In this Light

Kauneusblogi

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 16 - Joulusaunaan luonnonkosmetiikkaa ja arvonta!Bannerin on tehnyt taitava Hannamaria

Joulu, tuo juhlista minulle rakkain, on kohta täällä ja onkin aika avata joulukuun 16. päivän kalenteriluukku meidän mahtavan kosmetiikkabloggaajaporukan joulukalenterista! Edellisenä päivänä luukku avautui Rian blogissa, jossa esiteltiin upeita, joulun henkeä huokuavia kynsilakkoja ja huomenna luukku avautuu Elämää Smykkinä -blogissa, jossa taitaa olla luvassa arvonta - kannattaa käydä ehdottomasti huomenna katsomassa mitä sieltä avautuukaan! Mutta sen pidemmittä puheitta mennään minun luukkuuni, josta avautuu minulle rakkaaseen jouluperinteeseen liittyviä asioita, minulle rakkaan luonnonkosmetiikan parista. Esittelenkin joulusaunaan suomalaista luonnonkosmetiikkaa!

sauna1

En ole aina ollut saunaihminen. Pienenä koin saunan liian kuumaksi, ja sen vähän ajan mitä saunassa istuin, istuin alalauteilla. Sauna oli asia mikä oli liian kuuma ja ahdistava! Käännekohtana oli jossain vaiheessa 2010-luvun alkupuolella, kun pääsin käymään ystäväni ulkosaunassa. Voin valehtelematta sanoa sen olevan yhden parhaimmista saunoista, missä olen ollut! Lämpimän pehmeät löylyt, joissa olisin voinut vaan istua ja istua..niin, mitä minulle tapahtui?

Emme kuitenkaan mieheni kanssa varanneet kerrostaloasuntoomme saunavuoroa, vaan saatoimme aina silloin tällöin käydä mieheni vanhempien luona saunassa. Ja saunassa kävimme aina, kun vierailimme minun vanhempieni luona lomilla tai viikonlopun vietossa. Ja joulusauna, se oli tärkeä perinne meidän molempien perheissä! Meillä aina saunottiin iltaisin, samoin myös mieheni perheessä. Kuitenkin aina ennen itse jouluateriaa. Joulusaunan jälkeen olikin aina kiva pukea vähän parempaa vaatetta päälle, ja itse useimmiten saatoin kevyesti meikatakin. Viime vuonna muutimme ensimmäiseen omaan kotiin jouluksi ja heti alusta alkaen oli selvää, että uudessa kodissa varaamme taloyhtiön ulkosaunasta oman saunavuoron.

Voin muuten tässä vaiheessa paljastaa, että viime joulu oli aika kaaos. Jo se, että muutimme juuri joulun kynnyksellä, takasi hitonlaisen härdellin! Mutta jälkikäteen en vaihtaisi minuuttiakaan pois. Se oli kuitenkin ainutlaatuinen ajanjakso elämässämme. Tosin, joulusaunan kanssa kävi hassusti. Itseasiassa meidän piti päästä jo pariin otteeseen muuttosaunaan, mutta jostain syystä sauna ei niihin muuttosaunoihin lämminnytkään. No, joulusaunan luvattiin lämpiävän mutta kas, ette varmaan ylläty jos kerron joulusaunankin jääneen kylmäksi! No, siihen aikaan kun joulusaunan olisi kuulunut olla, minulla oli miljoona rautaa tulessa; astianpesukone joka oli pullauttanut vedet lattialle ja kuuden ihmisen joulupuuroastiat, jotka oli koneen määrä pestä, sekä ne tulevan jouluaterian valmisteluasiat..saunan sijaan juoksinkin nopeasti sitten joulusuihkussa. Sauna on sittemmin onneksi toiminut, ja tänä vuonna pääsemme heittämään löylyä yksissä maailman parhaimmissa saunoissa Porissa, jonka löylyt ovat ihanan miedot ja lempeät ( ja pitää maailman toiseksi parhaimman saunan titteliä! )

sauan3

Halusin nostaa esille suomalaisten pientuottajien luonnonkosmetiikkaa ja päädyin ostamaan joulusaunan kylpytuotteet Vantaan Korsossa, Korson vanhalla asemalla puotiaan pitävältä Oranssilta Oravalta. Hänen sympaattisesta putiikistaan löydät ekologisia tuotteita niin ihonhoitoon, kuin kodin hoitamiseen! Hänellä on muuten myös valikoimissaan Flown uusia Korento-mineraalimeikkejä. Verkkokaupan kautta saa tilattua tuotteet kotiin mutta jos vain on yhtään mahdollisuus, kannattaa todellakin piipahtaa Korson vanhalla asemalla!

Olen päättänyt ottaa pidemmän ajan projektiksi siirtymisen mahdollisimman paljon palasaippuoihin, joten palasaippua oli luonteva valinta myös joulusaunan vartalonpesusaippuaksi. Päädyin valitsemaan Metsän Emännän yrttisaippua havu kuusenkerkän ( 7,50 € / 70 g ), koska havun tuoksu on myös jouluinen tuoksu. Saippua on erittäin miellyttävä, siinä on vieno metsäinen tuoksu, ja se vaahtoaa hyvin. Saippuan pesuteho on hellä mutta tehokas, tämän jäljiltä oma ihoni jää pehmoiseksi! Saippua sisältää oliiviöljyä, vettä, sheavoita, kookosöljyä, risiiniöljyä, kuusenkerkkää, vihreää savea,, nokkosjauhetta ja männyn eteeristä öljyä.

sauna4

Palashampoo on monelle uhka ja mahdollisuus. Olen päässyt halusta kokeilemaan Carita Kosmetiikan palasaippuoita ja nyt tämän luukkuni teeman ansiosta päätin ostaa Valkosavi palashampoon ( 9,90 € / 100 g ). Palashampoo on suunniteltu normaaleille ja kuiville hiuksille sekä herkälle päänahkalle. Se sisältää oliiviöljyä, kookosöljyä, risiiniöljyä, hamppuöljyä, sheavoita ja valkoista savea. Valkoinen savi onkin savilaaduista se, mikä käy parhaiten herkälle iholle! Palashampoossa on myös mukana olutta, joka antaa hiuksille taipuisuutta ja tuuheutta. Mukana on myös iholle hyvää tekevää suolaa ( joka taitaakin olla Caritan tuotteiden sydän! ) sekä liuta eteerisiä öljyjä, kuten esim. sitruuna, eukalyptus, ja teepuu jotka muuten nekin voivat auttaa päänahan ongelmien tasapainottamisessa.

Tiedän monen kärsivän palashampoiden kanssa lähmäisistä hiuksista, mutta mitä olen ehtinyt shapoota testailla, olen siihen rakastunut! Tämän kanssa en tarvitse erikseen hoitoainetta, sillä shampoo on sen verran hoitava. Minulla on tosin superlyhyet hiukset. Hiuspohjakin tuntuu kosteutetulta, eikä sitä kutise eikä kutita. Jatkan kuitenkin testailuja, mutta olen iloinen jos voin vähentää omassa kylpyhuoneessa tilaa vievien muovipurkkien määrää entisestään!
  sauna6

Joulusaunan jälkeen onkin ihanaa vielä hemmotella ihoa. Sauna pehmentää ihoa ja varsinkin, jos olet kuorinut ihon, iho kannattaa rasvata. Törmäsin Oranssin Oravan puodissa suorastaan nerokkaaseen kosteusvoideideaan, joka sopi luukkuni henkeen täydellisesti, niin päädyin ostamaan sen, vaikka en olekaan se henkilö joka hyvin ahkerasti olisi vartaloaan voitelemassa. Mutta The Honey Storyn Sweet Moments voidepala ( 12,50 € / 50 g ) herätti mielenkiintoni! Kyseessä on siis kiinteä vartalovoide, joka on muuten matkustamisen kannalta nerokas konsepti. Pala on pienikokoinen verrattuna vartalovoidepurkkiin, eikä se pääse leviämään ympäri matkalaukkua.

Käytän vartalovoidepalaa niin, että hieron sitä suoraan iholle. Alkuun voi tuntua, ettei siitä mitään irtoa mutta niin vain sillä saa vartalon rasvattua! Tämä jättää ihon pehmeäksi ja rasvakosteutetuksi. Pala sisältää sheavoita, kookosöljyä, manteliöljyä, hunajaa, mehiläisvahaa, E-vitamiinia sekä appelsiinin, jasmiinin sekä vaniljan eteerisiä öljyjä. Voiteen tuoksu on ihana, lämmin appelsiinin ja jasmiinin liitto, vaniljaisella vivahteella. Ehdottomasti yksi parhaimmista tuoksuista, mitä olen vartalotuotteissa kokenut!

Sellaisella kattauksella lähden viettämään lempeitä joulusaunahetkiä. Mutta ajattelin ilahduttaa yhtä teistä ja järjestää arvonnan, jonka voittajalla on mahdollisuus voittaa lähes sama setti tuotteita, mitä minulla on postauksessa ( sillä erotuksella, että jos jokin tuote on loppunut, voin valita sen tilalle jonkin toisen tuotteen ).

ARVONTA +SÄÄNNÖT

1. Arvotaan 1 x Carita kosmetiikan shampoopala, 1 x The Honey Story voidepala ja 1 x Metsän Emännän palasaippua, kaikki yhdelle voittajalle.

2. Arvonta on voimassa 23.12. 2018 saakka. Palkinto arvotaan ja postitetaan joulun jälkeen.

3. Osallistut arvontaan kommentoimalla, kuuluuko joulusauna sinun perinteisiin? Tai mikä muu perinne kuuluu sinun jouluusi? Laita kommenttiin myös mukaan sähköpostiosoitteesi, josta saan sinut kiinni. Jos en saa voittajaa kiinni, on minulla oikeus arpoa uusi voittaja. Poistan osallistujien kommentit jossain vaiheessa, jotta sähköpostiosoitteet eivät jää pidemmäksi aikaa näkyville. Voit osallistua myös laittamalla minulle sähköpostia osoitteeseen salkanposti@gmail.com

4. Saat lisäarvan, jos olet blogini lukija Bloglovinin, Blogit.fi, Bloggerin, Instan, syötteenlikujan tms. kautta. Mainitse kommentissa, mitä kautta blogiani luet ^_^

5. Olen kustantanut arvontapalkinnon itse.

6. Alaikäisillä täytyy olla huoltajan lupa.

71 Kommentit

 1. Mukaan arvontaan ja joulusauna on kyllä tärkeä perinne meillä.kahdella arvalla mukaan arvontaan. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 2. En sanoisi joulusaunaa perinteeksi, mutta kyllä siellä joskus tulee käytyä. Tänä jouluna etenkin, kun muutamme tammikuussa uuteen asuntoon jossa saunaa ei ole.
  Seuraan bloggerin kautta joten kahdella arvalla mukana.

  vitaevay@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Nuorempana kun asuin vielä lapsuudenkodissa ja parikymppisenä kun tuli vietettyä koko joululoma vanhempien luona, niin joulusauna oli kyllä tärkeä osa joulua. Nykyään saunassa ei tule käytyä joka vuosi, mutta tänä jouluna ajattelin kyllä saunoa.
  Olen Blogger-lukija joten kahdella arvalla mukana.
  pokkaritaivas at gmail.com

  VastaaPoista
 4. Pienenä meillä oli aina joulusauna nyt kunhan poikani kasvaa niin aletaan käymään yhdessä joulusaunassa :)
  Yhdellä mukana

  jonna.tiittanen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 5. Joulusauna kuuluu vahvasti perinteisiin :) Osallistun kahdella arvalla, luen bloglovinin kautta.
  haaruhainen@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Joulusauna ei kuulu jouluperinteisiini, mutta perinteiset jouluruoat kyllä kuuluvat.

  Yhdellä arvalla mukana.

  Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
 7. Joulun perinteisiin kuuluu aamuisella vielä loppu silaukset siivouksesta. Joulurauhan julistuksen jälkeen saunaan, saunan jälkeen syödään ja syömisen jälkeen avataan lahjat ja loppu ilta on rauhoittumista.


  Yhdellä arvalla mukana.
  Ihanaa joulun aikaa.


  ristoreipas @ lailanet.fi (välit pois)

  VastaaPoista
 8. Olen halunnut siirtyä myös enemmän palatuotteiden käyttäjäksi. Ne ovat vielä kuitenkin melko tuntematonta maastoa, joten sopivien tuotteiden metsästäminen on ollut vaikeaa. Ehdottomasti siis mukana, näitä en olekaan kokeillut!

  Joulusauna ei ole minulle tärkeä perinne. Jos jouluviettopaikassa on sauna, siellä käydään ennen ruokailua ilman mitään suurempaa latausta. Perinteisempää minulle on hautausmaakäynti ja siitä pidän perinteenä. Tunnelmallinen pois nukkuneiden muistelu on tärkeää. Hautausmaalla toivoisi, että kiireiset, jotka ovat siellä vaan "koska täytyy" jäisivät pois säntäilemästä ja kiukuttelemasta. He vievät sitä joulun rauhaa ikävästi muilta.

