In this Light

Kauneusblogi

Luku 840 - Talven runtelemalle iholle luksushoitoa!

sheavoi luonnonkosmetiikka

Postauksen tuote on pr-näyte

Olen päässyt oikeastaan aina vartaloni ihon kanssa helpolla. Siinä, missä olen kipuillut kasvojeni kanssa, kärsien stressipaukamista tai sitten muuten vaan kukkivasta ihosta, on vartaloni iho..no, vaan ollut. Ainoat ongelmat ovat oikeastaan koskeneet käsivarsia, joihin aikoinaan ilmestyi kuivia länttejä. Mutta nekin katosivat ruokavalion hienosäätämisen jälkeen. En siis joudu kylpemään vartalovoiteissa, en edes talvisinkaan. Rasvailen toki ihoani, ja kyllähän sekin välillä kuivuu. Mutta mitään sellaista "iho tippuu irti" -reaktiota ei pääse käymään, jos unohdan rasvata vartalon ihon! Pääsen myös käsien suhteen helpolla, enkä joudu rasvaamaan niitä alvariinsa.

Mutta tänä talvena käsilleni tapahtui jotain. Tai, oikean puoleiselle kädelle. Pesen käsiä todella ahkeraan, useampaan kertaan päivässä ja tottakai saippuaa käyttäen. Käteni ovat myös työni puolesta todella kovilla, varsinkin oikea käsi. Käsistäni löytyy ulos mennessä vanttuut, mutta ei paljonkaan tarvitse ulkona ilman käsineitä piipahtaa, kun kädet kuivahtavat. Jostain syystä varsinkin kun pakkaset saapuivat, oikean puolen käteni peukalon sekä etusormen väli kuivui suorastaan karrelle!

  Ekovista

Alkuun koitin hoitaa käsiäni pelkän öljyn avulla, mutta muistin jossain vaiheessa minulta löytyvän pr-näytteenä saadun karitevoin! Pure By Ekovista Karitevoi Nilotica ( 19,90 € / 100 ml ) on Ekovistan omaa tuotantoa. Ekovistalla on omassa tuotannossa neljä erilaista ihoöljyä sekä Konjac-sieniä karitevoin ohella. Karitevoi on harvinaista Nilotica-lajiketta itä-Afrikasta ja sen sanotaan olevan karitevoiden luksuslajikkeen. Ekovista ostaa sen suoraan tuottajalta, jolta löytyy taskusta niin Ecocert kuin Reilun Kaupan Sertifikaatit.

Karitevoilla on muuten myös sosiaalinen rooli, sillä Pohjois-Uganda, josta karitevoi tulee, on ollut levotonta aluetta. Sodan aikana shea-puita kaadettiin polttopuiksi ja perinteinen viljelysperinne oli häviämässä. Mutta onneksi maan tilanne muuttui turvallisemmaksi, ja shea-puiden polttaminen kiellettiin lailla. Viljelysperinteen elpyminen on edesauttanut maan toipumista, kun yhä useampi on voinut saada elantonsa viljelemällä shea-puita. Tällöin ulkopuolisen ruoka-avun tarve on vähentynyt. Eli ostamalla vastuullisesti tuotettua karitevoita, tuet samalla koko yhteisöä.

Ekovistan karitevoi ei sisällä mitään muuta, kuin itse karitevoita. Tähän ei ole lisätty säilöntäaineita tai täyteaineita vaan tuote on ns. täyttä tavaraa! Karitevoi on itsessään ravinnerikasta ja se sisältää paljon rasvahappoja, mutta myös A- E-, F- ja K-vitamiineja. Karitevoissa sanotaan olevan myös tulehdusta ehkäiseviä ainesosia, ja voidetta suositellaankin atooppiselle sekä ongelmaiselle iholle. Karitevoita voi käyttää oikeastaan mihin vaan, kuiviin ihokohtiin, hiuslatvoihin latvavoiteeksi, huulille rasvaksi, kuiville jaloille. Karitevoilla on myös hyviä, kosteutta sitovia ja ihoa pehmentäviä funktioita ihon rauhoittamisen sekä tulehduksien ehkäisemisen lisäksi.

  Ekovista7
Ekovista5 

Karitevoi on pakattu kauniiseen, lasiseen rasiaan. Uskoakseni tumma lasi suojaa tuotetta hyvin valolta. Karitevoi on koostumukseltaan tuhtia, tiivistä, siksi avopurkki on paras pakkausmuoto. Kun voita ottaa nokareen käsiin, ja hieroo käsiä yhteen, sulaa se nopeasti. Levityksen jälkeen joutuu odottamaan jonkin aikaa, että tuote kuivuu. Olenkin tästä syystä suosinut tuotetta iltakäytössä. Tuotteessa on mieto, ehkä aavistuksen mantelimaisen pähkinäinen tuoksu.

Karitevoi on auttanut selvästi kuiviin käsiin! Se on pehmentänyt karhentumia. Olen käyttänyt karitevoita myös kuiville kantapäille ja niillekin se on tehnyt ihmeitä. Yksi suosikkikäyttökohteeni on myös huulet, tämä on mitä ihanin luonnonmukainen huulivoide! Tämä hoitaa tehokkaasti rohtuneita huulia huulipunakuntoon. Kokeilin voidetta myös ihon suojaamiseen saunassa ja siinäkin se tuntui toimivan mainiosti ( vaikka itselläni ihon suojaaminen saunaan ei ole välttämättömyys ). Tuote on oikea monitoimivoide, vähän kuin luonnollinen Bepanthen!

Karitevoita myy Ekovistan oma verkkokauppa, Biodelly, Ruohonjuuri kuin Vegekauppa.

10 Kommentit

 1. Karitevoiksi tämä on ihanan kuohkea tuote, ei sellainen kova kuten yleensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole varma, oonko tätä ennen kokeillut pelkkää karitevoita 😀 Mutta tässä on kiva koostumus 😊

   Poista
 2. Mä en ole tainnut koskaan käyttää ihan puhdasta karitevoita. Varmaan on ihan hyvä vaihtoehto Bepanthenille, jota yleensä käytän, jos ihossa ilmenee jotain häikkää. Pehmeä koostumuskin vaikuttaa entistä houkuttelevammalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tästä, Bepanthenia oonkin tainnut käyttää vaan yhden tuubin joskus 😄 Suosittelen kyllä pelkkää karitevoita, sitoo kivasti kosteutta ja pehmentää ihoa 😊

   Poista
 3. Kuulostaapa hyvältä. Itselläni on kädet työn takia kovilla. Käsidesi ja jatkuva pesu kuivattavat käsiä todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joutuu pesemään usein niin kädet on tosi kovalla koetuksella. Ja talvi kans tekee vielä oman bonuksena. Silloin hyvät käsienhoitotuotteet tulee tarpeeseen!

   Poista
 4. Kuulostaa just täydelliseltä yövoiteelta käsille. :)

  VastaaPoista
 5. Täällä toinen jonka käsiä talvi-ilma koettelee - käsirasvat ahkerassa käytössä, mutta tuntuu etteivät sittenkään riitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi saa kädet kovalle koetukselle! Ja välillä tuntuu, että rasvata saisi jatkuvasti 🙄

   Poista

Lähetä kommentti

Follow