In this Light

Kauneusblogi

Luku 896 - Hoitovesi ihonhoidossa, turhaa vai ei?

Lumppu3

Moni joka ottaa aivan uudenlaisen tuotteen ihonhoitorutiineihinsa, saattaa kokea aika piankin WAU-elämyksen! Muistan, kun vuosia sitten ensimmäisen kerran käytin seerumia, olin aivan myyty. Mielikuvieni mukaan se oli Clarinsin HydraQuench Intensive Serum Bi-Phase. Huomasin hyvin nopeasti, kuinka ihon pintakuivuus talttui - ennen seerumia iho oli poskilta jopa hilseilevän kuivan oloinen! Olinkin pitkään sitä mieltä, että en enää tule kokemaan yhtä isoa WAU-elämystä kosmetiikan suhteen, kuin mitä seerumin kanssa aikoinaan tapahtui. Mutta enpä ollut silloin vielä tietoinen hoitovesistä!


Hoitovedet ovat länsimarkkinoilla aika tuore juttu. Tai siis, onhan niitä ollut täällä myynnissä olevilla merkeillä mutta vasta korealaisen kosmetiikan buumi on aiheuttanut sen, että merkki jos toinenkin on tuonut kilvan markkinoille oman hoitovedensä. Mutta mikä ihmeen tuote hoitovesi oikein on ja missä kohtaa ihonhoitorutiinia sitä on tarkoitus käyttää? Hoitoneste on ensimmäinen, tai ensimmäisiä kosteuttavia tuotteita mitä iholle laitetaan ihon puhdistamisen jälkeen. Hoitoneste valmistelee ihoa seuraaville ihonhoitotuotteille ja sen ylle levitetään tiiviste ja sitten seerumi, tai pelkkä seerumi. Tämän jälkeen kosteus lukitaan vielä hoitovoiteella ( ja jos haluaa, tämän jälkeen voi vielä käyttää kasvoöljyä ). Aasiassa harrastetaan kaksoispuhdistusta, jonka jälkeen ihoa onkin hyvä tasapainottaa kunnollisesti kosteuttavilla tuotteilla. Hoitonesteen koostumus on usein todella kevyttä, ja Aasiasta onkin myös rantautunut hoitoveden kerrostamismetodi, jossa ihoa voidellaan kevyillä hoitovesikerroksilla. .

 
Lumppu1

Otin ensimmäisen kerran hoitovedet rutiineihini viime syksynä ja nyt vuoden verran niitä käytettyäni en enää suostuisi olemaan ilman! Nimittäin, omasta mielestäni hoitovedet ovat antaneet iholle sitä kaivattua lisävesikosteutta. Oma ihoni ei muistaakseni viime talvena hilseillyt lainkaan, ei edes nenästä joka on ollut ehdottomasti se kriittisin kohta kasvoissani. Hilseilyllä tarkoitan siis sitä, kun iholle levittää meikkivoiteen ja huomaa, kuinka meikkivoide korostaa kuivia kohtia. Olen toki käyttänyt myös sisäisesti iholle mahdollisesti hyvää tekevää lisäravinnetta, mutta aivan varmasti myös hoitonesteet ovat tuoneet iholle sitä kaivattua lisähoivaa.

Hoitovesissä olen eniten ihastunut erityisesti kosteuttaviin yksilöihin. Lumenen Sisu Suojaava Hoitovesi ( 24,90 € / 150 ml ) onkin enemmän iholle antioksidanttista suojaa tuova, kuin kunnon kosteuspommi. Sen sijaan Lähde Kosteuttava Hoitovesi ( 12,90 € / 150 ml ) onkin kunnon tehokosteuttaja! Siinä missä Sisu Hoitovedessä on käytetty tuomaan iholle suojaa saasteilta jne. vapailta radikadeilta männynkaarnauutteen voimin, mutta myös kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä lähdevettä, on Lähde Kosteuttavassa hoitovedessä käytetty enemmän kosteuttavia raaka-aineita, kuten koivun mahlaa, punalevää sekä hyaluronihappoa ja lähdevettä. Sisun kanssa en sinällään huomannut kovin isoa eroa, mutta Lähde hoitovesi on selvästi tuonut iholle lisäkosteutta. Sisun tuoksu on ihanan mäntyinen, Lähteen tuoksu taas sellainen raikas, aavistuksen merellisellä vivahteella.

13 Kommentit

 1. Hoitonesteen jälkeen levitetään tiiviste ja sitten seerumi. Niin mikä tiiviste? Outo nimike?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin voinut näin jälkikäteen ajatellen avata tätä kohtaa paremmin, mutta k-beautyssa löytyy myös tiiviste, essence joka on vähän kuin seerumin ja hoitonesteen välimuoto, ja joka laitetaan niiden väliin 😊 Esim. Etude Housella on ainakin näin. Länkkärimerkeillä tällaisia tuotteita on omien kokemuksieni mukaan vähemmän, enkä muista itse tällaista käyttäneeni.

   Poista
  2. No jooh! Essencen oisin tajunnu:D..

   Poista
 2. Mä olen viimeisen vuoden aikana ihastunut myös kasvovesiin ja löytänyt ne ihan uudella tavalla. Hoitovesiin en vielä ole täysin hurahtanut, koska olen huomannut, että kun käyttää paria eri kasvovettä iltarutiinissa, niin se ajaa saman asian, etenkin kosteuttavat kasvovedet. Ehkä on makuasia kumman puoleen kallistuu, kasvovesien vain hoitovesien, koska kerrostettavuus on ehkä se juju kuitenkin. Omalta kohdalta allekirjoitan myös sen, että kosteuttavat kasvovedet ja hoitovedet tuovat tarpeellista lisäkosteutusta iholle, jos on taipumusta juuri niihin kuiviin hilseileviin kohtiin kasvoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas itse tykkään, kun hoitovesissä on se koostumus paksumpaa, niin se tuntuu jotenkin kosteuttava enemmän ☺ Mutta jos kerrostaa tosi paljon tuotteita, niin silloin ohuemmat koostumukset on parempia. Ja se on niin totta, että lisävesikosteus antaa kasvojen hilseileville kohdille kyytiä, varsinkin kun muistaa yhdistää sen hyvän seerumin ja hoitovoiteen kanssa 😊

   Poista
 3. Ei todellakaan turhaa. Tykkään monista, muta fakta on se, että voisin periaatteessa käyttää Whamisan kasvo/hoitonesteitä lopun ikääni. Ne ovat vaan parhaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, ja Whamisan hoitovedet ovat vakuuttaneet minutkin 🤗 Tää Lähdekin on huippu! Mutta näihin jää koukkuun, oon huomannut selvän vaikutuksen ihossani.

   Poista
 4. Tykkään hoitovesistä ja juuri sellaisista, joissa tunnen, että iho saa lisäkosteutta.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
 5. Hoitonesteiden kerrostaminen on ihan parasta mitä pintakuiva iho tietää :)

  VastaaPoista
 6. Löysin hoitovedet vuosi sitten ja paluuta entiseen ei ole. Enimmäkseen olen käyttänyt Melvitan hoitonesteitä, joita voi kerrostaa halutessaan korealaiseen tapaan.

  Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot tykännyt myös. Ja kiitos Melvita-vinkistä, mua nimenomaan kiinnostaa luonnonkosmetiikan hoitovedet just nyt! ❤

   Poista

Lähetä kommentti

Follow