In this Light

Kauneusblogi

Luku 973 - Ja niin rakastuin Patykaan!

paty4
Olen siinä mielessä kosmetiikkabloggaajaseniori, sillä muistan hyvin kun Suomen markkinoille rantautui ranskalainen Patyka. Patyka oli aivan uutta, luksusluonnonkosmetiikkaa, ja se vaikutti perinteisten luonnonkosmetiikkamerkkien rinnalla niin hienostuneelta ja uudenaikaiselta! Merkin pakkausdesign ja lupaukset tuotekoostumuksista kuulostivat mielettömiltä. Alkuun sarjaa toi Suomeen eri maahantuontifirma ja muistan kuin eilisen päivän kun olin sen uutisen äärellä, että Jolie alkaisi tuomaan Patykaa Suomeen. He olivat silloin niin innoissaan ja fiiliksissään tästä uudesta ajanjaksosta, joka onkin omalla osallaan ollut Jolien historiassa käänteentekevä.

Mutta Patyka on kaikista näistä vuosista huolimatta jäänyt minulle etäiseksi. Tiedän Keyword Love -Jonnan fiilistelevän sarjaa, mutta omalla kohdallani olin hyvin ennakkoluuloinen. Pelkäsin, etteivät merkin tuotteet soveltuisi minulle. Patykalla kun ei vierasteta alkoholia eikä sheavoita, jotka ovat perinteisesti olleet omalle iholleni se suurin turn off. Alkoholi on monta kertaa saanut ihoni pintakuivaksi ja se on laittanut ihon punoittamaan, mutta on myös aiheuttanut näppyjä. Sheavoi on ollut ihoani tukkiva, ja saanut ihoni kukkimaan. Ja varsinkin vuonna 2013, kun Patykasta ensimmäisen kerran kuulin, olin tullut aavistuksen varovaiseksi näiden raaka-aineiden suhteen. Merkki on hintavahko, joten en ole ollut suinpäin sarjaan tutustumassa. Mutta viimeisen vuoden aikana ihoni on tuntunut löytävän aivan uudenlaista tasapainoa, en sitten tiedä olisiko syynä pikkuhiljaa kohentuvat ferritiinivarastot? Tai jokin muu, sisäinen syy. Olenkin uskaltanut kokeilla rohkeammin tuotteita, mitkä sisältävät alkoholia mutta myös sheavoita. Ja kesällä satuin bongaamaan Patykaa niin hyvästä tarjouksesta, että olisi ollut suorastaan tyhmää jättää tämä tilaisuus hyödyntämättä! Otsikosta voittekin päätellä, että tapahtui se klassinen ennakkoluulojen kariseminen. Patyka on ihan huippu merkki!

Toisaalta, ei voi tietää jos olisin kokeillut merkkiä vuosia sitten, olisiko ihoni saanut hepulin. Ja sen kokemuksen perusteella olisinkin päättänyt karttaa merkkiä visusti koko loppuelämän, antamatta sille yhtään uutta tilaisuutta. Eli ehkä Patykan aika olikin vasta nyt astua elämääni. Ainakin haluan uskoa niin!


paty3

Tuote joka vei jalat altani on Antioxidant Smoothing Cream. Ostohetkellä kaavailin sitä talvi-ihon iloksi, mutta en malttanut olla korkkaamatta sitä keskellä kauneinta suvea! Ja eipä yhtään harmittanut, sillä ihoni rakasti voidetta vaikka olikin kesä.

Voide taitaa olla yksi Patykan suosituimpia eikä ihme. Se on suhteessa huokea ( 49 € / 50 ml ), osaltaan hintaa varmasti selittää se, että se on pakattu lasin sijaan muoviin. Pakkaus on kuitenkin tukeva ja hyvin toimiva. Voiteen tuoksu on hienostunut, omaan nenääni aistin jasmiinin, joka onkin eräs suosikkituoksuistani! Voide sopii sekaihosta kuivalle iholle ja on suunnattu ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin. Se lupaa kirkastaa mutta myös kosteuttaa, sekä tarjota antioksidanttista suojaa. Voide sisältää C-vitamiinpoitoista goji-marjaa, mutta myös ihoa pehmentävää sheavoita ja kosteuttavaa hyaluronihappoa. Mehiläisvaha lukitsee kosteuden iholle ja sen muuten huomaa koostumuksessa!

    paty2
Voide levittyy iholle hyvin ja tosiaankin, mehiläisvaha tuntuisi tekevän iholle kevyen kalvon. Kalvo ei minua haittaa, sillä käytin voidetta yövoiteena ja koin sen oikeasti sitovan kosteutta iholle. Tästä syystä voide voisikin olla myös talvella ihastuttava. Vaikka voide sisältää sheavoita sekä denaturoitua alkoholia, ei ihoni ollut moksiskaan, päinvastoin ihoni oli erittäin hyvinvoiva voidetta käyttäessä.

Onkin ollut ihana huomata, että ihoni on nykyään erilailla vastaanottavainen kuin aiemmin! Nyt ei enää niin tarvitse stressata, saako iho hepulin. Eli siinä missä me ihmisenä muutumme, voi myös meidän ihokin muuttua ja päästä tietyistä ongelmista eroon ( koputan puuta ).

Onko sinun elämässäsi tapahtunut jotain sellaista, että olet saanut karistettua ennakkoluuloja?

6 Kommentit

 1. Kuivashampoot on olleet minulle sellaisia nou nou juttuja, ennen kuin löysin omille hiuksilleni sopivan tuotteen ja nyt olen ihan että jee!
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole löytänyt sellaista tajunnanräjäyttävää kuivashampoota, ja nyt kun on lyhyet hiukset en edes tarvitse :D Mutta ihanaa, että olet löytänyt itsellesi toimivan tuotteen <3

   Poista
 2. Tämä on ihana voide <3 Mun Patyka-lemppari on kaksitehoinen kuorinta, joka kirkastaa ihoa aivan silmissä. Ehkä viimeisin "ahaa, tää toimii sittenkin mulla"-oivallus on ripsentaivuttajat. Olen vain tähän asti kokeillut niin huonoja, ettei niillä saakaan mitään aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin tykkäät tästä :) Oi, mainitsemasi kuorinta kuulostaa huipulta! Täytyy joskus kokeilla :) Millaiseen taivuttajaan olet ihastunut? Mä olen vannonut Shiseidon kannattaja :D

   Poista
 3. Sä niin rakastaisit sitä hyalyronihapposeerumia. <3 Tätä voidetta en ole itse kokeillutkaan. Mulla oli aikoinaan tosi kovat ennakkoluulot öljyjä kohtaa, no ne on karisseet jo aikoja sitten ja öljyt on mun lemppareita varsinkin talviaikaan. Kesällä en niitä edelleen juurikaan käytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy lisätä sekin haaveilulistalle :) Onneksi uskalsin kokeilla tätä merkkiä! Ja joo, öljyjä kohtaan oli mullakin ennakkoluuloja mutta nekin ovat karisseet aikoja sitten :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow