In this Light

Kauneusblogi

Luku 881 - Aikuinen epäpuhdas iho ja miten taltutin äkillisen näppykriisin

ihokriisi7

Epäpuhdas aikuinen iho on muuten aika kinkkinen juttu! Olen kärsinyt suurimmaksi osaksi hormonaalisista epäpuhtauksista, mutta myös vääränlaiset ihonhoitotuotteet voivat saada ihoni helposti tukkeutumaan. Minun on myönnettävä, että sheavoi ei vaan sovi iholleni. Olen kuitenkin saanut ihoni tasapainoon sinnikkäällä ihonhoidolla. Haluan suhtautua ihonhoitoon rennosti, mutta kuitenkin jämptisti. Moni muu voisi kokea monien purkkien kanssa läträämisen hankalaksi ja aikaa vieväksi, mutta ihonhoitoon voi ja saakin hurahtaa. Se on ihanaa! Oikeastaan ihonhoito on melkeinpä kaikista palkitsevinta silloin, kun huomaa ihossa näkyviä muutoksia. Tai onnistuu saamaan jonkin ihokriisin kuriin.


Kesäkuussa lähdimme pienelle Suomi-reissulle. Oma ihoni oli voinut koko kevään ja alkukesän todella hyvin, ja pakkasinkin ihonhoitotuotteet aika hövelillä fiiliksellä. Nappasin myös mukaan muutamia pussinäytteitä. Ja kuten arvata saattaa, se oli virhe! Juhannuksena juhannussaunan jälkeen käytin nimittäin yhden pussinäytteen syväpuhdistavaa naamiota. Ilmeisesti naamio oli joko supertehokas tai sitten siinä oli jokin raaka-aine, mikä ei sopinut iholleni. Seuraavina päivinä huomasin iholle nousevan todella paljon epäpuhtauksia, ja ihon alla tuntui niitä olevan lisää. Normaalisti jos silitän otsaani, se on sileä mutta nyt otsa tuntui röhelöiseltä. Juurikin sellaiselta, että pinnan alla kiehui ja epäpuhtaudet odottivat pintaan pääsemistä! Minun on tarkoitus jossain vaiheessa käydä pyytämässä naamiosta uusi näyte, jotta voin kokeilla oliko se oikeasti ongelmien takana. Mutta joka tapauksessa, iho hepuloi ja kunnolla, ja reissun päällä ollessa minulla ei luonnollisesti ollut koko arsenaalia käytössä. Kärsinkin epäpuhtauksista oikein urakalla siihen saakka, kunnes pääsin kotiin ja oikeanlaisten purkkien pariin. Ajattelinkin nyt kertoa, miten ihoani hoidin niin, että sain sen takaisin normaaliin olotilaan.
  ihokriisi2

Aikuinen epäpuhdas iho eroaa nuorten vastaavasta yleensä siten, että aikuinen iho voi olla samaan aikaa huomattavan kuiva. Siksi yleensä nuoremmille suunnatut epäpuhtaan ihon tuotteet eivät välttämättä sovi aikuisille. Puhdistustuotteissa kannattaa kiinnittää huomiota pH-tasapainotettuihin tuotteisiin, jotka ovat hellästi puhdistavia, eivät pese ihon suojavaippaa pois mutta kuitenkin ovat samaan aikaan tehokkaita. Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser ( n. 10 € / 150 ml, myynnissä LookFantasticilla ) on pH-tasapainotettu K-Beauty puhdistustuote. Käytän sitä kaksoispuhdistuksen toisena tuotteena. Ympärivuotiseen käyttöön putsari on omalla ihollani liian tehokas, mutta äkillisiin näppykriiseihin, jolloin kaipaan pesevämpää ja hellävaraista tuotetta, tämä on mitä mainioin! Tuote sisältää teepuuöljyä, ja sen huomaa tuoksusta. Itse rakastan tuotteen tuoksua, mutta jollekin muulle se voi olla liikaa. Tämä tuote on muuten ihastuttava jos käyttää AHA- ja BHA-happoja, sillä se tasapainottaa ihoa jotta hapot voivat toimia optimaalisesti.

Olen kirjoittanut aiemminkin Neutrogena 2 in 1 Wash Mask -putsarista ( n. 6-10 € / 150 ml ). Se on puhdistustuote, joka on yllättänyt minut! Luulin sen olevan liian raffin aikuiselle iholle, mutta se on yllättävän hellavarainen. Putsari on savipohjainen ja savihan tunnetusti imee epäpuhtauksia puoleensa. Tuotetta voi käyttää sekä putsarina että pikanaamiona. Olen käyttänyt tätä juurikin putsarin ja pikanaamion hybridinä muutaman kerran viikossa, sillä kun iholla on paljon finnejä, sitä ei kannata mekaanisesti kuoria. Savi kuitenkin myös kuorii ihoa hyvin hienovaraisesti, ilman että finnit siitä ärtyyntyisivät. Teen silloin siis niin, että puhdistusöljyn jälkeen levitän tämän tuotteen kasvoille, annan vaikuttaa muutaman minuutin, ja sitten emulgoin putsarin veden kanssa, pesten tuotteen kasvoilta pois.

  ihokriisi3

Suurin ongelmani reissun kosmetiikkakattauksessa oli se, etten ottanut useampaa BHA-tuotetta mukaan. Minulla oli mukana vain Cosrxin kosteuttavat laput! Kun pääsin kotiin, otin heti Cliniquen kuorivan kasvoveden ( 29,50 € / 200 ml ) käyttöön. Olen kirjoittanutkin tuotteesta aiemmin. Kasvovesi on siitä ihana, että se on tehokas mutta hellävarainen. BHA-tuotteet auttavat kuorimaan iholta kuollutta solukkoa sekä ne pääsevät tunkeutumaan myös ihohuokoseen sisälle, joten ne voivat myös puhdistaa itse ihohuokostakin. Cliniquen muut kasvovedet sisältävät alkoholia, mutta tämä Mild on alkoholiton. Tämä myös kirkastaa ihoa ihastuttavasti!

Tehokkain seerumi ihon epäpuhtauksia vastaan on ehdottomasti Bakelin Malic ( 100 € / 30 ml, on nyt tarjouksessa ja sen saa 80 €:lla My Choice -verkkokaupasta! ) Epäpuhdas ja akuutisti finninen iho ei tosiaankaan tykkää mekaanisesta kuorinnasta, ja kemiallisesti kuorivat kasvovedet sekä seerumit ovat monta kertaa parempi vaihtoehto kuin virallinen kemiallinen kuorinta. Ja tottakai kaikille ihoille kemiallinen kuorinta ei sovi missään muodossa, tiedän yhden ihmisen jonka iho on reagoinut todella vahvasti kemialliseen kuorintaa, ja huonossa mielessä. Mutta Malicin tehon huomaa jo yhdessä yössä. Se siloittaa ihoa, ja kutistaa epäpuhtauksia pienemmäksi. Seerumi on kuitenkin myös hellävarainen, eikä liian tuju.Malic kannattaa levittää heti kasvoveden jälkeen, ja sen alle ei kannata käyttää kovin paksuja koostumuksia, jotta seerumi pääsee pureutumaan ihoon paremmin. Kemiallisten kuorintojen kanssa onkin syytä muistaa kunnon suojakertoimet, sillä ne voivat altistaa ihon palamiselle!

Niinä päivinä, kun en käytä Malicia, levitän illalla kasvoille Whamisa Toner Deep Rich -hoitonesteen ( 39,95 € / 120 ml, hinta Hyvinvoinnin Tavaratalosta katsottu ). Se on tarkoitettu normaalille ja kuivalle iholle, ja mietin onko se liian tuhtia, mutta päädyin kuitenkin valitsemaan sen itselleni! Käytän hoitonestettä myös joka aamu. Omasta mielestäni hoitonesteistä hyötyy ihotyyppi kuin ihotyyppi, kuiva iho saa lisäkosteutta ja oikein rasvoittuvalle iholle hoitoneste voi mennä jopa sellaisenaan, ilman muita tuotteita! Kevyt, mutta geelimäinen koostumus on ihana kesään. Aion kertoa Whamisasta vielä lisää omassa postauksessa. Kevyt koostumus ei myöskään tuki ihoa, ja koska aikuinen epäpuhdas iho voi olla kuiva, kosteuttaa hoitoneste ihoa niin, että epäpuhtaudet pääsevät poistumaan paremmin, kuin jos iho on oikein pintakuiva. Kuivassa ja pintakuivassa ihossa epäpuhtaudet voivat helposti jäädä ihon sisälle "jumiin", kun ihon pinta on niin kuiva.


ihokriisi5

Kun tein alkukesässä tilauksen Yves Rocherille, enpä olisi uskonut minusta kuoriutuvan tällaisen YR-naisen! Tilasin vähän "läpällä" Elixir Jeunesse Sleeping Care yövoiteen ( 44,90 € / 50 ml, mutta on vielä tätä kirjoittaessa hintaan 22,50 €! ), ja minulla ei ollut sen suhteen suuria odotuksia. Mutta mitäpä vielä, tämähän on ollut mitä ihanin yövoide nyt kesällä! Pelkäsin voiteen sisältävän alkoholin aiheuttavan ihon epäpuhtaus- ja finniongelman pahenemista, mutta jokin voiteen koostumuksessa on saanut ihoni rakastumaan siihen. Elixir Jeunesse -sarja on ihoa korjaava ja suojaava tuotelinja, joka auttaa ihoa suojautumaan saasteiden, UV-säteilyn vaurioilta, stressiltä jne. Tuotteissa on käytetty aphloiauutetta, jolla on aktioksidanttisia vaikutuksia.

Sleeping Care yövoiteessa on geelimäinen koostumus, joka ei sekään tuki ihohuokosiani. Iho on aamuisin tämän jäljiltä todella raikas, sellainen jopa täyteläisen kosteutetun oloinen! En olisi iki kuuna päivänä uskonut, että voisin rakastua Yves Rocherin kasvojen ihonhoitoon tässä mittakaavassa mutta tein kuluneen viikon aikana lisätilauksen, hyödyntäen Yveksen loppualen sekä alekoodin.

Aika nopeasti kun pääsin kotiin ja aloitettua kriisi-ihonhoitorutiinin, iho alkoi rauhoittua ja sain finnit talttumaan. Toki minua harmitti näppyläinen iho, mutta samalla ajattelin, että nyt saan laitettua ihonhoitotuotteet kovalle koetukselle, näyttämään mihin niistä oikein on!

Millaisia ihokriisejä sinulla mahdolliseti on ollut? Miten sait niihin avun?

12 Kommentit

 1. Heti kolme mun lempparituotettaa Malic (joka muuten nykyisin on Even, en ole katsonut onko incilistaan tullut eroa vai muutettiinko nimi muuten vaan, pitäiskin ostaa taas yksi Malic jemmaan jo tonkin vuoksi), Clinique ja Whamisa, kaikki ahkeraan käytössä täälläkin. :) Just Malic on se, jota mä käytän ihokriiseissäni ja P-lipic sen lisäksi. Tosin nyt oon todella rakastunut Bioeffectin EGF -seerumiin, jota käytän iltaisin, joskus laitan sen alle vielä Malicin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää että seerumin nimi on muuttunut! Mutta se on ollut tehokkain tuote epäpuhtauksille. P-Lipic on loistava myöskin! Bioeffect on mulla haaveilulistalla, kun vaan raaskisin ostaa sen 😊

   Poista
 2. Mä varon tukeutumasta reissuilla näytepussukoihin, jollei ne satu olemaan jotain ennestään tuttuja ja hyväksi todettuja tuotteita, muuten voi tulla ikäviä yllätyksiä. Mulla ei enää näin vanhana ole kauheasti ihokriisejä muuta kuin ikääntyminen, heh, eikä siitä "vaivasta" taida päästä ihan heti eroon;)
  Ihanaa sunnuntaita S<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sainkin hyvän muistutuksen, ettei kannata ottaa ihan mitä tahansa näytepussukoita matkalle mukaan 😂 Mutta kiva kuulla, että sulla ei oo ihokriisejä, pääsee paljon helpommalla 😊 Ihanaa perjantaita! ❤

   Poista
 3. Mulla on myös vähän samansuuntaista, joskus epäpuhtauksia. Testikoot on ihania mutta jep, jos ottaa matkalle ja testaa siellä eka kertaa, peilistä löytyy aina syyllinen jos iho räjähtää. :D Esim. viime talvena ihana kasvoöljy jättikin kasvoille pientä röpelöä moneksi päiväksi, argh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sitä ei ikinä tiedä, miten iho reagoi, ja mä olen ollut jossain ihonhoitokuplassa kun iho on voinut koko tän vuoden tähän saakka hyvin :D Onneksi ihokriisesitä kuitenkin useimmiten selviää :)

   Poista
 4. Kesäkuumuus, naamassa hikoileva meikkipohja..yyyhh...minunkin iho on ollut ihan kamalassa kunnossa. Piti ottaa järeämmät aseet käyttöön :) YR:llä on kyllä tosi hyviä tuotteita ja tosi halpoja kun tarjouksesta bongaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kesä aiheuttaa haasteet, ja monella saattaakin iho mennä helposti tukkoon. Munkin pitäisi nyt näillä helteillä ottaa kans vielä jotain järempää asetta käyttöön :D Olen ihan rakastunut YR:n ja se on hauskaa, enkä pistä pahitteeksikaan. Tuotteita saa aika edullisesti tarjouksesta :)

   Poista
 5. Mullahan on nyt auringon myötä tullut iho-ongelmia, joillasia ei oo ollut koskaan ennen. Hmmm, täytyykin miettiä voisko joku uus kosmetiikka olla osasyynä.
  Mä nimittäin käytin tuota Neutrogenaa varmaan yhtäjaksoisesti vuoden ja vaihdoin kesällä toiseen, ehkei ois pitänyt koska tykkäsin siitä paljon mut hain vaihtelua. Mut summarum, kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä kuumuus ja aurinkokin aiheuttavat iho-ongelmia, mutta joskus kosmetiikkakin voi olla syypää. Sanotaan, että jos iho-ongelmat eivät kuukauden kuluttua uuden tuotteen käyttöönoton jälkeen helpota, niin vika voi tosiaankin olla siinä tuotteessa. Neutrogenan tuote on huippu, se oli mulla pitkään jäähyllä mutta kaivoin nyt esille. Voi olla, että sen tilalle on tullut jokin uusi tuote, tai koostumusta on päivitetty.

   Poista
 6. Neutrogena on tosi mahtava tuote, mutta en ole nähnyt sitä kaupoissa enää pitkään aikaan. Onneksi Laveralla on vastaavan kaltainen monitoimituote :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että tän Neutorogenan koostumusta on muutettu tai sitten sen tilalle on tullut kokokaan uusi :P Mä korkkasin tän omasta varastostani, täytyykin tiirailla vähän tarkemmin heidän nykyistä valikoimaansa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow