In this Light

Kauneusblogi

Luku 943 - Kauneuden ja kosmetiikan aakkoset

Näin sekä Jonnan että Sarin blogeissa niin hauskan postauksen, kauneuden ja kosmetiikan aakkoset! Päätinkin ottaa haasteen asialistalle, joten tässä ne tulevat, minun kauneuden aakkoset.

A niin kuin antioksidantit. Antioksidantit suojaavat kehoa vapailta radikaleilta, vapaat radikaalit aiheuttavat solukuolemia. Eli antioksidantit eräällä tavalla jarruttavat ikääntymisen merkkejä. Antioksidantteja kannattaa käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti. Itse luotan marjojen sisäisesti hyvää tekevään voimaan!

B niin kuin Bakel. Rakastan tehokkaita, tuloksellisia ja raaka-aineiltaan järkeviä kosmetiikkatuotteita. Bakel täyttää nämä kriteerit, sillä raaka-aineet ovat tarkkaan mietittyjä eivätkä tuotteet sisällä turhia täyteaineita. Tuotteet on myös mietitty allergianäkökulmasta herkille soveltuviksi. Bakelin tuotteet ovat hintavia, mutta omasta mielestäni niiden tuotteiden perusteella mitä olen kokeillut, ehdottomasti hintansa arvoisia.

C niin kuin Caudalie. Caudalie oli pitkään brändi, joka ei oikein herättänyt minussa tuntemuksia, koin sen olevan lähinnä viherpesua. Mutta kun kokeilin ensimmäisen kerran merkin tuotteita, ihastuin ja mitä parasta, niin ihastui ihonikin! Nyt elänkin Caudalie-kuplassa ja minun tekisi mieli kokeilla merkiltä ihan mitä tahansa! Onkin ihanaa paljon kosmetiikkaa käyttävänä huomata, että vielä löytyy uusia sarjoja joihin voi hurahtaa ihan kympillä.

kesäpohjustus2


D niin kuin Dior. Dior, Dior ja Dior. Ensimmäisiä selektiivisen kosmetiikan merkkejä, jonka tuotteisiin sain kunnon hurmion. Rakastin Diorin Nude-meikkivoidetta, ah se oli aikansa legenda.

E niin kuin Esse. Esse on ehdottomasti luonnonkosmetiikan helmi. Probiootteihin pohjautuva sarja on tehnyt todella hyvää iholleni, sarjaan kannattaakin paneutua ja käyttää kerralla vain Essen tuotteita tai sitten sekä Esseä että luonnonkosmetiikkaa.

F niin kuin fysikaalinen aurinkosuoja. Aurinkosuojani otan mielummin fysikaalisena, sillä olen kokenut niiden soveltuvan iholleni paremmin.

G niin kuin glykolihappo. Kuorivat hapot kuuluvat ihonhoitorutiineihini ja olenkin viime vuosina käyttänyt pääsääntöisesti glykolihappoa sisältäviä tuotteita! Happojen kanssa on hyvä pitää maltti mielessä, sillä muuten voit aiheuttaa ihollesi ongelmia. Samoin iho on syytä suojata hyvin auringolta!

H niin kuin happi. Elämän edellytys, happi, tekee myös hyvää iholle. Kunnon metsäulkoilun jälkeen ihokin näyttää erilaiselta, kuin neljän seinän sisällä kökkimisen aikaan ( vaikka happea kulutatkin molemmissa, LOL! )

I niin kuin ikääntyminen. Tähän suhtaudun mielenkiinnolla ja toivon mukaan terveellä asenteella. Minusta on ihanaa ikääntyä ja mielenkiintoista seurata, miten ne omat elämäntavat voivat tähän vaikuttaa! Uteliaana siis katson, mitä ulkoinen ihonhoito ja sisäinen huolenpito voivat minulle tehdä. En ole yhtään kiinnostunut ottamaan pistoksia tai muusta kauneuskirurgiasta, mutta en ole sitä muilta kieltämässä tai maalittamassa.

J niin kuin jalkojen hoito. Asia, mikä vaatii itselläni vielä orientoitumista ja jonka tärkeyden olen vasta viime aikoina tajunnut. Terveet jalat ovat yksi terveyden tukipilareista!

K niin kuin kaksoispuhdistus. Kaksoispuhdistus on asia, mitä ilman en enää osaa olla. Meikkipäivien ehdoton päätös, meikittöminä päivinä teen vaan yksöispuhdistuksen. Mutta en osaisi puhdistaa meikattuja kasvoja yhdellä tuotteella, vaan haluan ensiksi puhdistaa meikit pois ja vasta sen jälkeen puhdistaa ihon. Oma ihonhoitofilosofiani pohjautuukin hyvin puhdistettuun ihoon.

L niin kuin luonnonkosmetiikka. Se on lähellä sydäntäni. Koen luonnonkosmetiikan arvovalintana, arjen luksuksena ja asiana, missä maksat raaka-aineista etkä turhista täyteaineista.

eb7


M niin kuin minuuttisääntö. Tutustuin minuuttisääntöön jokin aika sitten, käy lukemassa tästä postauksesta mistä on kyse. Minuuttisääntö jäi elämääni, varmasti pysyvästi, sen verran se on vaikuttanut ihooni.

N niin kuin naururypyt. Minusta niin kauniita, kaikilla ja kaikenikäisillä! Rakastan omia naururyppyjäni <3

O niin kuin Olivia Klein. Mahtava suomalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jolla on tuotteissa paljon aktiivisia raaka-aineita, mutta jotka on myös huomioitu herkillekin mahdollisimman hyvin soveltuviksi.

P niin kuin poskipuna. Asia, joka antaa meikille sen viime silauksen. Opettelen yhä oikeaa annostusta, tämän saatan helposti vetää överiksi!

Q niin kuin qui? Kirjain, jota käytetään aakkosista kaikista vähiten, enkä keksinyt tähän mitään järkevää.

R niin kuin rasvahapot. Tärkeitä soluille, tärkeitä keholle, mutta tärkeitä myös ihon hyvinvoinnille.

S niin kuin sauna. Asia, mitä en osannut kaivata ennen omaa saunavuoroa mutta nyt en enää osaa, enkä halua olla ilman! Sauna on tehnyt niin paljon hyvää iholleni, mutta myös mielelle ja koko keholle.

T niin kuin Trendi-lehti. Ahmin ihonhoitotietoa sekä meikkivinkkejä Trendistä, mutta niin myös muistakin aikakausilehdistä. Ovat vahvistaneet kiinnostusta kosmetiikan suhteen!

Lumene5


U niin kuin uni. Tärkeä asia, huonosti nukuttu yö näkyy mielialan ohella myös iholla! Itse olen on/off -nukkuja, välillä nukun hyvin ja välillä niin maan huonosti, ja olen tavallaan syntymäväsynyt.

V niin kuin vitamiinit. Tärkeitä keholle, mutta myös esim. A-vitamiini ja C-vitamiini toimivat ihonhoidossa, A-vitamiini voi auttaa ikääntymisen merkkien häivyttämisessä ja pigmenttihäiriöiden tasoittamisessa, C-vitamiini kirkastaa ihoa.

W niin kuin Wella. Eräs ensimmäisiä hiustuotesarjoja, jotka muistan nimeltä!

X niin kuin xylitoli. Xylitoli auttaa suun terveyden vaalimisessa, mutta xylitolia käytetään myös ihonhoidossa, se on kosteuttava.

Y niin kuin Yves Rocher. Ensimmäisiä kosmetiikkasarjoja, joita käytin ja on ollut osaltaan edesauttamassa kiinnostumisesta kosmetiikkaan! Voin vieläkin muistaa sen, miltä liimattavien merkkien tausta maistui kielen päällä, LOL!

Z niin kuin Zuii. Luonnonkosmetiikan meikkisarjoista ensimmäisiä joihin tutustuin, muistan vieläkin sen kutkuttavan tunteen kun marssin Jolieen ja ostin ensimmäiset Zuiin meikit. Luomulaatuiset kukkaismeikit kuulostivat niin ihastuttavilta kukkahöperön korviin! Merkin poskipunat ovat parhaimpiin kuuluvia!

Å niin kuin Ååå. Ja pää lyö tyhjååå.

Ä niin kuin ääripäät. Kultainen keskitie on paras, sen sijaan että maalitetaan ja sheimataan toisia. Tämä koskee myös ihonhoitoa ja kauneutta, monta kertaa hyvää tarkoittavat asiat voivat olla niitä mitä moni muu voi kokea toisella tavalla. Siksi minusta ihonhoito- ja meikkausneuvot ja säännöt, koko kauneuskuvasto ja mainosmaailma..koen välillä hyvinkin ristiriitaisia tunteita näiden suhteen.

Ö niin kuin öljy. Asia, mitä ilman en osaa olla! Oma ihoni rakastaa öljyjä ja on tasapainottunut huomattavasti aloitettuani öljyjen käytön. Iho ei enää niin rasvoitu. Öljyt sitovat kosteutta ihoon, lukiten sen paikoilleen. Yritän välillä olla ilman öljyjä mutta hyvin nopeasti palaan takaisin ruotuun :D

8 Kommentit

 1. Pakko varmaan ottaa kokeiluun tuo minuutin sääntö, niin paljon olet sitä hehkuttanut. Se on ollut mielessä, mutta unohdan sen sitten autuaasti joka ilta. :D Xylitoli... mä rakastan ihonhoitotuotteissa ja ihoni rakastaa, mut suuhun pistettynä en saa siitä muuta kuin kamalia vatsanväänteitä ja ilmavaivoja. En ole vuosiin voinut syödä purkkaa, enkä mitään xylitolia sisältäviä, jos en halua kärvistellä mahani kanssa koko päivää. :D Mulla ei ole edes herkkä maha, xylitoli on ainoa asia, josta se ei pidä pätkääkään. Hammastahnassa jees, kun se ei päädy mahaan asti, kuten vaikkapa purkkaa syödessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, mun pitäisikin tehdä siitä uusi kirjoitus, oma ihoni on tykännyt siitä tosi paljon! Otin muuten nyt rutiineihin kasvojen aamupesun puhdistusbalmilla ja sekin on avannut uuden maailman o_O. Apua, onneksi itsellä ei ole xylitoliin reagoiva vatsa :D Mutta muuten vatsavammaisena voin kuvitella, miten inhan olon se aiheuttaa :P

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on <3 Pyrin myös aina kun mahdollista, hyödyntämään taloyhtiön lenkkisaunan <3

   Poista
 3. Kivat aakkoset sulla :) Olivia Klein on minunkin ihastus, ilman merkin vitamiinisprayta ei tule ihonhoidosta mitään :)
  Kaksoispuhdistus on mulle uusimpia tapoja puhdistaa iho, mutta hyvinkin koukuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olivia Klein on huippu ja muistelen lämmöllä sitä vitamiinisuihketta <3 Kaksoispuhdistukseen jää koukkuun, en enää varmaan osaisi olla ilman sitä :D

   Poista
 4. Minulla on Caudalien tuotteet melkein kokonaan kokeilematta. Olen katsellut tuotteita, mutta jokin on pidätellyt vielä... Osittain sinultahan sain innon myös Olivia Kleiniin... Kiitos siitä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Caudalie on mullekin jäänyt etäiseksi, kun en ole raaskinut niitä tuotteita ostaa, jos iho ei vaikka tykkäisikään niistä. Nyt kun olen saanut tuotteista kokemusta ja ihokin niistä tykkää, uskallan varmaan kokeilla niitä vapaammin :) Olivia Klein on kyllä huippu, siinä on hinta-laatusuhde kohdallaan! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow