In this Light

Kauneusblogi

Luku 944 - Muutin mielipidettäni meikkimunien suhteen

mm1-2

Te lukijat jotka olette olleet mukana jo pidempään, taidattekin tietää etten ole ollut meikkimuna- / meikkisieninaisia. Oikeastaan siihen on kaksi syytä. Ensimmäisenä on se, etten ole tykännyt siitä, miltä nuo meikkisienet tuntuvat kasvoilla. Olen pienestä pitäen vierastanut vaahtomuovin tuntua. Muistan joskus lapsena koskeneeni vaahtomuovipatjaan ja ihmetelleen, miksi minua naurattaa. Vanhemmiten vaiva on pahentunut, nykyään saan tajuttoman hepulikohtauksen, jos joudun koskettamaan vaahtomuovia. Sen tuntu on vaan niin..kosketusaistini kokee sen erittäin epämiellyttävänä! Se kutittaa, se tuntuu kovalta ja niin, sellaiselta mihin en halua näppejäni laittaa. Tästä syystä en ole myöskään tykännyt kokeilemistani meikkimunista, sillä ne ovat suurimmaksi osaksi tuntuneet samalta kuin vaahtomuovi, vaikka eivät siis vaahtomuovia olekaan.

Toinen syy on ollut puhtaasti laiskuus. Vaikka rakastankin meikkaamista, haluan päästä sen suhteen helpolla. Ei minulla ole arkisin aikaa väkertää moniulotteista meikkiä, ja mitä enemmän joudun ravaamaan eri huoneiden välillä meikatessa, sitä stressaavammalta se tuntuu. Olenkin ollut sitä mieltä, että meikkivoiteen on oltava tarpeeksi hyvä toimiakseen ilman meikkimunalla levittämistä sillä tiedän toki kokemuksen kautta meikkimunien helpottavan meikkivoiteen levittymistä. Myös meikkimunien peseminen on ollut hyvin ärsyttävää puuhaa, ja vienyt mielenkiintoa entisestään.

Vaikka en ole näiden apuvälineiden ylin ystävä, tulin ostaneeksi I love me -messuilta Skin Mood Make Up Blenderin ( n. 9 € ). Tämä poikkeaa normaaleista meikkimunista muotoilunsa ansiosta, tattimainen muoto on oikeastaan nerokas mutta on merkillä normaaleja pisaran muotoisia meikkimuniakin. Kapealla kärjellä pääsee helposti ahtaisiin kasvojen osiin, kun taas pyöreän litteällä osalla on helppo työstää laajoja ihoalueita. Meikkimuna on lateksiton ja se sisältää E-vitamiinia. Jos jolle kulle on epäselvää miten näitä käytetään ohje kuuluu yksinkertaisuudessaan näin: kostuta sieni kunnolla, niin että se turpoaa. Purista ylimääräinen vesi pois, itse kuivaan vielä enimpiä vesiä pyyhkeeseen. Sen jälkeen voit levittää meikkivoiteen munan avulla tai tasoittaa levitettyä meikkivoidetta asettumaan paremmin.

maalismeikki4

Olen siis ollut hyvin viitsimätön käyttämään meikkimunia meikissä. Taisinkin kerran kokeilla tätä nimenomaista meikkimunaa viime vuoden puolella, enkä havainnut silloin saavani mitään extraa meikkiin. Nyt olen kuitenkin viime aikoina onnistunut hankkimaan hankalasti levittyviä meikkivoiteita tai huomannut, että meikin alle levitetyt pohjustustuotteet eivät ole pelittäneet yhdessä. Eräänä päivänä sisuunnuin ja tartuin pöydän kulmalla notkuneeseen meikkimunaan. Jos se nyt auttaisi meikkipohjaa asettumaan kauniimmin!

Niin, loppu onkin historiaa ja jo otsikosta pääteltävää. Meikkimuna on saanut meikkipohjan asettumaan kasvoille joko niin, että se asettuu ihon kanssa saumattomasti. Siis niin, ettei kukaan ulkopuolinen osaisi sanoa, että kasvoilla on meikkivoidetta! Ja mitä parasta, tämä meikkimuna on todella pehmeä ja jopa lötkö, ei siis mikään napakan vaahtomuovimainen, joten kosketusherkkä ihonikin on ottanut tuotteen omakseen. Olen käyttänyt meikkimunaa valmiiksi kasvoille levitetyn meikkipohjan tasoittamiseen, tämän avulla meikkipohja jotenkin painuu kauniisti paikoilleen. Olen käyttänyt tuotetta myös peitevoiteen häivyttämiseen, tämä on myös ihana tuote häivyttämään voidemainen poskipuna! Olen kokeillut tuotetta myös irtopuuterin levittämiseen ja siinäkin se toimii. Eli kyseessä on hyvin moniulotteinen tuote. Meikkimunan pesu hoituu vasta seuraavana aamuna, eli en pese sitä heti meikkaamisen jälkeen vaan vasta ennen meikkaamista. Eikä oma sieneni ole ottanut tästä nokkiinsa.

Meikkimuna auttaa myös silloin, jos jostain syystä pohjatuotteet prakaavat, eli ovat lähteneet rullautumaan tai eivät muuten jostain syystä pelitä keskenään - kuten tämän kuvan meikissä. Meikistä voi sanoa, että meikkivoide näkyy kasvoilla, eli ei se paras meikkipohjapäivä itselleni. Varsinkin otsan suhteen oli haasteita, sillä pohjustustuotteet olivat rullautuneet ja täten saivat meikkipohjankin asettumaan aavistuksen laikukkaasti. Ihonhoito ja meikkaaminen on kemiaa ja aina tuotteet eivät toimi toistensa kanssa. Mutta ainakin toistaiseksi olen inspiroitunut käyttämään meikkimunaa meikatessa, varsinkin jos se saa huonosti käyttäytyvät meikkivoiteet kuriin!

Mikä on sinun suhteesi meikkimuniin?

14 Kommentit

 1. Kerran kun kokeili, ei osaa enää meikata ilman :) mulla on tämä muna Bette Boxista tulleena mutta käytän ensin Ecoltoolsin munan pois. Suosikkini on Real Techniquesin muna, niitä ostin pari jemmaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näillä saa vaan niin nättiä jälkeä aikaan, etten ihmettele miksi ihmiset eivät halua olla ilman näitä :D Täytyisikin testata tuo RT:n muna, jos se olisi ei-vaahtomuovimainen :D Mutta tästä tatista kyllä tykkään, kun on ihanan pehmoinen <3

   Poista
 2. Meikkimuna on just silloin paras, kun meikkivoide ei tunnu levittyvän millään niin meikkimunallapa se onnistuu. Esim. Absolutionin meikkivoide on sellaista jankkia, et sitä ei saa nätiksi millään muulla kuin kostealla sienellä. Mutta sillä levitettynä se onkin yksi mun suosikkipohjia ever!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, nää on mystisiä pikku apureita :) Täytyisikin ostaa toinen jemmaan! Mulle on muuten varmaan ikuisiksi ajoiksi jäänyt mieleen tuo sun kokemus Absolutionin meikkivoiteesta :D Se on muuten upea tuote, pitäisikin varmaan jo ihan nostalgiasyistä ostaa sitä uudelleen :)

   Poista
 3. Mä käytin ennen siveltimiä meikkipohjan tekemiseen, mutta kun beautyblender tuli markkinoille niin en ole tainnut koskea siveltimiin sen jälkeen. Meikkipohjan teen aina meikkimunalla ja mieluiten aidolla beautyblenderillä, kun se on omasta mielestä vaan paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole oikein koskaan saanut siveltimillä sellaista hyvää jälkeä, tai no, se sellainen Shiseido-sivellinmäinen, lättänä sivellin on ollut kaikista parhain :D Meikkimunienkin suhteen lämpenin hitaasti, mutta nyt kun löysin omiin tarpeisiini sopivan yksilön niin mikäpäs siinä :)

   Poista
 4. Mäkin olen antanut vähän periksi meikkimunavastaisuudelleni, ja käytän toisinaan sellaista ja oikeastaan olen antanut myöten myös meikkisiveltimelle, joten vastarannan kiiskeys on lieventynyt senkin suhteen;) Jotkin meikkivoiteet saa tosiaankin asettumaan kätevimmim jonkin välineen kanssa, ja jotkut taas tottelevat paremmin omia sormia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihanat me vastarannankiiskit, jotka kuitenkin ollaan annettu vähän periksi :D Ja niin se on, hyvin meikkivoidekohtaista miten sen saa parhaiten levittymään :)

   Poista
 5. Olin pitkään skeptinen meikkimuniin, mutta kun uskaltauduin kokeilemaan, tykkään kyllä! Mutta silti käytän enemmän siveltimiä kun meikkimunat ovat työläistä pestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää kyllä toimii kun löytää itselleen mieluisan munan :) Mä taas oon nyt joko sormet tai meikkimuna, siveltimiin en oikein ole oppinut :P Näiden peseminen on kyllä tuskaa, varsinkin aamuisin kiireessä se on mjeh-osastoon lukeutuva duuni!

   Poista
 6. Minä tykkään näistä kasteltavista meikkisienistä ja mulla on niitä vino pino, tykkään kokeilla uusia ja etsiä sitä parasta. Sain tämän Bette Boxista ja se lieneekin paras kyseisestä lootasta ikinä tullut asia. Tykästyin siihen tosi paljon, tykkään muodosta, pehmeydestä ja varsinkin tuosta suiposta päästä. Taitaa olla yksi parhaista ellei jopa paras kokeilemistani meikkisienistä. Nykyään levitän meikkivoiteen useimmiten ensin siveltimellä (yleensä skunkkisiveltimellä tai sen tyyppisellä) ja viimeistelen meikkisienellä. Peiteaineet taputtelen sienellä ja tuputtelen sillä myös irtopuuterin. Sieninaisia siis. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla sun kokemus meikkisienistä ja kiva kuulla, että säkin tykkäät tästä :) Muhun nimenomaan tän tuotteen pehmeys vetoaa, mutta myös muotoilu, jonka ansiosta pääsee kasvojen ahtaisiinkin koloihin :) Sulta mä muuten olen tainnut aikoinaan sen vinkin kuulla, että näillä voi levittää myös irtopuuterinkin paikoilleen :)

   Poista
 7. Mä suosin RT:n meikkimunia mutta tämän tattimunan kanssa en ihan vielä ole päässyt sinuiksi, sillä se on huomattavasti lötkömpi kuin useimmat muut. Sen sijaan jaan tuon vaahtomuoviällötyksen, se tosiaan tuntuu inhalta koskettaessa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä tykkään kun tää on lötkö eikä liian napakka, tän tuotteen pehmeys puhuttelee minua :) Pitäisi mielenkiinnosat kokeilla RT:n munia, tajusinkin muuten äsken että multahan löytyykin niitä pari kappaletta yhden sivellinsetin mukana tulleina! Ja kiva, etten ole ainoa vaahtomuovifoobikko :D Yh, jo sen ajatteleminenkin saa selkäpiin karmimaan :D

   Poista

Lähetä kommentti

Follow