In this Light

Kauneusblogi

Luku 919 - Viisi kuvaa kuukaudessa, marraskuu 2018

2018-12-11_07-41-48

Mietin etukäteen viisi kuvaa kuukaudessa postaussarjani suhteen, että marraskuu tulee aivan varmasti tekemään tiukkaa! Vaikka rakastankin marraskuuta, ja sitä tiettyä harmautta ja alakuloa, on marraskuu valokuvauksen kannalta haastava. Tiedän myös sen olevan työkiireinen takia aikamoinen kuukausi, joten etukäteen mietin että minkähänlainen kuvakatselma vaan tulee räävittyä kasaan.

Marraskuussa käytin todella paljon luonnonkosmetiikkaa, ja lokakuun voideposkipunakauden jälkeen kaivoin pitkästä aikaa esille puuterimaiset punat! Zuiin Peach on minun yksi suosikkipunistani ja silloin teen kyllä ruksin seinään, kun saan tästä pannua näkyville! Puna on ollut minulla luultavasti vuodesta 2013 tai 2014, eikä siinä ole juurikaan kulumaa. Peach on luottoposkipunani, jonka pariin on helppo kääntyä niinä aamuina, kun haluaa selvitä nopeasti meikkaamisen suhteen.

  2018-12-11_07-43-14

Marraskuussa kävimme myös IKEAssa, potkimassa kaapinovia. Keittiöön olisi tarkoitus saada duunailtua vielä yksi kaappi, yhdistelmällä IKEAn runko ja A.S.Helsingön kaapinovet. Mutta tämä vaatii vielä makustelua, tila mihin kaappi tulisi on haasteellinen, sillä se tulisi yhden toisen kaapin viereen. Ja en ole vieläkään aivan varma, onko se oikea ratkaisu. Mutta tarvitsisimme kipeästi lisäsäilytystilaa kotiin! Laitoin Kvikistä tilaukseen Ferro avohyllykön keittiöön, mutta se ei siis todellakaan ratkaise lisätilaongelmaa.

IKEAssa käydessä en tiennyt itkeäkö vai nauraa, kun näin pehmoleluista sommitelman keittiöosastolla. Pehmolelukinkku oli aika..brutaali, mutta siitähän se liha tulee, oikeasta eläimestä. Myönnän hetken tunteneen piston sydämessäni, ja mietin pitäisikö siirtyä kasvislinjalle tyystin. Mutta no, minusta on hyvä että ihmiset, myös lapset, tiedostaisivat mistä ruoka tulee. Ja pehmoeläinkinkkuhan on lopulta mitä mainioin tapa havainnoillistaa asian laita!

  2018-12-11_07-40-26

Isänpäiväviikonloppuna kävimme piipahtamassa Porissa, ja Porin liepeillä Ulvilasta löytyykin mitä viehättävin sisustusliike, Sisustus Sagan! Ostin tiskiharjaan vaihtopään sekä en voinut vastustaa noita ihania joulukoristeita - päädyin etualalla näkyvään värikomboon roosaan, ruskeaan ja mustaan. Sistustus Saganissa oli vähän kaikkea, ja ilahduin kun huomasin mm. Annon tuotteita myynnistä.

  2018-12-11_07-43-49

Marraskuussa poltin poikkeuksellisen paljon kynttilöitä! Olen suoraan sanottuna tulen, ja kynttilöiden suhteen vainoharhainen. Koinkin parhaimmaksi paikaksi sijoittaa kynttilät niin, että ne ovat koko ajan näköpiirissä. Muuten tulee ahditus, että kohta koko talo palaa! En varmaan uskaltaisi jättää kynttilää palamaan itsekseen toiseen huoneeseen, tai saati sitten esim. kuistille tuikkukippoon. Ulkotulienkin suhteen sijoittaisin ne varmasti 100 metrin päähän rakennuksesta :D :D

2018-12-11_07-41-07

Marraskuussa pääsin myös paijaamaan uusia kissakamujani! Vanhempani olivat vannoneet, etteivät enää hankkisi kotieläimiä, kun viimeisimmistä kissakaverista aika jätti viime talvena. Mutta kun tuli mahdollisuus pelastaa kaksi pientä kissanpentua, aikansa pohdittuaan vanhemmat päättivät vielä antaa kodin näille vekkuleille tapauksille. On ollut niin ihanaa päästä seuraamaan kahden sisaruksen kasvamista, ja muistaa kuinka erityiselle kissanpennut tuoksuvat. Nämä eivät oikein ole sylikissoja, vaan tykkäävät riehua ja nukkua keskenään.

Sellainen oli minun marraskuu! Mitä sinun marraskuuhusi kuului?

10 Kommentit

 1. Musta juurikin toi tiedostaminen mistä ruoka tulee on tärkeää. Itse maalla kasvaneena se on aina ollut selvää. Meillä kotona ei syöty muuta kuin lihaa eri muodoissa, mutta heti kun muutin kotoa pois 19-vuotiaana, oma lihan syönti väheni radikaalisti. En silti ole valmis luopumaan siitä kokonaan, osin myös terveydellisistä syistä, syön ihan omien veriarvojen vuoksi lihaa pari kertaa viikossa, mutta en enempää. Ikean asettelu on kieltämättä aika erikoinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, se pitäisi olla jokaiselle selvää ettei ruoka tule tuosta noin vaan, sen sijaan joku on tehnyt sen eteen valtavasti duunia ( ja pienellä palkalla monta kertaa! ). Meillä mies on the lihansyöjä, ja lihansyönti on kausittaista. Itselleni myös terveyssyistä lihansyönti olisi paikallaan..mutta tykkään myös syödä kasvisruokaa. Ikean esillepano oli hämmentävä, itselleno tuli ihan aavistuksen surku :D

   Poista
 2. Mukavia tunnelmallisia kuvia:) Ehkä tuossa Ikean kinkun asettelussa on somistaja vaan ottanut humoristisen otteen sen enempää ottamatta kantaa lihan puolesta;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tuossa on tosiaankin vaan haettu visuaalisesti hauska esillepano keittiöosastolle :)

   Poista
 3. Kissoja ❤️ Mun puolesta marraskuun voisi pyyhkiä kalenterista kokonaan pois. Nytkin koko kuukausi meni ihan hirveässä väsymyksessä valon puutteesta johtuen. Onneksi se sentään meni ohi ihan hujauksessa ja kohta alkaa päivätkin pitenemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkään marraskuusta ja se kun on oma synttärikuukausi, niin siksikin se on rakas, samoin joulun odotus tekee siitä ihanan :)

   Poista
 4. Ihan kivalta kuulosti sinun marraskuu. Minulla marraskuu oli vähän väsyttävä, aivan liikaa töitä ja tuhottomasti ylityötunteja. Onneksi nyt kuun vaihteessa olen niitä saanut pidettyä pois ja olen muutenkin ollut energisempi.
  Ihanat kissakamut sun vanhemmilla on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, pitkät työpäivät verottavat kyllä voimavaroja, hyvä kuulla että sait pidettyä ylityötunteja pois niin varmasti jaksaa eri tavalla! Kissakamut on <3

   Poista
 5. En mä kestä tuota pientä kinkkuparkaa! Vaikka joulukinkku siellä omassa uunissakin paistui, on se ihan eri juttu kun se liha saa "kasvot", vaikkakin sitten pehmoeläimeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, osoittain samoilla fiiliksillä, lihaa on helppo syödä kun ei näe niitä "kasvoja" mutta samalla se on vähän niinkin, että jokaisen pitäisi myös tiedostaa ne kasvot. Ristiriitaisia juttuja, ehdottomasti, johon jokaisen itsensä täytyy vaan tehdä se omanlaisensa päätöksensä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow