In this Light

Kauneusblogi

Luku 45.

9.2

Myönnetään, olen pitänyt luomutuotteita ihonhoidossa asiana, joka ei vaan toimi. Mutta sattuipa alkutalvesta käymään niin, että käyttämäni kasvojenhoitosarja osoittautui vähän liian tehokkaaksi. Puhdistusaine räjäytti lian kasvoilta siinä määrin, että seurauksena oli näppylärykelmä ohimoilla eikä kosteusvoide tuntunut auttavan, vaan lähinnä ärsytti näppyjä entisestään. Kasvoihin muodostui myös kuivia länttejä huolimatta kosteusbuusterilla läträämisestä sekä kuorinta-aineella kuorimisesta. Kummasti ääni kellossani muuttui ja aloin miettiä astetta hellävaraisempaa ihonhoitometodia kasvoille. Olin siis valmis uhrautumaan astetta luonnomukaisempien ihonhoitometodien alttarille!

Satuinpa sitten törmäämään netissä surffatessani uuteen ihonhoitosarjaan, Vivisanté NATURAL SKIN:iin. Sarja on vieläpä kotimainen, ihan täällä Suomessa valmistettu! Sarjalle on myönnetty ECOCERT-sertifikaati, joka siis vahvistaa, että tuote on laatuvarmistettu luomukosmetiikkatuote. Luomu- ja luonnonkosmetiikkahan ovat siis kaksi aivan eri asiaa, luomukosmetiikassa täytyy ainesosien olla 95%:sti peräisin luonnosta ja näistä vähintään 20% sertifoitua luomulaatua kun taas luonnonkosmetiikassa luvut ovat 50% ja 5 %. Tai ainakin näin Vivisanten sivuilla väitetään. Ei siis tarvinnut enää kauaa miettiä, uskaltaisinko ottaa riskin ja kokeilla, miten tuotteet sopisivat iholleni!

Muistan lukeneeni eräästä kosmetiikkablogista, valitettavasti en enää muista mistä, että tuotteita on helppo löytää. Valitettavasti en ole samaa mieltä, jouduin nimittäin tilaamaan oman putsarin, kasvoveden sekä rasvan Iisalmen apteekin verkkokaupasta, sillä en löytänyt niitä luontaistuotekaupoista enkä isoista tavarataloista. Iisalmen apteekin verkkokauppa osoittautui loppujen lopuksi edullisimmaksi vaihtoehdoksi ja vakuutuin myös Iisalmelaisten palvelunopeudesta, paketti oli perillä muutamassa päivässä! Meillä on onneksi aina silloin tällöin asiaa Savon perukoille, tulen siis tekemään joku kerta pyhiinvaelluksen Iisalmen apteekkiin!

Olen käyttänyt tuotteita pian pari kuukautta ja olen ollut laatuun tyytyväinen. Edellisten tuotteiden ärsytyksestä johtuneet näpyt ovat kadonneet, toki tilalle on tullut hajanaisia epäpuhtauksia, mutta enää ei iho kiristä ja tunnu muuten vaan epämukavalta! Olen muutenkin vähentänyt kasvojen ihon putsaamista ja puunaamista, pesen kasvot ainoastaan iltaisin puhdistusaineella, aamuisin käytän pelkkää kasvoveteen kasteltua vanulappua. Ihoa en ole uskaltanut kunnolla kuoria, olen ainoastaan suurin piirtein kerran viikossa puhdistanut kasvojen ihon tarkoitukseen soveltuvalla pesusienellä.

Osan kasvovedestä pullotin sumutepulloon, tosin totesin sumutepullon soveltuvan itselläni parhaiten iltakäyttöön, haluan kuitenkin aamulla saada ne pahimmat tyynynukat poisputsatuiksi ja lopputulos ilman vanulappua ei ole se toimivin vaihtoehto. Mutta onhan se aika ihanaa sumauttaa kasvoille kasvovesi normaalin vanulappukikkailun sijaan, uskoisin että tulen kesällä koukuttumaan sumutettuun kasvoveteen, sillä kun on hyvin raikastava ja piristävä vaikutus!

Uskon, että tulen ostamaan puteleiden loputtua tilalle uudet samanlaiset. Itse toivoisin tuoteperheen laajentuvan silmänympärysvoiteella, kuorinta-aineella ja kosteusseerumilla, täytyy toivoa että joskus voisin sellaiset itselleni ostaa!

Onko lukijoilla kokemusta luomukosmetiikasta?


9.1

4 Kommentit

 1. En tuu pääsemään yli tästä hihityksestä: Iisalmen apteekki!!:DD

  VastaaPoista
 2. AnneVee, et kyllä niin, koska mua itseänikin hihityttää tuo Iisalmen apteekki yhä vaan :D

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti huomaat näin myöhään lisätyn vinkin: Vivisanten tuotteita (juuri noita samoja) on Sokoksella tämän kuun kanta-asiakastarjouksena eli sieltä löytyy niitä vinot pinot ja hinta muistaakseni 18€-22€. Eli etukortti vinkumaan!!!

  VastaaPoista
 4. NinaV, kiitos vinkistä ehdin huomata sen :) Kävinkin hakemassa rasvaputelin, harmi vaan putsarit olivat loppuneet Hakaniemestä buu :( No, tässä on vielä tätä kuuta jäljellä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow