In this Light

Kauneusblogi

Luku 866 - Viime vuoden aurinkoviikon jälkipuinti

2018-05-15_09-01-52
Postauksen tuotteista Acorelle, B3 ja LV pr-näytteitä

En tiedä, miten päin olisin kun kesä on ottanut varaslähdön! Pakko se on myöntää, aurinko ja lämpö hellivät ihmistä - toki liikakin on liikaa ( ja osalla ilmeisesti lämpö saa kiukun tai muuten vaan epäsopivan käytöksen aikaan..). Mutta minä olen nauttinut! Lämpimät ilmat tulivat vähän salakavalasti ja vuosikausiin onnistuin käräyttämään dekolteeni. En tajunnut takametsässä t-paidoissa liikkuneiden ihmisten olleen tosissaan ja jouduinkin vähentämään vaatetusta sillä seurauksella, että aavistuksen paloin. En nimittäin levittänyt aurinkovoidetta vartalolle, koska en ajatellut joutuvani napapaitasillani metsässä liikkumaan, mutta niin vain jouduin sillä muuten olisin kastunut hiestä litimäräksi bomberjakun kanssa!

Aurinkotuotteet ovatkin nyt kuumaa kamaa. Pidin viime vuonna keväällä blogissani aurinkoviikon ja silloin vähän lupailin palata kesän jälkeen siihen, miten tuotteet toimivat. Alunperin mietin yhteenvetoa syksyllä mutta toisaalta, nyt kun aurinkotuotteet ovat ajankohtaisia on niistä mukavampi lukea! Aurinkoviikolla postasin Elizabeth Ardenin kasvoille tarkoitusta aurinkovoiteesta, toisenlaisista B3 -aurinkotuotteista vartalolle sekä Acorellen luonnonkosmetiikan aurinkosuojasta kasvoille.

Viime kesä oli kelien puolesta vähän njääh. Kunnon helteet loistivat poissaolollaan ja ainakin omalla heinäkuisella kesälomanpätkällä sade oli läsnä lähes joka päivä. Mutta vaikka kesä ei olisikaan kaikista lämpimin, ovat UVA- ja UVB-säteet silti läsnä. Joten auringolta suojautuminen kannattaa, vaikka aurinko ei välittömästi paistaisikaan! Auringon säteilyllä on kuitenkin vaurioittaa ihoa ja täten aiheuttaa ennen aikaista vanhenemista sekä ihosyöpää. Joten, aurinkovoide on pieni vaiva siihen nähden, että saa vakavia terveysongelmia.

Viime kesän aurinkosuosikkituotteikseni nousi yllättäen tuote joka ei edes osallistunut aurinkoviikkoon. Nimittäin, kotimaisen LV-sarjan Aurinkovoide herkälle iholle SPF30 ( 11,90 € / 150 ml ) osoittautui varsinaiseksi mustaksi hevoseksi! Tykkäsin paljon siitä, miten hyvin voide asettui iholle. Aurinkovoide on lisäksi hajusteeton sekä väriaineeton, siinä on sekä UVA- että UVB-suoja. Voide ei asettu valkoisesti, ja se imeytyy vikkelään. Iholle jää pieni tuotetuntu, mutta ei lähmäisyyttä. Aurinkovoide myös kosteuttaa ihoa. Ja parastahan tuotteessa on hinta joka on erittäin huokea, sekä kotimaisuus. Tätä tulen ostamaan aivan varmasti lisää!

B3-aurinkotuotteet osoittautuivat myös hyviksi, mutta omaan makuuni aurinkosuojassa oli ehkä aavistuksen voimakas tuoksu. Välillä mietin sitäkin, tulinko varmasti suihkuttaneeksi tarpeeksi hyvän suojakertoimen? Tuotteen ideahan on nerokas, kerrostamalla tuotetta saadaan kasvatettua suojakerrointa aina 20:stä 50:een. Suihkutuskerrosten välillä täytyy aina odottaa kolme minuuttia, jotta tuote ehtii asettua. Tuote jääkin iholle aavistuksen öljyiseksi ja sen imeytymistä saa hetken odottaa. Mutta en kuitenkaan onnistunut sotkemaan vaatteitani tämän kanssa, vaikka sitäkin välillä pelkäsin! Ja tietysti se tärkein, tämä tuote suojasi ihoni auringolta enkä palanut. Aftersun-spray jäi vähemmälle käytölle ( kiitos viileän kesän!) mutta se raikastaa ihoa kivasti. Tuoksu on raikas ja mentholi viilentää, mutta ei liian kylmettävästi. Suihkin tuotetta nyt auringonpolttamalle dekolteelle ja se toi helpotusta kuumotukseen.

Kasvoille tarkoitetuista aurinkotuotteista käytin eniten Elizabeth Ardenin Prevage City Smart with DNA Repair Complex -voidetta. Se asettuu iholle kevyesti, siinä on fysikaalinen suojakerroin ja se toimii hyvin meikin kanssa. Acorellen Tinted sunscreen SPF 50 voide taas käy jo kevyestä meikkipohjasta sellaisenaan, mutta vaatii puuteroinnin jotta se asettuisi kasvoille. Molemmat aurinkotuotteet suojasivat kasvoja hyvin. Jos haluat todella kevyen ja aavistuksen sävyä antavan sekä ihoa tasoittavan tuotteen, suosittelen tutustumaan Elizabeth Ardenin voiteeseen. Jos taas haluat enemmän BB-voidemaisen ja hohtavuutta antavan tuotteen joka on vieläpä luonnonkosmetiikkaa, on Acorelle oiva vaihtoehto.

Mutta omaksi suosikkituotteekseni lopulta osoittautui Misshan M Perfect Cover BB-voide. Suurimmaksi osaksi itselläni auringolle altistus tapahtuu ulkoilun aikana, en niinkään varta vasten ota aurinkoa. Joten varsinkin työpäivinä, jolloin en oleile ulkona tuntikausia uskallan luottaa BB-voiteisiin. Silloin jos lähden varta vasten ulkoilemaan, huolehdin perusteellisemmin kasvojen ihon auringolta suojaamisesta. Misshan BB-voide on yksinkertaisesti huippu, se asettuu kasvoille, ei rullaa pohjustajien kanssa sekä tarjoaa suojakertoimen 42. Siihen onkin ollut helppo rakastua!

Minkälaiset aurinkotuotteet ovat sinun mieleesi?

9 Kommentit

  1. Mähän käytän After Suneja ympäri vuoden kroppavoiteina, koska ne on sopivan kevyitä ja kosteuttavia, itseasiassa tästä on postauskin työn alla. :D Mulle ehdoton ykkösasia on se, että tuotteen on oltava mahdollisimman tahmaamaton, muuten menee hermot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. After Sunit on ihanan keveitä ja jos niissä on Aloeta, niin sehän on mitä mainioin raaka-aine ^_^ Ja samaa mieltä, tahmaisuus on ihan ehdoton no-no!

      Poista
  2. Mä tykkään hyvin imeytyvistä ja hyväntuoksuisista. Perus aurinkovoiteen tuoksu on ällö ja tahmaiset rasvat myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme siis samoilla linjoilla :) Mä tosin tykkään Nivean aurinkovoiteiden tuoksusta xD

      Poista
  3. Tykkään sellaisista tuotteista, joissa on kunnon suojakertoimet, tuote on kevyttä ja se imeytyy nopeasti iholle, eikä jää tahmaiseksi.
    Aurinkoista keskiviikkoiltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yep, jos tuote on kovin jankkia ja jättää tahamn, ei sitä tee mieli käyttää. Aurinkoa alkavaan viikkoon <3!

      Poista
  4. Pakko myöntää, että oon ollut todella huono käyttämään aurinkosuoji aina! Muille paasaa omassa ammatissaan niiden tärkeydestä, mutta ite tulee laiminlyötyä aurinkosuojien käyttöä aivan liian usein. Hävettää jopa myöntää :D Mutta kaikista kevyimmät on mun mieleen sillä mikään ei ole inhottavampaa kuin kuumuus ja aurinkorasvan lähmäisyys! LV:n voisin itsekkin hommata testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, mutta hei, ainahan voi muuttaa tapansa :) Tuossa LV:ssä on ihanaa edullinen hinta, jos ei tykkäisikään niin ei ole iso hutiostos! Nyt mulla on blogin kautta testissä Avenen aurinkoöljy, jossa SK30 ja se ei todellakaan ollut lähmäinen ^_^ Mutta jatkan testailua ja toivon mukaan saan raportoitua siitä ASAP :)

      Poista
  5. Kiitos vinkistä, hyvä tietää että tuo LV on kokeilun arvoinen, pitääkin muistaa se kaupassa käydessäni! (Ja heittää vanhat, pilaantuneet aurinkorasvat pois...)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow