In this Light

Kauneusblogi

Luku 928 - Esse luonnonkosmetiikkaa, ihoni vuosisadan rakkaustarina?

probiootit

Esse on kosmetiikkasarja, jota minun on tehnyt mieli kokeilla perusteellisemmin jo pidempään! Tutustuin Etelä-Afrikkalaiseen, probiootteihin pohjautuvaan Esseen jo vuonna 2015. Kannattaa käydä lukemassa tämä postaus, missä avaan tuotesarjan ideologiaa enemmän. Käytinkin jonkin verran Essen tuotteita, mutta koska sarja on sellainen, että tavallaan parhaimman hyödyn siitä saa hankkimalla kaikki tuotteet sarjasta, sellainen perusteellinen tuotemerkkiin tutustuminen jäi toteuttamatta. Kunnes viime keväänä, huomasin siis henkilökohtaisen Facebook-tilini Messengerissä viestin. Viestiä lukiessani en ollut uskoa lukemaani, olin voittanut Essen Facebook-sivujen tykkääjien kesken järjestetyn arvonnan! Kaikista hauskointa tässä oli vieläpä se, etten ollut tajunnut tällaisen arvonnan olevan käynnissä, enkä siis siihen varta vasten osallistunut. Mutta voitin arvonnassa räätälöidyn Esse-tuotepaketin, juuri minun ihoni tarpeisiin suunnatun. Ja tovin päästä sainkin tuotepaketin. Minulla oli kuitenkin testijonossa tuotteita, joten päätin suosiolla ottaa tuotteet käyttöön vasta syksyllä.

Sain upean neljän tuotteen paketin, joista itseasiassa kahta tuotetta olenkin jo kokeillut aiemminkin. Mutta toinen aiemmin kokeilemistani tuotteista oli silloin matkakokoinen, ja oikeastaan kolmessa vuodessa ihokin ehtii jo muuttua, joten aloitin tuotteiden kokeilun ns. puhtaalta pöydältä. Essen tuotteissa on uniikkia probiottien lisäksi se, että niissä ei ole perinteistä vesipohjaa. Tuotteet soveltuvat vegaaneille eikä niitä ole testattu eläimillä. Essen tuoksumaailma on uniikki, ei sellainen luonnonkosmetiikkamaisen yrttisen kirpeä vaan pehmeä, lempeä ja monessa tuotteessa olen huomaavinani Rooiboksen tuoksun - jos olet juonut tätä juomaa, tiedät mitä haen takaa!


P1017442

Esse Refining Cleanser on savipohjainen, ihoa syväputsaava puhdistustuote. Sain ohjeeksi käyttää tuotetta pari kertaa viikossa ns. detox-hoitona. Puhdistustuote on myös kevyesti kuoriva, ja se on suunniteltu erityisesti rasvoittuvalle iholle. Bentoniittisavi toimii kuorivana raaka-aineena, ja Kalahari Melon-öljy lupaa huolehtia ihon rasvahappotasapainon säilymisestä.

Käytän tätä toisen vaiheen putsarina, otan pienen nokareen ja työstän iholle. Puhdistustuote on koostumukseltaan kiinteää ja pumppu annostelee tätä napakasti. Toisinaan annan tämän vaikuttaa iholla hetken, ikään kuin pikanaamiona. Ihoa kannattaakin hemmotella putsarin jälkeen kunnon vesikosteudella, sen verran tujua tavaraa tämä on! Tämän itseasiassa korkkasin jo kesällä käyttöön, sillä tuote on kuin tehty kesäihoani ajatellen. Tuote on hellävarainen, mutta kuitenkin syväpuhdistava.

Inci: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Decyl Glucoside, Bentonite, Sodium Cocoyl Glutamate, Glycerin**, Titanium Dioxide, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Citric Acid, Citrullus Lanatus (Kalahari Melon) Seed Oil, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum, Cymbopogon Martini (Palmarosa) Oil*, Commiphora Wildii (Namibian Myrrh) Oil, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citrus Aurantium Amara (Petitgrain) Leaf/Twig Oil*, Limonene***, Linalool***, Geraniol***

esse7

Esse Cream Cleanser on kaikille ihotyypeille suunniteltu puhdistustuote, jonka luvataan soveltuvan myös meikinpoistoon. Puhdistustuotteen pH on 5, joka on puhdistustuotteelle hyvä ominaisuus! Tämä ei siis sekoita ihon luonnollista pH-tasapainoa, joka voi helposti horjahtaa vääränlaisen, liian emäksisen puhdistustuotteen seurauksena. Ja jos ihon pH-tasapainoa ei saa takaisin balansiin, voi tästä seurata iho-ongelmia. Essen puhdistustuotteissa käytetäänkin mietoja peseviä aineita, jotta iho ei menisi epätasapainoon. Marulaöljy toimii öljypohjaista likaa vastaan, Aloe Vera taas rauhoittaa ihoa ja Jojobaöljy lupaa kosteuttaa ihoa.

Cream Cleanser on ihana puhdistustuote, jota itse tosin käytän kakkosvaiheen putsarina. Käytän tätä sellaisenaan vain silloin, jos en ole käyttänyt meikkivoidetta tms. Puhdistusvoide puhdistaa ihon lempeästi, mutta napakasti. Koostumus on geelimäisen ja voidemaisen sekoitus, onnistun annostelemaan tätä omasta mielestäni liian hövelisti. Iho jää putsarin jälkeen oikein miellyttävän tuntuiseksi, tätä aion varmasti ostaa lisää!

Inci:

Aspalathus Linearis (Rooibos) Leaf Extract*, Glycerin**, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Decyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Oil*, Sodium Phytate, Cymbopogon Martini (Palmarosa) Oil*, Citric Acid, Carum Carvi (Caraway) Oil, Benzyl Alcohol, Ascorbyl Palmitate, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil*, Linalool***, Citronellol***, Geraniol***, Limonene***

esse5

Esse Toner on suihkepullossa oleva kasvovesi, joka lupaa valmistella ihon seuraavia kosteustuotteita varten, kevyesti kosteuttaen. Kasvoveden pH on 4,5, joka on optimaalinen hyvien mikrobien hyvinvoinnille. Raaka-aineina on käytetty Rooibosuutetta, joka lupaa parantaa ihon vastustuskykyä ja oliivinlehtiuute antaa antioksidanttista suojaa auringonsäteiltä ja saasteilta. Mukana on myös damaskusruusua ja salisyylihappoa.

Suihke sumuttuu pullosta hyvin hienojakoisesti, ja se kosteuttaa ihoa kevyesti. Kasvovesi on oikein miellyttävä, ihoa valmisteleva tuote, mutta huomaan kaipaavani tämän rinnalle vielä toisen, hoitovesimäisemmän tuotteen. Välillä huomaan suihkeen käyvän henkeen - tätä tapahtui myös vuonna 2015.

Inci: 

Aspalathus Linearis (Rooibos) Leaf Extract*, Rosa Damascena (Rose) Flower Water*, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Salicylic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Glycerin, Citric Acid, Aqua (Water), Glyceryl Caprylate, Vanilla Planifolia Seed Extract


esse10

Tuote, johon minä ja ihoni rakastui päätä pahkaa, on Omega Deep Moisturiser! Se on suunniteltu normaalille ja sekaiholle. Voide tulee viiden pienen voiteen pakkauksissa, ja avattu purkki on tarkoitus käyttää 14 vuorokauden sisällä avaamisesta. Tämä onkin ns. tehovoidekuuri, jota suositellaan luonnonkosmetiikkaan siirtyessä tai muuten vaan kerran vuodessa lisäämään ihon vastustuskykyä.

Voiteen pohjana on ihoa rauhoittava Aloe Vera, ja Kalahari melon siemenöljy sisältää runsaasti Omega-rasvahappoja, jotka kosteuttavat ihoa sekä suojaavat tulehduksilta. Voiteen probiootit auttavat tukemaan ihon tervettä mikrobitasapainoa. Voiteen luvataan soveltuvan sekä aamu- että iltakäyttöön, sekä erinomaisesti meikin alle. Itse aavistuksen vierastin voiteen tuntua meikinpohjustusvoiteena, se oli omasta mielestäni liian tuhtia. Parhaiten tämä toimikin mineraalipohjan kanssa.

Inci:

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Citrullus Lanatus (Kalahari Melon) Seed Oil, Glycerin, Squalane, Isoamyl Laurate, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Glyceryl Stearate, Inulin*, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Aspalathus Linearis (Rooibos) Leaf Extract*, Glyceryl Caprylate, Sodium Stearoyl Lactylate, Stearic Acid, Dehydroxanthan Gum, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Oil, Vanilla Planifolia Extract, Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Oil*, Bisabalol, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Boswellia Carterii (Frankincense) Oil, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil*, Hexenol, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil*, Linalool***, Citronellol***, Geraniol***, Limonene***

Mitä mieltä ihoni oli sarjasta?

Esse-kuurilla pitäydyin käyttämään vain luonnonkosmetiikkaa. Vaihdoin meikkivoiteen mineraalipohjaksi, ja suosin meikeissä niin paljon luonnonkosmetiikka kuin vain pystyin. Esse onkin tarkoitettu sarjana niin, että sen tuotteita käytettäisiin mieluiten toisten Esse-tuotteiden kanssa, tai vähintäänkin muiden luonnonkosmetiikkatuotteiden kanssa. Esse on sarjana sellainen, että suurimman hyödyn sarjasta saavat varmasti he, joilla on ihon kanssa ongelmia.

Kun otin sarjan käyttöön, ihoni oli ihan hyvässä kunnossa. Havaitsin kuitenkin jossain vaiheessa Esse-kuuria, että ihoni tuntui erilaiselta. Huomasin, että näppylät ja finnit olivat vähentyneet! Vaikka minulla ei enää mitään lievää aknea ole, on ihoni taipuvainen tukkeutumiin sekä näppylöihin, erityisesti ohimoilla näpyt tuntuvat olevan tiukassa. Suurimman eron huomasinkin sen suhteen, että ohimot muuttuivat näppyvapaaksi alueeksi. Iho tuntui myös vuodenaikaan nähden pehmeältä ja kosteutetulta. Varsinkin Omega-voiteet tuntuivat ihoa helliviltä ja ihon kuntoa voimistavilta.

Huomasin kuitenkin sen, että oma ihoni kaipasi näiden tuotteiden lisäksi vesikosteutta tuovan tuotteen, otinkin loppuvaiheessa tuotteiden rinnalle luonnonkosmetiikan hoitoveden. Toinen seikka, mihin ei tullut muutosta, oli ihon tukkeumat. Vaikka finnit ja näpyt katosivat lähes tyystin, sai ihohuokosista kuitenkin puristaa talia. Jätin Esse-kuurilla kaikki happotuotteet pois, joten ei ole ihmekään että iho on palautunut normaalimpaan kuosiinsa, ja tämähän ei siis ole mikään huono asia!

Mitä jatkossa?

Esse tulee varmasti jäämään elämääni, ainakin jossain määrin. Suunnittelin, että voisin ihan hyvin kerran vuodessa vetää Omega-voidekuurin, sillä ihoni silmin nähden rakastaa näitä voiteita! Jatkossa varmaan yhdistän Esseä muihin luonnonkosmetiikan tuotteisiin - toki silmällä pitäen sitä, että nämä muut tuotteet olisivat inceiltään Essen henkeen sopivia. Toisaalta, ei ole iso vaiva hankkia puhdistustuote sekä kosteussuihke samasta sarjasta. Luultavasti jos käyttäisin jatkossa vallan Esseä, voisi tukkeutumatilanteeseenkin tulla muutosta. Mutta, ainakin toistaiseksi, jatkaessani kosmetiikasta kirjoittamista, en voi sitoutua yhteen sarjaan liian pitkäksi aikaa. Ehkä sitten, jos jossain vaiheessa kirjoitushommat jäävät tyystin, voin sitoutua Esseen vaikka koko loppuelämäkseni, jos niin vain haluan!

Mitä mieltä sinä olet Essestä? Oletko kokeillut sarjaa? Heräsikö sinulla lisäkysymyksiä?10 Kommentit

 1. Mä olen aina sanonut, että noita Omega-voiteita pitää kokeilla, että tajuaa niiden hyvyyden. :D Olen jo kauan sitten heittänyt romukoppaan sen idean, että käyttäisin niitä kuurina. Ne on mun yövoide pysyvästi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat varmaan parasta voidetta, mitä olen iholleni kokeillut, luulen että koen saman kohtalon kuin sinä :D Täytyykin vähän tarkemmin vielä tutkia, kuinka monta eri sorttia noita Omegoita olikaan, vaikka toisaalta mulla tämä sekaihon versio on toiminut mahtavasti :)

   Poista
 2. Onpa mielenkiintoinen ja perusteellinen Esse-postaus. Mukava lukea tätä:)
  Itse olen kokeillut Esseltä vain näytekokoisia tuotteita, pikkutuubeja vähän kaikelaista ja yhden normikokoisen putsarin, joka oli tosin iholleni liian tymäkkää, eikä tuoksumaailman puolesta ominta minua. Voisin kuvitella joskus ostavani jonkun normikokoisen kosteusvoiteen, koska ne tuntuivat todella hyviltä ja vähän luksusmaisiltakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä oli kiva kirjoittaa :) Ja Esse on luultavasti hiipinyt jollain tasolla pysyvästi mun elämään, varsinkin nää Omega-voiteet on niin huippuja! Muistatko muuten, mikä putsari sulla heiltä oli? Esse on ehdottomasti kosmetiikkamaailman luksusta, mutta kuitenkin vielä inhimillisen hintaista :) Mäkin aion tutustua vielä paremmin muihinkin voiteisiin ^_^

   Poista
  2. Ko. putsari oli Esse refining cleanser, joka on savipohjainen ja detox-tyyppinen putsari. Ei ihan meikäläisen naamanahalle parhain mahdollinen, mutta harvakseltaan käytettynä hyvä täsmätuote.

   Poista
 3. Vitsit miten kauniit kuvat sun postauksessa, noi saniaiset(?) näyttää ihanilta purkkien kanssa! Mä olen testannut kunnolla Esseltä vasta kosteusseerumia mutta se veihin heti jalat alta multa. Pikkuhiljaa haluan testata sarjalta lisää ja lisää!

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla! Saniaiset ovat meidän takapihan metsiköstä <3 Ne toimvat kivaa trooppista fibaa ^_^ Esse on kyllä sarja, joka hurmaa kun kohdalle osuu oikeat tuotteet :) Mulla olikin mahdottoman hyvä tuuri, kun pääsin näitä kokeilemaan :)

   Poista
 4. Olen käyttänyt yhden ison näytekoon jotakin Essen voidetta, ja kun sanoit rooibos, niin nyökkäilin täällä itsekseni. Siinä minunkin kokeilemassani voiteessa tosiaan oli lempeän lämmin rooibosmainen tuoksu, ei ollenkaan mikään tyypillinen luonnonkosmetiikan tuoksu. Mielenkiintoista! En tullut silloin ajatelleeksi asiaa ollenkaan tältä kantilta, mutta tuoksu voisi viitata siihen että Esse ei kenties käytä tavanomaisia,ihoa ärsyttäviä tuoksuaineita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tjaa, ehkä sittenkään ei, nyt vasta älysin lukea tarjoamamasi inci-listat :D

   Poista
  2. Sarjan tuoksumaailma on mun nenään hyvin uniikki, sellainen raikas, mutta tavallaan lämmin ja pehmeä. Ei todellakaan sellainen perinteinen luonnonkosmetiikkamainen. Mutta tosiaankin, eteerisiä öljyjä on käytetty raaka-aineina, veikkaan että varmaan suurimmaksi osaksi niiden ihonhoidollisten funktioiden takia :) Itse olen aloittamassa tutkimusmatkaa eteeristen öljyjen suhteen, ja se onkin muuten hurjan mielenkiintoinen maailma :D

   Poista

Lähetä kommentti

Follow