  Seurailen bloglovinin kautta, msesmsesmses@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Jouluna viedään kynttilät haudalle (miehen isän) ja muualle haudattujen muistomerkille. Aikaisemmin syötiin meillä,mun alusta asti valmistamia jouluruokia. Ollaan oltu anopilla tai kälyllä syömässä. Viime vuonna tein anopille synttäri kakun ja kahviteltiin aaton jälkeen.
  Blogiasi en ole lukenut, mutta aion tutustuamitä kivaa ja kiinnostavaa täällä kirjoittelet!
  Lellu66@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Mukaan. Joulusauna kuuluu perinteisiin, samoin jouluruokailu ja joulukuusi. Blogger-lukijana mukaan kahdella.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kyllähän joulusauna kuuluu perinteisiin. Seuraan bloggerin ja Instan kautta :)

  lifeanddisasters(a)gmail.com

  VastaaPoista
 12. Jep, joulusauna ihan "must". Mukaan yhellä. Ihanaa joulua sulle!
  nelliina (@)yahoo.com

  VastaaPoista
 13. Joulusauna on ehdoton!
  Mukana yhdellä arvalla.
  Ihmeitaetsimassa@outlook.com

  VastaaPoista
 14. kuuluu kyllä. yhdellä arvalla mukana jessikahotakainen_80@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Sauna kuuluu jouluperinteisiin, mutta tänä vuonna vietämme joulun laivalla! Ehkäpä sitten taas ensi vuonna perinteisempää 😊
  riikka.jauhiaine@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Bloggerlukijana mukaan arvontaan. :) Kyllä kuuluu joulusauna aamulla perinteisiin. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Seuraan bloggerin kautta. Joulusauna on vasta nyt aikuisiällä alkanut kuulua enemmän perinteisiini :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 18. Joulusauna kuuluu meillä aattoaamun perinteisiin <3 Seuraan bloggerissa! jk.myllykangas@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kyllä se kuului aina ennen, mutta nyt on viime vuosina jäänyt saunomatta.
  Mutta varmasti joskus, jos aatot tulee joskus taas vietettyä ihan rauhassa vain yhdessä paikassa, tulee taas saunottua :)
  maikinposti8@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Kuuluu perinteisiin. Seuraan instan kautta.
  Jenelyne@windowslive.com

  VastaaPoista
 21. Aatonaaton iltasauna on kyllä jo muodostunut perinteeksi :)
  Kiva, että kerroit näistä paloista. Alkoi minuakin kiinnostamaan.

  relata.refero @ netti.fi (kaikki yhteen)

  VastaaPoista
 22. Kuuluu ehdottomasti perinteisiin! :)
  iida.huttu@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Toki kuuluu perinteisiin joulusauna!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Joulusauna on ihan ehdoton perinne! Seuraan bloggerissakin
  Sarianna.saari95@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Joulusauna on tärkeä perinne. Naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
 26. Joulusaunaan tulee kyllä joka joulu mentyä!
  jennnaaaj98@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Jouluaaton iltasauna on ollut perinteenä oikeastaan ihan aina.
  Kahdella mukana, bloggerin kautta seuraan.
  briksu@luukku.com

  VastaaPoista
 28. En se suurin saunaihminen ole, eikä välttämättä joulusaunaan tule mentyä.
  Jouluperinteisiin kuuluu kotipaikkakunnalle meno ja haudalla käynti kynttilät viemässä edesmennelleille rakkaille.

  Maikkulaelina@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Kuuluu ehdottomasti :)
  Kahdella arvalla mukana. Bloggerin kautta.
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Ennen joulusauna kuului perinteeseen, nykyään menee fiiliksen mukaan. Mikäli arpaonni ei suosi, niin täytyy varmaan ostaa nuo saippuat testiin, palasaippua nestemäisen sijaan alkaa kuulostamaan mukavammalta vaihtoehdolta.
  pyssepej (a) gmail.com

  VastaaPoista
 31. Bloggerlukijana kahdella mukaan

  Sauna ei kuulu meidän perinteisiin, mutta hyvä ruoka ja lautapelit kuuluu

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 32. Joulusauna ei ole kuulunut perinteisiimme enää vuosiin. Joka vuosi sen sijaan syömme vanhempieni luona joulupuuron joulurauhan julistuksen jälkeen. Jouluaterian syömme myöhemmin iltapäivällä, jonka jälkeen löhöillään ja syödään suklaakonvehteja loppuilta :)
  elina.varjola@yahoo.com

  VastaaPoista
 33. Joulusauna kuuluu perinteisiimme, mutta meillä ei ole kodissamme tällä hetkellä saunaa, joten pääsemme saunaan vain jos vietämme joulun muualla, kuten tänä jouluna teemmekin. Joulusaunaan kuuluvat ehdottomasti kaikki ylelliset tuotteet.Kahdella arvalla mukana, bloggerin kautta seuraan.

  VastaaPoista
 34. Saunaan täytyy ehdottomasti päästä jouluna! Sen rentoutta ei mikään muu tuo. Tämän jälkeen yhdessä syödään ja katsotaan Samu-Sirkan joulutervehdystä. :) niinapieni@gmail.com

  VastaaPoista
 35. kyllä joulusauna on ihan pakollinen.Bloggerin kautta ja kahdella mukana. hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 36. Saunassa käynti kuuluu ehdottomasti meidän jouluun. Käymme saunassa aina myöhään jouluaattona. Sen jälkeen juodaan glögit ja katsellaan yhdessä joku Disney leffa.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle <3
  o.krimou@suomi24.fi

  VastaaPoista
 37. Mukana:)
  Joulusauna kuuluu kyllä jouluperinteisiin. Yleensä aamupäivällä puuron jälkeen. Saunan jälkeen laittaudumme ja puemme itsemme nätiksi illallista varten :)
  susannaposti88@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Joulusauna kuuluu ehdottomasti mun joulu traditioon. Palasaippuata oon kerran kokeillut, kun tytär osti sen mulle tuliaisena. Omaisten haudoilla käynti on myös erittäin tärkeä mulle. Seuraan facessa ja blogin kautta.

  VastaaPoista
 39. Joulusauna isän luona puusaunassa kuuluu ehdottomasti aattoon <3

  Sähköposti: olispakerranelama@outlook.com

  VastaaPoista
 40. Joulusauna aamulla ja puukiukaalla kuuluu perinteeseen ja on aivan ihana! Sen jälkeen on puhdas ja rentoutunut tunne koko aattopäivän :).
  inkkarih@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Jouluna on ehdottomasti päästävä saunaan. Sauna pestään aina jouluksi, ja pesuhuoneeseen sytytellään kynttilöitä.

  Mukana ihanassa arvonnassa 1 arvalla.
  naerppae @ gmail.com

  VastaaPoista
 42. Ei kuulu joulusauna välttämättömiin perinteisiin. Meillä ei oo varsinaisia perinteitä, hautausmaalla käydään, katsotaan piirrettyjä ja joulupukki käy.
  tiinavoutilainen1@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Joulurauhan julistus ja riisipuuro, joulusauna ja joulupäivän aamun tv-jumalanpalvelus HK:n maksapasteijavoileivän kanssa kuuluvat perinteisiini.
  tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

  VastaaPoista
 44. ei kuulu sauna, mutta perheen kanssa yhteen kokoontuminen kuuluu :-) ansode(at)gmail.com

  VastaaPoista
 45. Kuuluu sauna kyllä muttei aattona vaan aatonaattona koska meillä on paljon ruokahommia niin ei ennätä ja muuta ohjelmaa.
  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
 46. Kuuluu, todellakin. Meidän perheessä saunotaan aina jouluna aterian jälkeen, uusien lahjojen kanssa :D
  Bloggerin kautta seurailen
  supernatural-93 at hotmail.com

  VastaaPoista
 47. Kahdella arvalla mukana, seuraan Bloggerin kautta.
  Silloin tällöin olen käynyt joulusaunassa, mutta useimmiten en. Enkä muulloinkaan erityisemmin välitä saunomisesta :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 48. Kahdella arvalla mukana - luen blogiasi Bloggerin kautta.
  Kyllä joulusaunassa tulee käytyä :)

  mil.kor96(at)gmail.com

  VastaaPoista
 49. Oon varmaan jotenkin epäonnistunut suomalaisena, kun en tykkää saunomisesta enkä siis käy joulusaunassakaan. Jouluperinteisiin kuuluu kynttilöiden vieminen haudoille.
  Seuraan Bloggerin kautta nimellä Yue eli 2 arvalla mukana.
  yuenkynnet(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 50. Joulusauna ei kuulu perinteisiini, koska saunominen ei muutenkaan ole mun juttu;)
  Käyn aina joulun alla (ja muulloinkin) vanhempieni haudalla, ja etenkin jouluna sen merkitys korostuu erityisesti.

  blooomxo at gmail.com

  Bloggerin kautta luen ja Instaa seuraan myös eli kaksi arpaa<3

  VastaaPoista
 51. Joulusauna ei valitettavasti kuulu jouluperinteisiin, sillä meiltä ei löydy saunaa. Voin kuvitella miten ihanaa olisi joulupäivänä istua lauteilla lämmöstä nauttien <3

  micjac(at)luukku.com

  VastaaPoista
 52. Joulusauna kuuluu jouluperinteisiin:)
  hulamaja ät gmail piste com

  VastaaPoista
 53. Joulusauna kuuluu perinteisiin :)
  Bloggerin kautta luen.
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 54. Joulusauna kuuluu perinteisiin ja blogit.fi kautta seuraan.
  tuulalievonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 55. Joulusauna ei kuulu omiin perinteisiini, mutta joulupuuro jouluaamuna kuuluu. Yhdellä arvalla mukana.

  Tuulaylinen.2@gmail.com

  VastaaPoista
 56. En varsinaisesti ole saunaihminem, mutta odotan silti puulämmitteisen mökkisaunan lempeitä löylyjä. Elise.passiniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Meillä ei jouluna saunota mutta uutena vuotena käydään senkin edestä mökillä saunomassa :) Blogit.fi kautta seuraan. tiina.lehtonen89@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Joulusauna kuuluu meidän perheen perinteeseen. susannam88@msn.com

  VastaaPoista
 59. Aaton hautausmaakäynnin jälkeen käymme joulusaunassa ja sen jälkeen ruokailemme.
  Seuraan blogiasi blogit.fi:n kautta.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 60. Ei kuulu joulusauna perinteisiin.
  jade.serena@netti.fi

  VastaaPoista
 61. Meillä on kyllä paljonkin perinteitä. Jouluna aluksi aherretaan kaikki vielä jotakin aamupäivällä. Sitten lämmitetään joulusauna. Laitetaan nätit vaatteet päälle jos haluaa ja lähetään mummulle syömään kinkkua. Sieltä sitten hautuumaalle kynttilöitä laittamaan ja kotiin oma joulu viettämään. Seuraavana päivänä on oma jouluateria ja pelataan koko perheen kanssa yleensä lautapelejä. s_kerola@hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 63. Kyllä, joulusauna vihdan kera porukoilla kuuluu aina jouluuni. Lisäksi äite kokkaa kaikki perinteiset jouluruuat itse, koristelen aina kuusen

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Meillä itseasiassa joulusauna ei ole perinteisiin kuulunut, mutta ehkä sitä voisi viritellä viimeistään kun tyttö hieman kasvaa. Kaipa sitä voi perinteeksi sanoa, että kokoonnutaan aina perheen kanssa yhteisen joulupöydän ääreen - vuosi vuodelta kasvavalla sakilla :D

  Bloggerin kautta seuraan ja yhteystietoja saa käyttää arvonnassa:
  shimmerblinger@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Joulusauna ei ole perinteenä, mutta tänä vuonna se olisi tarkoitus ottaa ohjelmaan! :)

  jeccunen@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Jouluna tulee myös saunottua, mutta mitään erityisiä perinteitä siihen ei liity. Lisäksi jouluun kuuluu kuusen koristelu, haudoilla käynti ja joulupöytä pitkän kaavan mukaan.
  Yhteystietojani saa käyttää voitosta ilmoittamiseen.
  tpptuuli724(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 67. Ilman muuta joulusauna kuuluu perinteisiin, samoin haudoilla käyminen ja jouluateria.
  tramp[@]netti.fi
  Yhdellä arvalla mukana.

  VastaaPoista
 68. Joulusauna kuuluu perinteisiin. :) Ihanaa joulua sinulle!

  VastaaPoista
 69. Aaton joulusauna kuuluu perinteisiin. Ei joulu tule ilman saunaa. Yhdellä mukana.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 70. Messissä! Joulusauna kuului lapsuuden jouluperinteisiin (joululahjoja ei saanut ennen joulusaunaa, koska mystisesti joulupukki kävi AINA joulusaunan aikaan... ujo pukki :D) Nykyään en sauno jouluisin, kun kaupunkikämppään ei saunaa kuulu. Aika monena jouluna oon sen sijaan käynyt salilla, kerrankin saa treenata ihan rauhassa ja sen jälkeen maistuu jouluruoka entistä paremmin :)

  henriikka.m.venalainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 71. Joulusauna kuuluu perinteisiin aina jos vietän joulua paikassa, jossa on sauna :D sari.lamminpaa (a) gmail.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow