In this Light

Kauneusblogi

Luku 846 - 20 Kysymystä - Millainen Bloggaaja Olet?

Sain Lipstick Love -blogin ihanalta Lindalta mitä mainioimman haasteen, koskien bloggaamista! Tartuin haasteeseen ilomielin joten nyt pääsette kurkkaamaan, millainen olen bloggaajana, koskien blogikodin pyörittämistä.

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Olen aloittanut ensimmäisen blogin jo vuonna 2007 (?), sen nimi oli muistaakseni Islannin banaanit. Olimme tekemässä matkaa Islantiin, ja silloinen työkaverini sanoi islantilaisten kasvattavan itse omat banaaninsa, kuumien lähteiden höyryn avulla. How cool is that! En kuitenkaan uskonut työkaverini väittämää, vaan ajattelin joutuneeni koijatuksi. Siksi päätimmekin mieheni kanssa ottaa erääksi matkan teemaksi asian oikean laidan selvittämisen. Keksimmekin laittaa oman matkablogin pystyyn, jossa dokumentoitiin matkan käänteitä! Emme valitettavasti löytäneet Islannissa kasvatettuja banaaneja mutta sen sijaan saatoimme löytää viinirypäleitä. Mutta yhtä kaikki, into blogin kirjoittamiseen on minulla AINA lähtenyt puhtaasti halusta ilmaista itseäni sekä kanavoida luovuuttani. Ei siihen aikaan kukaan osannut kuvitellakaan, että nykyään bloggaamalla voit saada kutsuja pr-tilaisuuksiin, vastaanottaa tuotenäytteitä tai jopa luoda uraa, työllistäen itsensä.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia? 

Tämä on nyt kolmas blogini ja ensimmäiset postaukseni tänne olen kirjoittanut vuonna 2011. Silloin blogini aihealue olikin paljon runsaampi ja muotipainoitteisempi!

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.? 

Kirjoitan nykyään lähes tyystin kauneudesta sekä kosmetiikasta. Aina silloin tällöin kirjoitan jonkun enemmän omaa henkilökohtaista elämääni liippaavan postauksen, ja mielessä olisi ehkä kirjoittaa sisustamisestakin enemmän.

2018-03-05_09-22-19

4. Kuinka usein päivität blogiasi? 

Tällä hetkellä kaksi kertaa viikossa, tiistaisin sekä perjantaisin. Mietinnässä on se, muuttaisinko postauspäivät keskiviikoksi ja sunnuntaiksi. Ehkäpä taidan kokeilla sitä jo tällä viikolla ^_^

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti? 

Vaikka rakastankin kauniita kuvia, vastaan teksti. Se on minusta bloggaamisen sielu!

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi? 

Ympärilläni olevasta maailmasta :) No, siis, eniten tottakai ihanista kosmetiikkatuotteista, ongelmien ratkaisusta, ahaa-elämyksistä, mutta myös muut bloggaajat inspiroivat!

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Illalla, ehdottomasti! Olen joskus aamulla ennen iltavuoroon menemistä saattanut kirjoittaa, mutta useimmiten aamut ovat niin kiireisiä ja saan vaan kunnon stressin sekä pelkään myöhästyväni töistä. Vapaapäivinä saatan kirjoittaa keskellä päivääkin. Mutta viime aikoina vapaapäiväni ovat menneet pääsääntöisesti muiden asioiden kanssa! Joten, irroitan pari iltaa viikossa näppäimistön sauhuamista varten.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.? 

Postauksia kirjoitan parina iltana, yleensä siis postauksen julkaisua edeltävänä päivänä. Jos aihe on laaja, silloin saatan jakaa kirjoittamisen kahteen päivään. Tai jälkimmäisenä päivänä oikoluen sekä teen viime pilkunviilaamisen. Kommenteihin yritän vastailla työmatkalla, yleensä yhteen postaukseen kerralla. Kuvia otan vapaapäivinä, kun on luonnonvaloa. Mutta siis, en välttämättä ihan joka päivä ( nykyään ) tee jotain blogin eteen!


Estelle3

9. Luetko muiden blogeja? Minkätyylisiä?

Tottakai <3! Bloggaaminen olisi minusta aika tylsää, jos ei seuraisi yhtään kanssabloggaajiaan. Seuraan eniten kauneusblogeja, mutta myös muutamia lifestyle-blogeja, joissa on arki ihanasti läsnä.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi? 

Kauniit kuvat, koukuttava teksti!

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Lukijat, kanssabloggaajat ( joihin olen saanut kunnian tutustua ja olen tätä kautta saanut uusia ystäviä/kavereita <3! ), itsensä ilmaisemisen vapaus <3

12. Entä kolme huonointa asiaa? 

Mistä saisin vuorokauteeni lisää tunteja?

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin? 

Tottakai! Myönnän vastaamisen joskus kestävän, ja joskus voi joku yksittäinen kommentti joka tulee postaukseen myöhemmin, joutua odottamaan vastausta. Mutta koska arvostan kommentteja todella paljon, on minusta kommentteihin vastaaminen myös osoitus arvostuksesta kommentin lähettäjää kohtaan. Välillä teenkin niin, että käyn katsomassa kirjoittamani postaukset pidemmältä ajalta läpi, olenhan varmasti vastannut kaikkiin kommentteihin :)

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja? 

Facebook-sivut löytyvät ja Instassa olen mukana some-nimelläni, sekä profiilissani on linkki blogiini.

2018-03-05_09-26-55

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti? 

Minulta löytyy luonnoksista postauksia, joihin olen laittanut kuvat paikoilleen mutta en ole kirjoittanut kirjaimen kirjaintakaan :D Eli menen postaus kerrallaan tahdilla, ja tottakai siis ajastan juttuni tulemaan ulos aina tiettynä ajankohtana.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi? 

Olen pitänyt blogin suhteen matalaa profiilia. En mainosta tätä erikseen, ja perheestäni mieheni sekä veljeni tietävät harrastuksestani. Töissä olen jäänyt muutamalle työkaverille kiinni Instan kautta, samoin muutamalle vanhalle koulukaverille.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta? 

En saa tästä palkkaa, mutta aina silloin tällöin pr-näytteitä ja kutsuja tilaisuuksiin.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan? 

Nimi blogin takaa on Editors nimisen bändin pitkäsoitosta! Ja oikeastaan nimi on hyvin laajauloitteinen, tällaisen nimen alla voi kirjoittaa lähes mistä tahansa ^_^

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten? 

Haluaisin opetella uusia valokuvaustekniikoita! Ja uusia näkökulmia kuvien sommitteluun. Ja haluan kehittyä kirjoittajana, haluan teksteihini enemmän vivahteikkuutta.

 20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?

Ole oma itsesi. Mieti, miksi bloggaat. Ja uskalla, ole rohkea!

Haastan kaikki blogini bloggaavat lukijat jotka eivät ole tätä vielä tehneet ^_^

18 Kommentit

 1. Kiva haaste, minusta on aina mukavaa kurkkailla blogin taustoihin! Oliko sulla muuten tuosta meikkipisteestäsi esittelypostausta, tuo kuva jäi päälimmäisenä mielen päälle luettuani postauksen. Samoin muutenkin blogin "kulisseihin" olisi kiva päästä, missä kirjoitat, millä kuvaat jne :D Olen uusi lukija, ehkä oletkin jo tehnyt nämä tekstit?

  xx Laura / Laura Loukola Art & Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura, ja kiva juttu etgä löysit blogini, jaksan aina Instassa ihastella kauniita kuviasi 😍

   Me muutettiin hiljan ja oma huoneeni ei ole vielä täysin valmis. En ole siis esitellyt meikkipistettäni, mutta voisinkin sellaisen postauksen tehdä! Ja kiitos hyvistä postausideoista, miksipäs en tekisi esittelypostausta?

   Kivaa torstaita!😊

   Poista
 2. Tämä on kyllä kiva haaste, mukavaa kun säkin tartuit tähän! Ja täytyy sanoa, että sun blogista kyllä huokuu se, että kirjoitat sitä oman intosi ajamana <3 Mä luulen, ettei kovin moni edes jaksaisi blogia pitää, jos eivät kokisi sitä kohtaan intohimoa vaan tuottaisivat sisältöä vaan setelinkuvat silmissä. Ainakaan Suomessa, kun täällä tuo blogilla "rikastuminen" ei niin kovin todennäköinen vaihtoehto ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän oli hauska vastailla 😊 Siihen, että saisi blogilla ansaittua rahaa saa tehdä tosi ison työn ja panostuksen, luulen että jos joku aloittaa bloggaamisen vaan rahan kuvat silmissä saa varmaan nopeasti huomata, että ei ole mikään sormia napsauttamalla tapahtuva asia 😀

   Poista
 3. Oli kyllä hurjan kiva lukea sun vastaukset näihin :) Näistä on oppinut niin paljon uutta muista bloggaajista! Välillä sitä kaipaisi kyllä itsekin vuorokauteen lisää tunteja niin olisi blogillekin enemmän aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda kun keksit tän haasteen 😊 Näistä oppii aina uusia asioita toisista ja tähän oli ilo vastailla 😊

   Poista
 4. Mä kuvaan aina tuotteet ensin, ja siksi kertyy luonnoksia, joissa on kuvat muttei tekstiä. Tuotteen testailun jälkeen saattaa käydä niin, että tuli otettua turhaan kuvat, jos tuote ei inspiroikaan kirjoittamaan mitään. Onneksi voi jo pikkuhiljaa puhua keväästä ja valoa riittää reilusti kuvaamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, osa luonnoksista vaan jääkin luonnoksiksi plus se, kuinka paljon kuvia on tietokoneella jotka eivät edes pääsy luonnoksiin 😀 Ja ihanaa kun kevät koittaa! Mulla on uudessa kodissa vielä kuvauspaikat vähän hakusessa 😄

   Poista
 5. Olipa kiva lukea sinusta lisää. Minulla tulossa vastaava postaus huomenna, tulepa lukemaan se :)
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän oli ilo vastailla ja mielenkiinnolla luinkin sun vastaukset 😊

   Ihanaa torstaita!❤

   Poista
 6. Täällä kanssa yksi, joka kaipailisi vuorokauteen lisää tunteja! :D Olisi niin ihana postailla useana päivänä viikosta, mutta ei sille mitään voi, kun päivätyö vie suurimman osan ajasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, päivätyöt plus kotiarki vähän rajoittavat resursseja ja kun olen innostunut liikunnasta, niin sekin vie aikaa 😄

   Poista
 7. Teksti on minunkin mielestä se ydin, jota kuvat vain täydentävät.
  Blogin nimen syntyperä oli mulle uutta tietoa. Nyt sekin selvisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan näin!😊 Ja hih, nyt tiedät mistä nimi tulee 😀 Tykkään nimestä yhä vielä, se oli muuten aiemmin pidempi ja lyhensin sen pari vuotta sitten nykyiseen muotoonsa 😊

   Poista
 8. Kivoja kysymyksiä ja vastauksia taas. ^_^

  VastaaPoista
 9. Heipä hei! Minäkin osallistuin, kun löysin tämän logit.fi:stä. Iloa päivääsi!

  http://ananasaika.eu/20-kysymysta-bloggaajalle-haaste/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiva kuulla että tartuit haasteeseen :) Kävinkin lukemassa vastauksesi! Iloa ja aurinkoa myös sinun päivääsi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow