In this Light

Kauneusblogi

Luku 885 - Näin valehtelen somessa ja netissä -haaste

Sain superhauskan ja kutkuttavan haasteen Zaza's Petals Sarilta, ja pidemmittä puheitta haasteen kimppuun. Kiitos Sari haastamisesta!


Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan someystävällisiä ja kaunista kuvattavaa. 

Tuota noin, en. Saan harvoin, mutta aina silloin tällöin kutsuja erilaisiin tilaisuuksiin mutta en valitse osallistumista sen perusteella, onko tapahtuma someystävällinen tai miljöö kaunis. Eniten vaikuttaa se, mikä on kutsun aiheena, eli olenko kiinnostunut esim. lanseerauksen tuotteesta. Valitsen myös tilaisuudet sen mukaan, että ne sopivat blogin aiheeseen eli kosmetiikkaan.

 Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia. 

Olen visuaalinen ihminen isolla veellä ja vastaan tähän, totta mooses! Eri asia on, että saako niistä oikeasti hyviä kuvia, en koe oikeasti olevani sen kummoisempi valokuvaaja ( enkä osaa kattaa, tai siis en ole juuri tätä asiaa harrastanut ) ^_^ Lähtökohtaisesti en tee asioita siksi, että ne näyttävät kivoilta kuvissa vaan siksi, että rakastan asian visuaalista ilmettä! Mutta jos huomaan valokuvia ottaessa, että kuvassa näkyvä asia on "rempallaan" tai taustalta näkyy epämääräistä roinaa tms., niin korjaan asian. Ja esim. blogissa julkaisen kuvan, jossa ei sellaista ylimääräistä härpäkettä näy. Saatan myös hioa kuvakulmaa, kyykkiä ties missä asennoissa jne. Yritän pitää kodin minimalistisena ja sellaisena "roinasta vapaana", koska huomaan silloin saan hengitettyä helpommin. Mutta kiireessä ja väsyneenä tämä ei aina onnistu, siitä huolimatta en koe omaksi pirrakseni inhorealististen keittiön työtasokuvien jakamisen muille ihmisille.

2018-08-04_11-20-55

En ota itsestäni kuvia enkä Instastories -videoita, joissa minulla ei meikkiä. 

No meikkipohja-arvioihin olen kuvannut omat kasvoni ilman meikkiä, ja niin monta kertaa!

 Teen asioita ja kerron asioista blogissani, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni. 

Kerron blogissa niistä asioista, joiden koen olevan aina kulloinkin lähellä sydäntäni ^_^

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalta.

Kun luin tämän haasteen kysymyksiä ensimmäisen kerran, en tiennyt itkeäkö vai nauraa. Jotenkin kysymysten asettelu sai minulla niskakarvat nousemaan, jopa vähän sellaiselle puolutuskannalle. Onneksi olen ehtinyt pohtia näitä kysymyksiä pidempään, niin saan ilmaistua itseäni niin, että pahimmat höyryt on päästetty pihalle. Mutta siis, käsittelen kuvia. En kuitenkaan siksi, että näyttäisin kauniimmalta. Säädän blogikuvissa valotusta, en mitään muuta - toki rajaan kuvat. Instassa käytän filttereitä, koska niillä saa kuvaa helposti valoisuutta tai tiettyä tunnelmaa.

2018-08-04_11-22-12

Silottelen elämääni somessa. 

Kyllä, en missään nimessä halua kertoa kaikkea somessa! Olen mm. vähentänyt oman henkilökohtaisen Facebook-tilin päivityksiä,


 Kadun joitakin blogiyhteistöitäni. 

Itselläni on kohdalle sattunut myönteisiä kokemuksia testaamistani tuotteista ja ihmisistä näiden tiimoilta. Minua ei ole koskaan painostettu, tai kohdeltu kaltoin. Ylipäänsä yhteistöissä kannattaa miettiä, että voi allekirjoittaa yhteistyökumppanin eettiset valinnat ja arvomaailman.


Bloggaajan elämä on glamouria. 

Hahaha, huutonaurua!


 Ajattelen hetket Instagram-kuvina. 

Tämäkin oli kysymys, joka hämmensi visuaalista ihmistä. Liityin Instaan vasta vuonna 2015, jos oikein muistan. Mutta voin sanoa, että olen aina ajatellut useimmat hetket kuvina. Mieleeni on esimerkiksi syöpynyt tietyt maisemat tiettyinä hetkinä, esimerkiksi kun ajoin keskellä yötä kummisetäni hautajaisista kotiin, ja Hyrylässä Tuusulan valot loistivat toukokuun lopun kesäyössä maagisesti, radiosta soiden juuri siihen hetkeen niin kauniin, viiltävän kipeästi sopivan kappaleen.

2018-08-04_11-29-16

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.

Tiesin Jodelin ennen haastetta, mutta kävin etsimässä siitä tietoa vasta haasteen tiimoilta. Eli kyllä, tiedän mikä Jodel on! Sain vasta tänä kesänä hankittua WhatsAppin ( jonka meinaan koko ajan kirjoittaa WhatsUpp! ), niin en nyt ihan heti ole sinne Jodeliin menossa. Vaikka tavallaan sen idea olikin kutkuttava. Keskustelupalstoja seuraan, jos haen tietoa. En kuitenkaan ymmärrä sitä juorudraamaa, mitä palstoilla harrastetaan.


Bloggaajista puhuminen ja juorujen keksiminen netissä on ihan sallittua, koska itsehän ovat vapaaehtoisesti esillä.

Juorujen keksiminen ei ole sallittua, sori vaan :D Puhua saa, mutta tässäkin on hyvä pitää järki näppiksessä eikä ilkeillä tai satuttaa toista.

Bloggaaminen on helppoa kuin heinänteko ja lisäksi bloggaajat saavat hirveät määrät tavaraa (ellei rahaakin) tästä turhakkeesta. 

Jos olet ikinä ollut heinähommissa, niin silloin sinulle tuo sananlasku "helppoa kuin heinänteko" on ennen kaikkea sarkastinen. Bloggaaminen ei ole helppoa ja kuka niin ajattelee, voi perustaa sen blogin ja kokeilla sen helppoutta itse. Itse en saa hirveää määrää tavaraa tästä turhakkeesta, mutta mikään turhake tämä bloggaaminen ei ole! Ehkä kysymys on alunperin ollut sarkastinen, mutta tämänkin kohdalla oli ihan hyvä päästellä niitä höyryjä ennen kuin antoi näppiksen laulaa :D

2018-08-04_11-22-37


Bloggaaja keksii otsikon hakusanat mielessään. 

Haha, kyllä ja ei :D Yritän keksiä informatiivisen, mutta silti mielenkiintoisen otsikon. Ja se ei kuulkaas ole helppoa!

Onko sinulla jokin Instasta omaksuttu ulkonäköjuttu, esimerkiksi Insta-kulmakarvat

Öö, ei? Vaikka rakastankin seurata kauneustrendejä, en ole lähtenyt Insta-kulmakarvalinjalle ^_^

Oma kysymys: Olen ostanut Insta-seuraajia

En, enkä kyllä ymmärrä heitä, jotka näin tekevät. Ostetut seuraajat eivät ole millään muotoa kiinnostuneita sinusta, eivätkä tuo tiliisi mitään muuta lisäarvoa, kuin vain ja ainoastaan noloutta. Haluan myös uskoa, että valheella on lyhyet jäljet ja väärin tehneet jäävät aivan varmasti jossain vaiheessa kiinni. Ikävintähän tämä on yhteistyökumppaneille, jotka kuvittelevat saavansa näkyvyyttä -  ja se näkyvyys valuukin ties mille prissiharryille sinne somehikityöpajaan.

 Haasteen "säännöt": Kerro keneltä sait haasteen. Vastaa väittämiin. Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää ja vastaa myös siihen itse.

12 Kommentit

 1. Noi ostetut instaseuraajat on ihan pyöristyttävä trendi mikä vallitsee jo suomalaisten bloggaajien keskuudessa. Jopa isot nimet instassa tekee tätä, mikä on noloa. :D Toivon, että mainostajat kiinnittäisivät huomiota siihen, että onko noista kaiken maailman yksityisistä tuhansista prinssi Harryista niille mainostusmielessä mitään hyötyä. Muutenkin kannattaa ennemmin katsoa sitä seuraajien laatua kuin määrää Instassa, tämä tuntuu olevan monella epäselvä asia ja siksi tämä suoranainen "kusetus" vaan jatkuu.

  Mun mielestä seuraajien osto on juurikin noloa, mutta siellä missä hyöty, niin sieltä löytyy aina myös noita oppurtunisteja jotka ottavat tilanteesta rahallisen hyödyn irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tästä trendistä ihan pöyristynyt, ymmärrän hyvin sen houkutuksen mutta kun noista ei ole todellakaan mainosmielessä mitään hyötyä, päinvastoin jos ja kun siitä jää kiinni, niin se on todella noloa! Täytyy toivoa, että pr-ihmiset kiinnittäisivät tosiaankin enemmän huomiota laatuun, ei määrään :T

   Poista
 2. Ostetut seuraajat.. Huoh. Näitä on myös musapuolella, se on kiusallista. Niin kiusallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis todellakin kiusallista ja noloa! Jotenkin se myös syö uskottavuutta niiltä isoilta tileiltä, joilla on rehellisesti ansaitut seuraajat, kun koko ajan miettii että onkohan nekin ostettu, vaikka niin ei siis olisikaan :'D

   Poista
 3. En ole koskaan tajunnut tuota, että ostetaan seuraajia...mitä rahan tuhlausta :)
  TÄmä oli kiva haaste ja moneen kohtaa olisi minulla tullut ihan samanlainen vastaus.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin rahan tuhlausta, eikä edes mun mielestä hyvin käytetyt eurot :'D Haaste oli kiva, tätä oli hauska tehdä kun oli ekaksi sulatellut näitä kysymyksiä :) Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

   Poista
 4. Kiva, että teit haasteen:) Mua rupesi naurattaamaan tuossa huutonaurua -kohdassa;,D Ytimekkäästi ilmaistu!
  Sä olet todella visuaalinen ihminen ja sulla on selkeä oma tyyli<3 Lisäksi sun kuvat on sun näköisiä eli erittäin tunnistettavia niissä olevan tunnelman takia:)
  Mäkään en ymmärrä tuollaista seuraajia ostamista. Ihan järjetöntä, moraalitonta ja typerää! Ugh!
  Kivaa uutta viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli hauska tehdä, kun joutui miettimään vastauksia ja mulla kesti oma aikansa, että sain puettua ajatukseni sanoiksi :) Ja voi kiitos ihanista sanoista! Mä tiesin, että ollaan samoilal linjoilla noiden seuraajien suhteen, olen edelleenkin ihan tyrmistynyt tällaisesta trendistä :D Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

   Poista
 5. Hyvät vastaukset, Salka! Minulla ei ole blogia mutta olen miettinyt näitä juttuja Insta-tilien kautta. Minusta on suorastaan koomista, miten moni ajattelee että seuraajana on jotenkin velvollinen jakamaan kuuliaiset tykkäykset kaikille seuratun postauksille. Huomaan tämän vaikkapa silloin, kun jaan kuvan jossa ei itsessään ole kerrassaan mitään tykättävää tai kiinnostavaa vaan pointti on täysin kuvatekstissä - ja silti saan tykkäykset seuraajilta jotka eivät edes osaa suomea (ja Instassahan automaattikäännökset ovat ainakin suomesta aivan siansaksaa jonka perusteella hommasta ei voi ymmärtää mitään). Tai jos lataan videon, siihen tulee heti tykkäyksiä vaikka videota ei edes katsottaisi :D Minä en missään tapauksessa jakele tykkäyksiä ellen ihan oikeasti tykkää. Enkä todellakaan odota sitä "seuraajiltani" :D

  Toinen mitä en ymmärrä on se, kuinka aikuiset ihmiset voivat kiukutella, jos joku ryhtyy seuraajaksi ja myöhemmin lopettaa seuraamisen. Tai jos joku seuraa mutta ei koskaan tykkää. Ja sitten "uskolliset" seuraajat tulevat tsemppaamaan arvostelemalla "pettureita" :D Ostetut seuraajat ovat näille ihmisille varmaan tosi hyvä vaihtoehto, varsinkin jos heiltä saa myös automaattitykkäykset joka postaukseen ja ehkä jotain "oo miten uskomattoman kuumalta näytät taas" -kommentteja.

  Elämän kaunistelusta olen aivan samoilla linjoilla kanssasi, Salka. Minusta on täysin ok jos postaa vain esteettisiä näkymiä - kuvia joista tiskit on rajattu pois ja itsensä edullisessa valossa. Selfieitä ottaessani haen itsekin aina, AINA, sitä kulmaa ja valaistusta, jossa näytän omalta parhaaltani! :D Mutta muuten olen jotenkin suorastaan omituisen jyrkkä siinä että kauneusvirheitä ei saa fotoshopata pois. Siis muut saavat jos haluavat mutta itse en missään nimessä niin tee. Se tuntuisi jotenkin siltä, että en kelpaa itselleni. Valaistusta saa säätää ja värien tasapainoa, jos ne ovat vääristyneet, mutta en esimerkiksi koskaan silota ihoani tai hoikenna itseäni muuten kuin sillä mitä pystyn tekemään kuvaustilanteessa - mutta kuvaustilanteessa otan kyllä käyttöön kaikki mahdolliset keinot jotka vain muistan :D Vedän vatsaa sisään, ja AINA hymyilen koska ilman hymyä näytän kammottavalta. (Luonnossakin yritän muistaa hymyillä mahdollisimman paljon silloin kun on ihmisiä lähellä, koska neutraalilla ilmeellä näytän erittäin tyytymättömältä ja kiukkuiselta.) Sikäli en voi kehua olevani Instassa "oma itseni", mutta pieninkin fotoshoppaus on itselleni kauhistus.

  Siinä, miten katson muita ihmisiä, olen huomannut pienen eron joidenkin muiden katsomistapaan. Mielikuvani ystävieni ulkonäöstä muodostuu samalla tavalla kuin mielikuvani omasta ulkonäöstäni: ikään kuin valitsen heistä sen "version", jossa he ovat parhaimmillaan. Sen minun mielestäni viehättävimmän ilmeen tai kuvakulman. Kun taas näen ihmisen toisesta kuvakulmasta, tulee fiilis että nyt en oikein KUNNOLLA NÄE häntä - ikään kuin näkisin hänet jotenkin epäselvästi - ja saatan jopa oikein hakeutua sellaiseen positioon, josta näen henkilön niin, että hän vastaa mielikuvaani :D :D Olen huomannut tämän sen jälkeen, kun eräs tuttuni ihmetteli että miksi erästä yhteistä tuttua pidetään kauniina. Olin hölmistynyt koska myös itse pidin (ja pidän) henkilöä erittäin kauniina, mutta tämän typerän keskustelun jälkeen huomasin että hän ei tosiaan ollut kaikkina hetkinä samannäköinen. Aika harva taitaa aina olla samannäköinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos superkattavasta kommentista :) Mä olen joutunut opettamaan itseäni Instan suhteen, etten tykkäisi ihan joka kuvasta. Mieheni joskus pudisteli päätänsä, kun tykkäsin kaikista kuvista! En tiedä, en vain osaa ohittaa sitä kuvaa ilman, että napauttaisin ruutua. Mutta nyt on tosiaankin ollut pakko, sillä Instan uusi algoritmi on ihan kökkö ja näyttää saman tyypin kuvia peräkanaa. Enkä tykkää siitä yhtään! Selaan Instaa tosi usein esim. matkalla töihin tai illalla, mulle se on kevyttä ajanvietettä. Jos tykkään jostain kuvasta superpaljon, pyrin jättämään kommentin :) Huomaan omissa kuvissani, että tietyt kuvat keräävät enemmän tykkäyksiä kuin toiset, toki osasyy voi olla hästägeissä tai sitten ihan siinä, että ihmiset tykkäävät kasvokuvista luontokuvia ( esim. metsä ) enemmän.

   "uskolliset" seuraajat tulevat tsemppaamaan arvostelemalla "pettureita" mulle tuo on ihan uusi juttu, että seuraajat tulisivat tsemppaamaan, ehkä en ole ollut sellaisten tilien seuraajana että olisin huomannut tällaista? Mutta mulle on ihan sama, päättääkö joku seuraaja lopettaa seuraamisen, tai ei koskaan tykkäisi mun kuvasta. Mutta siitä en tykkää, että joku alkaa seuraamaan ja jos alat vastavuoroisesti seuraamaan, lopettaa tämä alkuperäinen seuraaja heti seuraamisen, kun on saanut sinut seuraajaksi :D Siis että "kalastetaan" seuraajia. Ja tätäkin harrastavat ihan suomalaisetkin. Mutta välillä tuntuu, että Insta ja some on joillekin ihmisille oman egon pönkitysväline, ja siinä ne ostetut seuraajat onkin hyviä ^_^

   Meillä onkin sama filosofia kuvien muokkaamiseen :) En mäkään halua photoshopata itseäni, ehkä joskus olen jonkun finnin poistanut tai nenäkarvoja ( XD ), mutta en esim. silmänalusia tai ihon tasaisuuteen ole kajonnut. Hyvällä valaistuksella saa ihmeitä aikaan, se on mun mielestä paras lähtökohta valokuvaamiseen. Huomaan itsekin, että haen kasvokuviin tiettyä kuvakulmaa, hyvin harvoin otan kuvia niin että kasvot olisivat suoraan kameraan :) Ja toinen puoli kasvoista on mun mielestä valokuvauksellisempi ^_^ Tuo on muuten hyvä huomio, että muistaisi hymyillä enemmän, toinen hyvi vinkki on yrittää seisoa ryhdikkäästi :)

   Mahtavaa, että jaoit tuon miten näet muut ihmiset :) Mä en ole edes ajatellut asiaa, mutta annoit ajattelemisen aihetta! Mä olen huomannut, että joku ihan superkaunis ihminen voi näyttää valokuvassa todella epäedustavalta, johtuen kuvakulmasta tai sitten on just sattunut joku hassu ilme kasvoille.

   Poista
 6. Mullakin on tää työnalla ja ollut hauska pohtia vastauksia :) Mä taidan olla myös visuaalinen ajattelija koska monet tilanteet muistuu mieleen "mielenmaisemina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin oli hauska pohtia vastauksia, mä jään odottamaan sun vastauksia :) Visuaalinen ajattelu tosiaankin varmasti näkyy niinä mielenmaisemina, ja voi kuinka ihanaa niihin onkin aina palata :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow