In this Light

Kauneusblogi

Luku 25.

Minä olen ollut erittäin huono kuluttaja. Suoraansanottuna kulutustottumukseni ovat täysin retuperällä, en nimittäin ole ostanut uusia vaatteita sitten syyskuun alun!

Jos rehellisiä ollaan, olen toki ostanut vaatteita syyskuun jälkeenkin. Mutta en uutena, vaan olen tehnyt todella mainioita löytöjä kirppikseltä muutamaan otteeseen. Olen myös kuluneena ajanjaksona panostanut urheiluvaatteisiin ( joista lupaan turista joku toinen päivä lisää) sekä ostanut tuikitärkeän alusmekon. Mutta yhtään ylimääräistä vaatetta, mitä en oikeasti tarvitse, en ole kotiuttanut. Ja täytyy sanoa, että tunnen oloni ylpeäksi, ja ostamattomuus on jo melkeinpä pakkomielle, jonka katkeamista varjelen kuin pyhimmän valtionsalaisuuden paljastamista.


29

alusmekko, kaunis, tärkeä ja ihanan ryppyinen.

Toki olen aiemminkin, ainakin omasta mielestäni, kuluttanut järkevästi. Spontaani ostamattomuus on siis tavallaan luonnollinen jatkumo, koen elämäni ja vaatekaappini juuri hyväksi tällaisena, kuin mitä se on. Olen pystynyt ohittamaan monia, todella ihaniakin houkutuksia mutta tarpeen vaatiessa panostamaan johonkin todella, todella kauniiseen jonka omistaminen aiheuttaa suuria hykerryksen tunteita suoraan sydämessä. Niin kuin ne maailman hienoimmat kiilakorot!

Tänään minulla olikin kunnon tulikoe. Sähköpostiin oli tupsahtanut tieto H&M:n alennusmyynnistä ja sinne minä tieni suunsin, mielessäni eräät sohvatyynyt, jotka kruunaisivat vanhempieni uuden kirppikseltä löydetyn mummosohvan, halusin ostaa ne äidilleni muuten vaan lahjaksi, joululahjoja kun emme vaihda. Kun aikoinaan näin tyynyt ensimmäistä kertaa, tiesin, että ne kuuluisivat tuolle sohvalle, jäin vain odottamaan, josko ne löytäisi alennettuina.

Olin menossa kassalle tyynyjen ja no, aika monen muunkin asian kanssa. Suhasin ympäri verkkokauppaa ja yritin miettiä pääni puhki, löytäisinkö jonkun elämää hienomman vaatteen kaupan syövereistä. Loppujen lopuksi pystyin vastustamaan kiusauksia ja laitoin tilaukseen ainoastaan ne tyynyt, sekä yhdet leggingssit, tosin en enää muista, tiputinko leggingssitkin ostoskorista pois. Sitä tämä alkava dementia näemmä teettää.

Mutta yhden vaatekappaleen tiedän, minkä todellakin tarvitsen ja todellakin aion myös ostaa, nimittäin villahousut! En myöskään pistäisi pahitteeksi jonkun todella lämpimän ja pitkähkön neuletakin löytymistä, mutta jos sellainen on tarkoitettu vastaantulevaksi, niin sellainen tulee. Ja jos löydän jotain muuta henkeäsalpaavaa, lupaan ostaa sen, sillä spontaani ostamattomuus on juuri sitä, mitä nimi kertoo, ei mitään verenmaku suussa ostoslakkoilua!

10 Kommentit

  1. Hoi hienoa! Kuulostaa samantapaiselta kuin omat kulutustottumukseni viime aikoina. En ole juuri vaattehia ostellut, muutami kylläkin, mutta vain tuiki tarpeellisia! Tänään ostin villahousut, sellaiset leggarit. Villaa 85%, silkkiä 15 %, ohuehkot, tamsilk merkkiä, prismasta. Haluaisin sellaiset paksummat joita voi pitää kuulisti esim. korkkareiden kanssa, mutta en ole löytänyt kuuleja täysvillaisia.

    VastaaPoista
  2. Mä en ole ollut noin jämäkkä, mutta olen onneksi onnistunut pysyttelemään siellä puhdastarakkautta-osastolla shoppailuissani :D
    Mimmoset villahousut ajattelit?
    Leggarimallissa parhaat on takuulla Icebreakerin merinot (Partioaitasta tms). On melko paksut+ melko tyyriit, mutta pitkäikäiset, lämpimät, laadukkaat, ei kutita...
    Sukkismallisia haeskelen itekkin, omasta kaapista löysin yhdet joilla on pakko pärjätä pari päivää. (Sitten tulen vakoileen täältä, että mitä löysit ja mistä...!)

    VastaaPoista
  3. Vau! Mullakin on shoppailut jääneet vähemmälle jopa kirppistelyt. Materiaa kun on. Mut villahousut ja villatakki tänne kans! Villahousumerkkivinkkejä otetaan vastaan!

    VastaaPoista
  4. Ihana kuulla että ostamattomuus on täällä vallitseva trendi. Olen itsekin ollut kohtalaisen valveutunut kuluttaja tänä syksynä. Olen ostanut muutaman uuden jutun joista on heti tullut supersuosikkeja (juurikin villahousut ja Lanvinin Henkkis-yhteistyön karvaliivin), mutta hankin juuri myös reissusta ison kasan tuiki tarpeellisia juttuja korvaamaan vanhoja ja kulahtaneita. Heitin muutossa mm. kaikki liian kuluneet alusvaatteet roskiin ja ostin matkalta ison kasan uusia. Samoin tein vanhojen neuletakkien ja muiden kuluneiden käyttövaatteiden kanssa. Vaatteiden määrä ei siis lisääntynyt, mutta pakko myöntää että vaatekaappi näyttää uusien ostosten jälkeen yhtä tylsältä kuin ennenkin. Olisi varmaan pitänyt korvata vanha musta villatakki punaisella! :)

    VastaaPoista
  5. Wikke, jos villaisia leggareita mielit, suosittelen Wolfordin merinovillaisia. Sataprosenttista merinoa, ei kutita ja on täysin katukelpoisen näköistä! Ja kestävää. Itselläni on grafiitinharmaat, mustina niitä pitäisi myös olla olemassa.

    Salka, etsitkö väljempiä villahousuja vai villaleggareita? Paitsi sulla taisi villasukkiksia jo olla... Mun mielestä kaupoissa on ollut nyt aika hyvin villaisia (tosin myös keinokuituisia) housuja tarjolla, mutta useimmat ovat ehkä olleet aika kirjavia sun (väri)maun tuntien. Mulla saattais muuten olla sulle musta pitkä neuletakki tarjolla! Se etsii uutta kotia, on persien peittävää ja kietaisumallia. Lisäksi langan seassa on jotain hopeista mukana. Kiinnostaisko?

    VastaaPoista
  6. Mulla on myös se vaatteiden ostelu jäänyt todella vähäiseksi nyt syksyllä/talvella. Muuta olenkin sitten ostellut :D

    VastaaPoista
  7. Aijai, kyllä Suomen lama nyt vaan jatkuu sun takia ;) Ei vaan, kaikin puolin hienoa että ostostelu, etenkin turha sellainen, on jäänyt!

    Mä ostin juuri tällä viikolla uudet villalegginsit vanhojen kavereiksi, että saa vähän vaihdella :)

    VastaaPoista
  8. Wikke, mun mielestä on loistavaa, että yhä useampi suhtautuu ns. kriittisemmin kuluttamiseen, tai että se suhtautuminen tulee ns. itsestään, ilman sen kummempia ostolakko-päätöksiä :)

    Ja kuulit villaleggingssit on mullakin edelleen haussa, ne jotka ostin, viestittävät kyllä vahvoja kalsonkifiiliksiä..ehkä siis täytyy panostaa niihin Vimpsin mainostamiin, jos niitä enää sattuu mistään vaan löytämään :D

    Prefecta, mutta se on hyvä, jos ostokset ovat pysyneet "rakastan,rakastan"-linjalla! Niin sen pitää mennäkin :)

    Mä kävin hakemassa ne Icebreakerit, ne ovat muuten hyvät, mutta mulla on ne jalassa kyllä sellainen kalsaripelleolo :D Jotenkin ne myös tuntuivat pussittavan polvista herkästi..ehkä mä siis pidän ne sellaisina työmatkahousuina, jotka kiskotaan sukkisten tms. päälle.

    Mä muuten yhä edelleen suosittelen niitä villa-silkkisukkahousuja Bleueforetilta, eivät purista, puhdistuvat tuulettumalla hyvin, ovat ihanan paksut ja pysyvät siellä, missä pitääkin! Toinen hyvä merkki voisi olla tuo Wolford, itsellä tosin ei oo niistä mitään kokemusta, kun oon hurahtanut noihin ranskiksiin :)

    VastaaPoista
  9. Nooruska, mahtavaa kuulla! Mä en valitettavasti osaa auttaa tuossa villahousuasiassa, argh täytyy varmaan tehdä sellaiset itse, jos mistään ei löydy sopivia yksilöitä..

    NinaV, tuokin on muuten totta, joskus täytyy vanhojen tilalle ostaa uusia juurikin siksi, että vanhat alkavat olla niin tauhkaisia :) No, mä en kyllä silleen ole mitään ns. järkeviä vaatteita ostanut korvaamaan vanhoja, eli ne harvat mitä oon ostanut, ovat kyllä olleet sitten ihan ylimääräistä vaan..:) Mutta täytyisikin joskus tässä siivota vaatekaappi siinä mielessä, että heittäisi ne kulahtaneet vaatteet kylmästi pois..

    VastaaPoista
  10. Vimps, mäkin taidan napata tuon wolford-vinkin, tosin en sitten tiedä, onko heidän leggingssit jo menneet kuumille kiville? Ja sukkiksista edelleenkin hehkutan sitä Bleueforetia! Jää kyllä Nansot ja Amarit niille!

    Hmm, mä etsin siis sellaisia paksuja villaleggingssejä, en niinkään housuja. Jotain lämmintä kuitenkin! Ja voisin joskus tulla testaamaan sun neuleen :) Olisiko mahdollista saada kuvia?:)

    Ravenwaves, niin se kyllä menee, jos ei jotain tiettyä tavararyhmää osta, saattaa sen sijaan ostaa jostain toisesta tavararyhmästä :D

    Bubble, joo haha, lama senkunvaan jatkuu, kun me ei osteta mitään :D Mutta tosiaankin, on ollut ilo huomata, että sellaisen turhan ostelu on jäänyt..oon toki sitten koittanut panostaa noihin sukakhousuihin ja leggingsseihin, on kuitenkin kiva että niitä voi vaihdella eikä aina nyrkkipyykätä illalla aamuksi puhtaita :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow