In this Light

Kauneusblogi

Luku 913 - 2 x Madaran kuorinta ja Black Friday tarjous!

Madara2

Tulin tutustuneeksi Madaraan hyvin myöhäisherännäisesti, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Olin etukäteen ajatellut, että tuo latvialainen luonnonkosmetiikkamerkki olisi iholleni epäsopiva, ja että saisin tuotteista allergisen reaktion. Olen nimittäin erinäisille puille/kasveille ( joista en itsekään ole varma mutta mm. koivu, mänty ja pujo luultavimmin aiheuttavat oireita ) allerginen, ja allergiat ja luonnonkosmetiikka on yhdistelmä joka ei aina välttämättä toimi. Mutta onneksi päätin kokeilla Madaran tuotteita, sillä nämähän ovat aivan helmiä, ja tähän mennessä kaikki kokeilemani tuotteet ovat sopineet minulle todella mainiosti!

Olen pitkään suosinut kasvokuorinnoissa entsyymipohjaisia kuorintoja, sillä tavalliset, mekaaniset kuorinnat ovat tuntuneet liian rajuilta. Tai, oma ihoni on tuntunut niiden kanssa liian pintakuivalta. Ylipäänsä ihon kuoriminen on asia, jossa maltti on valttia eikä kasvoja kannata kuoria liikaa, jottei ihon suojavaippa mene epätasapainoon. Tulin keväällä kokeilleeksi pitkästä aikaa yhtä, erittäin hienojakoista mekaanista kuorintaa ja huomasin, että ihoni nautti siitä suunnattomasti. Jos ihosi on paksu ja taipuvainen epäpuhtauksiin, mekaaninen kuorinta ainakin silloin tällöin on paikallaan.
  Madara1


Olin kuullut Madaran Exfoliating Oil-to-Milk Scrubista (  24,95 € / 60 ml ) paljon hyvää. Sen kuvailtiin olevan hellävarainen, mutta tehokas. Ja koska minulla oli peilikaapissa mekaanisen kuorinnan menevä aukko, päätin ostaa kuorinnan. Öljypohjainen kuorinta lupaa puhdistaa, pehmentää ja uudistaa ihoa ilman ihon kosteuden ryöväämistä. Kuorinnan idea pohjautuu osaltaan samaan, mitä kaksoispuhdistuksessa, kauran ja aprikoosin öljyt lupaavat poistaa lian ja epäpuhtaudet, vulkaaninen tuhka siloittaa, avaa tukkeutuneita ihohuokosia sekä poistaa kuolleita ihosoluja. Kuorinnan tuoksu on makea, vähän anismainen. Kuorivia rakeita on sopivasti, niitä ei ole liikaa mutta ei liian vähääkään. Itse en oikein tykkää kuorinnoista, joiden rakeet ovat liian harvassa.

Käytän kuorintaa saunassa ja ennen kuorintaa olen siis puhdistanut ihon huolella ja käynyt löylyissä. Kuorintaa käytetään kuivalle iholle. Otan kuorintaa kuiville kämmenille, ja vien sen kasvoille. Hieron ihoa kevyesti ja toisinaan jätän kuorinnan vaikuttamaan ihan minuutiksi kasvoille. Sitten kastelen kädet, ja työstän kasvot läpi. Kuorinta muuttuukin tässä vaiheessa maitomaiseksi ja huuhtoutuu iholta helposti pois. Iho jää kuorinnan jälkeen pehmeäksi, ei ole hirveä kiire saada seuraavat ihonhoitotuotteet kasvoille. Mutta aina kuorintojen jälkeen hemmottelen ihoa ja tarjoa sille kunnolla vesikosteutta sekä rasvakosteutta.

Inci: Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hydrogenated Castor Oil, Aqua, Sucrose Laurate, Sucrose Palmitate, Volcanic Sand, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Aroma, Tocopherol, Alcohol, Limonene, Linalool, Citronellol


Madara6

Se oli vuosi 2014, kun kunnolla tutustuin kemiallisten kuorintojen maailmaan! Kemialliset kuorinnat kuulostavat pelottavilta mutta ne ovat loppupeleissä monta kertaa hellävaraisempia, kuin mekaaniset kuorinnat. Kemialliset kuorinnat sulattavat iholta kuollutta ihosolukkoa ja oman kokemukseni perusteella ne saattavat antaa iholle ihanan hehkun. Ja tämä ei siis ollut sarkastinen kommentti, toki heti kuorinnan jälkeen ihon punoitus on mahdollista mutta kun se on laskenut, iho on useimmiten ihastuttavan heleä ja kuulas! Kemialliset kuorinnat pohjautuvatkin erilaisiin happoihin, näitä löytyy niin AHA- kuin BHA.pohjaisina, tai Glykolihappopohjaisena. Se ensimmäinen käyttämäni kemiallinen kuorinta oli hyvin vahva ja tehokas, mutta sittemmin olen suosinut lempeämpiä kuorintoja. Nyt kuitenkin hyvien Madara-kokemusten siivittämänä halusin kokeilla Brightening AHA Peel Mask -kuorintaa ( 23,50 € / 60 ml ), jonka tiesin etukäteen todella tehokkaaksi kuorinnaksi.

Madara4

Brightening AHA Peel Mask perustuu hedelmähappoihin ja kvittenhedelmästä saatavaan C-vitamiiniin. Hedelmähapot sekä C-vitamiini molemmat kirkastavat ihoa. Tämän lisäksi hedelmähapot toimivat ihoa kuorivina raaka-aineina, ja ne voivat stimuloida solujen uudistumista. Kuorinta myös voi antaa pigmenttimuutoksille kyytiä ja avata tukkeutuneita huokosia, niitä myöskin puhdistaen. Kuorinassa on muuten käytetty laventelivettä ja olen oppinut, että laventeli on muuten oiva raaka-aine epäpuhtaalle iholle! Jos olet herkkäihoinen, tällöin kuorintaa ei suositella. Tiedän nimittäin henkilön, joka on reagoinut kemialliseen kuorintaan hyvin voimakkaasti, ja jolla onkin superherkkä iho. Kuorinnan tuoksu on mieto, aavistuksen yrttinen. Oma nenäni ei tässä asiayhteydessä erota laventelia.

Kuorinnan koostumus on jännä, se on kiiltävähköä geelimäistä voidetta. En tiedä, mikä funktio tuolla kiillolla on tuotteen toimimisen suhteen, mutta sehän tulee Mica-mineraalista. Kuorinta levitetään puhtaille ja ennen kaikkea kuiville kasvoille. Kuorinnan annetaan vaikuttaa kasvoilla 3-10 minuuttia. Tämän jälkeen kuorinta pestään kasvoilta pois haalealla vedellä. Iho jää kuorinnan jälkeen sileäksi ja janoisen oloiseksi.

Inci: Aqua. Lactic Acid, Glycerin, Lavandula Angustifolia (Lavender) Floral water, Galactoarabinan, Microcrystalline Cellulose, Potassium Hydroxide, Glucomannan, Mica ( CI 77019 ),Titanium Dioxide (CI 77891), Aroma, Cellulose gum, Pyrus Cydonia (Quince) Fruit Extract, Sambucus Nigra (Elderflower) Flower Extract, Ethyl Lauroyl Arginate HCl, Xanthan Gum, Limonene

Kun kuorintoja verrataan keskenään, Oil-to-Milkin on hellävaraisempi ja ns. sopii jokaiselle. Brightening AHA Peel Mask on taaseen tehokas, mutta voi aiheuttaa herkkäihoisilla ongelmia. Oil-to-Milk jättää ihon pehmeäksi. AHA taas hehkuvaksi mutta "kuivemmaksi", varsinkin AHA-kuorinnan jälkeen kannattaa ihoa hemmotella vesi- sekä rasvakosteudella ja jättää aktiiviset raaka-aineet, kuten muut hapot, C-vitamiini ja Retinoli tauolle. Nimittäin, itsehän en tätä hoksannut ja ihoni sai hepulin. Eli maltti on valttia aktiivisten raaka-aineiden kanssa! Tykkään molemmista kuorinnoista ja niille molemmille löytyy sijansa rutiineistani, mutta pyrin käyttämään jompaa kumpaa kerran viikossa. Kerran viikossa kuorinta on hyvä tahti omalle iholleni, viikon puolivälissä saatan käyttää jonkun puhdistavamman naamion tai erittäin miedon kuorivan putsarin mutta se on ehdottomasti liikaa, että käyttäisin sekä Oil-to-Milkiä että AHAaa molempia kerran viikossa!

Kuten kaikki varmaan tietävät, tällä viikolla on Black Friday ja osassa paikoista peräti Black Week. Halusinkin vinkata, että Madaralla on 40 % ale 23.-26. marraskuuta heidän verkkokaupassaan ja esim. Hehku-myymälöissä Madara on 30 % alessa koko viikon. En hyödy linkkien klikkaamisesta ( ainakaan vielä! ) ja olen ostanut postauksen tuotteet omilla rahoillani  #läpinäkyvyyssomessa

8 Kommentit

  1. Madaran kuorinnat ja naamiot ovat kaikki jotain ihan parhautta, melkein uskaltaisin sanoa, että ne ovat ihan mun lemppareita kaikesta luonnonkosmetiikasta. Muiden Madaran tuotteiden kohdalla on sitten aina välillä niin tai näin, mitä ihoni niistä pitää. SOS-sarja on muuten suosikkini, se on kivan rauhoittava. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Madaralla osataan nämä kuorinta-asiat, mäkin olen ihastunut näihin ikihyvikseni :) Mä luulen, että nää kuorinnat, SOS-sarja ja öljyt on ne, mistä mun iho tykkää ja muiden tuotteiden kanssa saakin sitten olla "varuillaan", juurikin ottaen tuon allergia-aspektin huomioon.

      Poista
  2. Mulla on kans kosmetiikkasivistyksessä Madaran mentävä aukko;) Täytyy yrittää ehtiä käydä vaikka Hehkussa viikonloppuna tutkimassa BF-tarjontaa muutenkin, kunhan siivoamiselta ja pyykkäämiseltä vaan kerkeäis;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosittelisin sulle ehdottomasti muuten sitä SOS-sarjaa, se seerumi on ihana! Ja sarjassa on myös kosteuttava naamio, sitä en ole itse kokeillut :) Ja hih, niinhän ne vapaapäivät usein prukaa mennä, tosin nyt oon itse vapaillani vaan ottanut lungisti ja yritän sitten siivota työpäivien jälkeen :D

      Poista
  3. Oil-To-Milk on tuttu tuote, mutta koin kuorinnan ehkä omaan makuuni vähän turhan raapivaksi ja kovaksi. Voi olla, että mieli olisi jo muuttunut enkä tota oo käyttänyt kuin pienen testituubin verran! Ihon se jätti kyllä hurjan ihanan tuntuiseksi :) Kemialliset kuorinnat kiinnostaa, mutta samalla pelkään niiden olevan turhan tujuja omalle herkälle iholleni ja oon sen takia aika varovaisesti niitä yleensä kokeilemassa :D

    Ihanat kuvat tässä postauksessa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sunkin mielipide kuorinnan suhteen :) Ja jos iho on herkkä, niin silloin ehdottomasti kannattaa ottaa varovaisesti kemiallisten kuorintojen kanssa! Mä ehkä suosittelisin kemiallisesti kuorivaa seerumia, Bakelilla on ihana Malic, toki se on hintava mutta hellävarainen ja tehokas ( ei toki kerta rykäisyllä niin tehokas kuin tää Madaran AHA, mutta pitkässä juoksussa pitää ihon sileämpänä :) )

      Poista
  4. Kuulostaa hyviltä. Itse tykkään kovasti erilaisista kuorinta-aineista. Kiitos tosta black friday vinkistä myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Madaran kuorinnat on mahtavia, mä seuraavaksi himoitsen sitä syväpuhdstavaa Detox-naamiota :D Ja ole hyvä, aattelin vähän vinkkailla tuosta alesta ^_^

      Poista

Lähetä kommentti

Follow