In this Light

Kauneusblogi

Luku 904 - BioEffect EGF-seerumi, taika-ainetta Islannista!

BE1

2010-luvun alussa kosmetiikkamaailmassa kuohui. Silloin Islannista kuului kummia, tulivuoren purkauksen ohella, markkinoille tuli uusi käänteentekevä seerumi, BioEffect EGF-seerumi. Mutta mikä ihme on EGF? Sen juuret juontavat 1980-luvulle, kun vuonna 1986 kaksi tutkijaa sai lääketieteen Nobelin palkinnon keksittyään solukasvutekijän EGF:n. Tämä on ihmisen ihon hyvinvointiin ja terveyteen oleellisesti vaikuttava asia. BioEffect halusi kehittää luontoa kunnioittavan tavan tehdä EGF:ää, joka on muuten ollut peräisin eläimistä tai E.coli -bakteerista.

BioEffectin EGF onkin peräisin ohrasta! Sitä en tiedä, kuka on ylipäänsä keksinyt idean ottaa ohra mukaan, ilmeisesti ohran biologinen rakenne on optimaalinen. Mutta yksinkertaisuudessaan lainaus BioEffectin sivuilta: "ORF Geneticsin kehittämä Orfeus™ -systeemi käyttää ohransiemeniä EGF:n minitehtaina. Ihmisen ihon solukasvutekijöiden geenit on kopioitu ja siirretty ohran siemeneen kasvamaan. Ohra eroa muusta ohrasta vain siinä, että sen siemenissä kasvaa tämä tietty proteiini. Kun sato on korjattu ja kasvutekijä erotettu siemenistä, tehdään laadunvarmistustesti. Tämä metodin avulla pystytään tuottamaan EGF-kasvutekijää, joka on puhtaampi ja aktiivisempi kuin mitä kosmetiikkatuotteissa on aikaisemmin ollut saatavilla".

Mutta mihin tämä EGF sitten ihonhoidossa tähtää? Se on siis ihosoluja uudistava raaka-aine, joten se vaikuttaa anti-age -henkisesti. EGF:n on havaittu lisäävän ihon kosteutta sekä kimmoisuutta ja täten häivyttävän ryppyjä.


BE2

Ihmiset ihastuivatkin seerumiin sen tultua markkinoille ja moni kertoi, ettei tarvinnut mitään muuta tuotetta kuin tämän seerumin. Tiedän myös tämän auttaneen erästä henkilöä POD:in eli suunympärysihottuman kanssa. Seerumi on suunniteltu yökäyttöön ja sen kanssa ei suositella käytettäväksi muita tuotteita, sillä ne voivat häiritä EGF:n toimintaa. Seerumi lupaa kosteuttaa ihoa, parantaa ihon väriä, heleyttää, kiinteyttää ja uudistaa, vahvistaa ihon rakennetta sekä supistaa ihohuokosia .Seerumi on hajusteeton, säilöntäaineeton sekä väriaineeton ja soveltuu vegaaneille ( mutta ei heille, jotka haluavat välttää geenimanipuloituja tuotteita :D ).

Inci: GLYCERIN, AQUA, SODIUM HYALUNORATE, TROMETHAMINE, SODIUM CHLORIDE, HORDEUM VULGARE SEED EXTRACT, EGF (TRANSGENIC BARLEY SH-OLIGOPEPTIDE-1)

BE6

Syy, miksi en ole aiemmin kokeillut EGF-seerumia on suoraan sanottuna ollut sen hinta. Se on aika kallis, 15 ml pullo maksaa 135 €! Päädyin ostamaan tuotteen elokuussa, kun olin tilaamassa lempimisellivettäni Hehkun verkkokaupasta. Samalla huomasin tämän seerumin olevan aika hyvässä alessa ja sen sai ihan vähän alle sadalla eurolla. Joten päätin hyödyntää tilaisuuden tutustua seerumiin perinpohjaisesti, olen tätä nimittäin kokeillut vuonna 2013 pienen 5 ml pullon jonka kanssa vaan kävi niin, että onnistuin tiputtamaan pullon lattialle ja seerumin vaikutuksista pääsikin enemmän nauttimaan lattiamme kuin minun hipiäni.

Pullon toki luvataan kestävän käytössä 3 kk, sillä seerumia riittää vain kolme tippaa. Olen käyttänyt seerumia elokuun lopusta, ja sitä on vielä jäljellä. En ole käyttänyt seerumia ihan joka ilta mutta pullo on selvästi jo loppumaan päin. Voi olla, että olen tippa-iitaillut tuotetta liian runsaasti. Mutta mitä pidemmän aikaa olen tuotetta käyttänyt, sitä vähemmän tuotetta on tarvinnut. Allekirjoitan tuotteen riittoisuuden, mutta en tiedä pääsenkö omalla kohdallani tuohon kolmeen kuukauteen.

Minulla on seerumin suhteen rehellisesti sanottuna ristiriitaiset tunteet. Luulen, että seerumi on vielä toistaiseksi minulle liian hoitava. Luulen, että seerumi pääsee ihollani paremmin oikeuksiin vasta silloin, kun iholla on havaittavissa kunnolla ikääntymisen merkkejä, tai kun ihoni olisi lähtökohtaisesti kuivempi.

Toisaalta, olen nauttinut seerumin kosteuttavuudesta! Iho on pääsääntöisesti voinut seerumijaksolla hyvin. Olen toki huomannut ihon kukkineen, en tiedä liittyykö se seerumin uudistavuuteen vai johonkin muuhun tekijään. Olin salaa toivonut, että seerumijaksolla iho olisi ollut finnitön, joten tämäkin osaltaan vaikutti fiiliksiini.

Vaikka seerumi on kosteuttava, olen aina välillä iltaisin käyttänyt sen kanssa luonnonkosmetiikan hoitovoidetta tai vaihtoehtoisesti Bakelin P-Lipic voidetta. Varsinkin alussa tuntui, että pelkkä EGF-seerumi ei riittänyt mutta mitä enemmän seerumia käytin, sitä enemmän pystyin jättämään muita tuotteita pois. Jos käytin seerumin kanssa toisia tuotteita, odotin kunnolla ennen kuin levitin toisen tuotteen seerumin ylle, yleensä n. 10-30 minuuttia. Seerumin kanssa on tärkeää, ettei laita sen alle hoitonestettä, vaan seerumi olisi suotavaa levittää puhtaalle, kuivalle iholle. Itseäni onkin vähän jopa harmittanut se, että olen voinut käyttää iltaisin vaan yhtä tuotetta, mikä on aika hassua!

Luulen, että kokeilen seerumia seuraavan kerran esim. parin vuoden kuluttua. Toki kun olen lopettanut seerumin käytön, voi olla että huomaan ihossa muutoksia joiden takia olenkin kaivamassa uudelleen kuvetta ja ostamassa uuden pullon kiireen vilkkaa loppuneen tilalle!

Kenelle?

-Tehokasta ja luonnollisempaa anti-age -tuotetta hakevalle
-Kosteuttavaa seerumia kaipaavalle
-Ihonhoitominimalistille


14 Kommentit

 1. Hyvä et säkin huomasit et tää todella vaatii ikääntyneemmän ihon. Mähän tätä kans puhuin. En kuunaan parikymppiselle tätä suosittelisi. Mutta nelikymppusen iholla toimii loistavasti. Tiedän kyllä että tällä on nuoriakin faneja, ehkä jos iho on ihan rutikuiva niin nuorempikin hyötyy tästä. Mä en itse kesän aikana paljoa muuta käyttänytkään kuin tätä. Nyt syksy on mennyt sit luonnonkosmen kanssa melkein kokonaan. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun mielestä + 30 -vuotiaalla, normaalihkolla iholla tää on aivan liikaa, vaatii mun mielestä selvästi kuivemman sorttisen ihon! Mutta aion kokeilla tätä joskus myöhemmin uudestaan :) Vaikka aionkin siirtyä luonnonkosmeen, aion silti jättää mahdollisuuden tällaisille ns. lyhyen incin tuotteille :D

   Poista
 2. En itse ostaisi näin kalliita tuotteita, mutta olisi tosin jännä testata miten tämä toimisi liki kuusikymppisen iholla... mahtaisiko nuortua ihan silmissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, olisi ihanaa jos sulla olisi joskus mahdollisuus testata tätä! Tätähän saa pienemmissäkin pulloissa, mutta sekin maksaa n. 60 € :O

   Poista
 3. Omalle rutikuivalle iholle yes. Säästän kuitenkin testaamista talveen, sillä huomasin, että kesällä iho oli paremmassa kunnossa. Tämä iltakäyttöön, kuivuminen kestää liian kauan omaan makuuni. Mutta onhan tämä todella kosteuttava eli loistava aikuiselle iholle.

  Ihanaa päivää Salka ja harmi ettei nähty messuilla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tää vaatii oikeasti tosi kuivan ihon, normaalimmalla iholla ei ehkä niinkään anna mitään suurta lisähyötyä, ei ainakaan mun ikäluokalla :D

   Olisi ollut ihanaa törmätä messuilla, mutta ehkä ens vuonna sit! <3 Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Miulla on superkuiva iho ollut testijaksolla ja pari tippaa riitti koko naamaan. Tykkäsin kovasti mutta kuitenkin liian kallis tuote itelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla jonkun mun ikäisen, superkuivanihon kokemuksia tästä! :) Tää on aika tyyris tosiaankin, ei ainakaan jatkuvaan käyttöön jos tähän joskus uudelleen hurahdan :P

   Poista
 5. Ei voi ainakaan haukkua että olisi pitkä INCI, mutta siis... EGF on brändätty peptidi? Peptidiseerumeita on aika moneen lähtöön, luulen että hyviä comboja löytyy ikääntyvälle iholle edullisempia/monipuolisempiakin. Itse en usko että on yhtä taika raaka-ainetta vaan enemmänkin kombinaatioita. Mä voisin pamauttaa satasen hyvästä seerumista mutta sitten haluaisin "koko roskan" eli antioksidantit, vitamiinit, entsyymit, rasvat jne jne samassa pullossa. Oon esim harkinnut Vintner's Daughteria jonkin aikaa, mutta sekin on €€€.

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, tämä onkin muuten uutta tietoa minulle, että EGF on myös peptidi :'D Tiedän peptidit mutta enpäs ollut hoksannut asiayhteyttä. Minustakin on mukavaa, että yhdestä seerumista saisi enemmän hyötyä, nythän kun tän kanssa ei ees suositella käytettäväksi muita tuotteita. Mutta tää on ollut ihan superkosteuttava, ja aion kokeilla tätä myöhemmin uudelleen :) Niinhän se vähän on, että kovin edullisesti ei välttämättä saa supertehoaineita, tai niiden cocktaileja :P

   Poista
 6. Kiinnostava tuote, mutta iiks tuo hinta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta on kova, mutta toisaalta tää on riittoisa tuote, ja jos haluaa pärjätä pienemmällä purkkiarsenaalilla niin silloin perustellumpi :D Mutta itsellenikin tällä hetkellä kipurajoilla, aina silloin tällöin on kiva panostaa rahallisesti :)

   Poista
 7. Liian hoitava minullakin, vaikka olen 45 ja ihoni ihan kiitettävästi ikääntynyt. Kaikilla ikääntyminen kun ei ole ihon kuivumista. Ryppyjä ja veltostumista voi tulla myös ilman kuivumista. En huomannut BioEffectillä vaikutusta omiin ikääntymisen merkkeihini. Ärsyttää että laitoin noin paljon rahaa tuotteeseen, joka ei täyttänyt lupauksiaan eikä edes ollut "kosmeettisesti miellyttävä", käyttääkseni Karkkipäivä-Sannin lanseeraamaa termiä. Sinnikkäästi kuitenkin käytin pullon loppuun ja sitten palasin parempiin tuotteisiin jotka maksavat murto-osan BioEffectin hinnasta. Retinoli on ainoa jolla itse olen nähnyt olevan mitään vaikutusta ikääntymisen merkkeihin. Ja toki on sitten erilaisia lyhytvaikutteisia tuhkimotuotteita, joita niitäkin arvostan enemmän kuin BioEffectiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun kerroit omia kokemuksiasi! Mun mielestä tää oli kosmeettisesti miellyttävä, mutta odotin ehkä tältä liikoja, ja jotenkin tuntui että oli vielä liian tehokas. Oma ihoni on pintakuiva sekaiho/normaali iho. Mutta ymmärrän hyvin, jos on ärsyttänyt laittaa rahat tähän, tää kun on oikeasti aika hintava! Retinoli ja C-vitamiini ( joskin jälkimmäinen on mulle semisti ongelmallinen ) ovat ne raaka-aineet, joiden tehon huomaan minäkin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow