In this Light

Kauneusblogi

Luku 906 - Mitä musiikkia kuuntelen? Suosikit syksyllä 2018

Uh, mikä viikko takana! Kirjoitan yleensä sunnuntain blogipostauksen lauantaina illalla ja tällä viikolla ei aivokapasiteetti riitä kosmetiikan analysointiin, ja kirjoituspäivänä olikin vielä vaakalaudalla se, lähtisinkö yötä vasten koiravahdiksi. Toki olisin tällöinkin napannut läppärin mukaan, mutta kun ajoin illalla töistä kotiin, sainkin idean vähän poikkeukselliseen postaukseen. Halusin rankan viikon jälkeen jotain kepeämpää. No, en tiedä oliko aihe lopulta niin kevyt ja koska innostuinkin vähän enemmän, ei tämä lopulta ollutkaan sellainen kirjoittamisen kannalta kevyt lauantai. Mutta nyt pääsette kuulotirskistelemään, millaista musiikkia kuuntelen, ja mitkä ovat juuri tämän syksyn 2018 musiikkisuosikkini!

Lähtökohtana kerrottakoon, rakastan musiikkia! Kuten yhdessä haastepostauksessa kerroin, olen kasvanut radiota kuunnellen ja se on kylvänyt siemenen musiikkirakkautta kohtaan. Ja oikeastaan vielä siihen, että musiikkimakuni on laaja, avarakatseinen. Lapsena nimittäin kuuntelin ihan kaikkea musiikkia, siis sitä mitä sieltä radiosta tuli. Countryräminät, rock, pop, konemusiikki ja vaihtoehtoisempi avantgarde-henkinen musiikki olivat lähellä sydäntäni, klassisesta en silloin vielä osannut innostua. Rakastin Radiomafiaa ja suosikkohjelmiani olivat mm. Räkärodeo ja Avaruusromua ^_^ Monta kertaa kuuntelin radiota sinne saakka, kunnes alkoi yöklassinen. Silloinkin saatoin vielä vaihtaa taajuutta, johonkin toiseen kanavaan joka soitti menevämpää musiikkia

Olen kasvanut sen verran aikuiseksi, että ne yhtyeet joita aiemmin vihasin sydämeni pohjasta, eivät aiheuta enää näin voimakkaita tunteita. Päinvastoin, voin jopa laulaa Pitkää kuumaa kesää! En myöskään ymmärrä Cheekin vihaajia, enkä jaksa enää nähdä vaivaa sen suhteen onko joku yhtye valtavirtaa vai ei. Sillä pääasia on rytmissä, sävelissä, ja tottakai myös sillä että hommaan suhtautuu intohimoisesti, kunnianhimoisesti!




Nightcrawlers - Push The Feeling On ( The Dub of Doom )

Ooh, jos olisin ollut ysärillä aikuinen, joka olisi voinut käydä yökerhoissa tai klubeilla tanssimassa! Mutta ei, ollapa lapsi keskellä metsää, jossa saattoi vaan haaveilla miten ihanaa olisi ollut tanssia itsensä henkihieveriin. Nightcrawlersin Push The Feeling On oli varmasti vuonna 1995 iso hitti, mutta se iskee minun musiikkihermooni yhä vuonna 2018. Vaikka en muista, että olisin koskaan tämän tahdissa tanssilattiaa kuluttanut. Mutta tätä on tullut kuunneltua nyt syksyllä paljon, osittain siksi kun tämä on tupsahtanut Youtubessa suositeltuna. Klassikko, jota tulen diggaamaan varmaan hamaan hautaan!




Au Revoir Simone - "A Violent Yet Flammable World" (Twin Peaks 2017)

En ollut kovinkaan tietoisesti kuunnellut Au Revoir Simonea, tiesin bändin nimeltä mutta heidän tuotantonsa oli jäänyt vähän vieraaksi. Mutta sitten tuli uusi Twin Peaks, ja rakastuin tähän biisiin A Violent Yet Flammable World. Tämä on julkaistu alunperin jo vuosia sitten, vuonna 2007. Tämä biisi kolahtaa, niin lujaa etten edes osaa kuvailla! Rakastan kertosäettä ja loppua, jossa yhtyeen superkauniit jäsenet laulavat "kerroksittain". Tässä biisissä onkin superupea rakenne, hyvin koukuttava! Biisin tumma tunnelma on kuin luotu Twin Peaksin nyrjähtäneeseen ympäristöön. Tätä kuunnellessa menee kylmät väreet!






Paperi T - Paniikki ft. Chisu

Kesälomareissumme aikana olin erään automatkan aikana ajaa apukuskina henkisesti ojaan, kun radiosta pärähti mielenkiintoiset soundit ilmoille. Mietin, mitä ihmettä on tämä the Curelta lainaava suomalainen yhtye tai artisti, eihän tämä vain ole Paperi T? No mutta niinhän se vain oli, tämäkin on niin upeasti rakennettu biisi, Chisun ääni sopii hyvin tunnelmaan! Uh, koen myös laulun "ei oo hätää paniikki alkaa vasta kun kaikki menee hyvin" -lauseen jotenkin rauhoittavana. Sitä on hyvä muistella kun tuntuu seinien kaatuvan päälle. Tämä on mun henkinen paperipussi, johon voi hengittää!




Todd Terje - Inspector Norse

Tämä biisi saa hyvälle tuulelle, norjalaisen DJ Todd Terjen Inspector Norse on ihanan, kepeä, kupliva, ja niin groovaavan tanssittava biisi vuodelta 2012. Tähänkin olen siis tutustunut Youtuben suositusten perusteella, ja biisi soikin joka viikko kuulokkeistani. Kirjoitan muuten nykyään blogipostaukset musiikkia kuunnellen, pystyn jotenkin keskittymään paremmin, vaikka toisaalta musiikki olikin jonkun aikaa elämästäni tauolla. Mutta nyt se on taas palannut elämääni ja hyvä niin <3




808 State - Pacific State (Original Extended Version)

Okei, tän kappaleen kanssa voin sanoa että tämä on eräs mun kaikkien aikojen suosikeista! Voittekin nyt päätellä, että tämä syksy onkin kulunut enemmän konemusiikkisoundien, kuin indierockin parissa Mutta 808 State ja Pacific State, on eräs klubimusaskenen klassikoista vuodelta 1989. Ja tässä biisissä kuuluu niin vuosi 1989, ja tätä soundimaailmaa lainattiin vielä ysärin alkuunkin kuumasti.




Air - La Femme D'Argent

Air on yksi kaikkien aikojen suosikkiyhtyeistäni, kun kuulin vuonna 2003 tai 2004 ensimmäisen kerran Airia, tunsin henkeni salpautuvan. Niin kaunista musiikkia! Ranskalaiset vaan osaavat, tämä yhtye minun onkin ollut kunnia nähdä livenä ( jos nyt oikein muistan ). Myös mieheni tykkää Airista, meillä on onneksi osittain samanlainen musiikkimaku! La Femme D'Argent on upea, groovahtava teos, voisin kuvitella tämän johonkin "Ocean's Eleven goes 70's avantgarde" -henkisien elokuvien musiikiksi. Sellaiseen kohtaukseen, jossa ryöstäjät suunnittelevat miten toteuttavat ryöstön, ja jossa kuvaillaan ryöstön etukäteistoteutusta.


 


Still Corners - The Trip

Alakuloinen, haikea, koukuttava ja niin "uhuiltava" on tämä Still Cornesin The Trip! Tähänkin törmäsin yllättäen Youtuben suositusten perusteella. Tätäkin on pakko kuunnella repeatilla, ja uhuilla mukana. Kun kuuntelet, ymmärrät mitä tarkoitan. Biisi on vuodelta 2013, mutta tämäkin on lopulta aika ajaton.




Chromatics - Shadow

Uuh, lisää musiikkia uudesta Twin Peaksista! Varmaan uskotte, jos kerron että rakastan muuten uuden ( mutta myös vanhojen ) Twin Peaksin ääniraitaa. Tämä Chromaticsin Shadow on vaan täydellinen, utuinen, hämyinen, unenomainen 60-luvun fiiliksillä. Ja olen koukussa! Tätäkin on tullut kuunneltua repeatilla niin monet kerrat, että en ihmettele jos Youtuben ääniraitaan on tullut kuluma, haha! Biisi on vuodelta 2015, mutta istuu uuteen Twin Peaksiin kuin tehty. Kappaleen mystisyys ja alakulo sopivat sarjaan vanhan henkeä kunnioittaen. Jos olet katsonut Twin Peaksia, myös biisin sanat ovat kuin suoraan sarjasta. Biisi ja sen asiayhteys aiheuttaakin niin kylmiä väreitä, että huhhuh!




The xx - I Dare You (Official Music Video)

Jos et jaksanut kuunnella muita biisejä, niin pyydän sinua kuuntelemaan edes tämän. Sillä tämä on näistä kappaleista tämän hetken suosikkini. Kuulin biisin ensimmäisen kerran kun katsoin tämän musiikkivideon ja hyvä etten itkenyt liikutuksesta. Ja se ilta kuluikin yhä vaan uudelleen tätä biisiä katsoessa! Tuo valo on niin maaginen, samoin videon tunnelma vangitsee. Ja visuaalinen kuvasto, en vain saa siitä tarpeekseni. Musiikkivideo on muuten tehty The xx:n ja Calvin Kleinin yhteistyössä, CK:n taiteellinen johtaja Raf Simons on ollut tässä vaikuttamassa ja videon on kuvannut brittiläinen muotikuvaaja Alasdair McLellan. Video on vuodelta 2017 ja se esittelee CK:n syksyn 2017 vaatteita. Mutta olen digannut Raf Simonsin meininkejä, joten ei ihmekään että tämäkin osuu ja uppoaa.

Kuunteletko sinä musiikkia? Mitä on sinun syksysi soittolistalla?

5 Kommentit

  1. Nämä ovat mulle kaikki ihan vieraita, paitsi Chisu;) Onpas mulla aukkoja sivistyksessä, kun en tiedä näistä mitään. Tosin en aktiivisesti kuuntele musiikkia ja eniten kolahtaa oman nuoruuden pop- ja rock-musiikki 60-, 70- ja 80-luvuilta, jos joskus jotain kuuntelen. Kiva tietää kuitenkin vähän enemmän sun musiikkimausta. Opin taas uutta!

    VastaaPoista
  2. Huomaa et mä en taas kuuntele musiikkia lähes lainkaan, voisin vaan kommentoida tähän never heard. 😂😅

    VastaaPoista
  3. Oih, ton Nightcrawlersin olinkin jo ihan ehtinyt unohtamaan :) Menee mun Spotifyn ysärisoittolistalle asap!

    VastaaPoista
  4. Minä kuuntelen musiikkia aina kun se on mahdollista. Usein kotonakin touhutessa taustalla soi musiikki. Tänä syksynä olen kuunnellut paljon räppiä ja palannut nuoruuteen kuuntelemalla poikabändejä kuten Backstreet boys ja N´Sync :)
    Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista
  5. Mä en nykyään oo yhtään kartalla musiikista vaikka sitä kuuntelenkin:D Kiva postaus!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow