In this Light

Kauneusblogi

Luku 47.

17.9

17.7


Olen toisinaan havahtunut harmittelemaan sitä, kuinka taide on kadonnut elämästäni. Tai, ei se ole mihinkään kadonnut, rakastan taidetta monessa eri muodossa mutta harrastan sitä nykyään aivan liian vähän verrattuna aiempaan. Nuorempana kävin museoissa, teatterissa ja keikoilla, vanhemmiten usein suunnittelen lähteväni johonkin, mutta valitettavan usein se jää pelkälle suunnittelun tasolle. Ellen sitten ole ensiksi suunnitellut itseäni ulkomaille, mutta täällä Suomessakin olisi hurjasti tapahtumia, joihin voisi itsensä suunnitella!

Mutta taiteen harrastamisen ei tarvitse olla ihmeellistä, se ei vaadi hurjia resursseja tai paksua lompakkoa. Kunhan vain nostaa takalistonsa sohvasta ja suuntaa kulun ulos maailmaan, kaikki on mahdollista!

Tänään noudatin yllä olevaa kaavaa ja suuntasin hyvässä seurassa, Elsan ja Annen kanssa Malmille katsomaan Malmin kulttuuri( ja kirpputori )tarjontaa. Suuntasimme Malmitalolle, jossa löytyi Pilvari Pirtolan infrapunavalokuvanäyttely Things I Haven't Seen. Näyttely oli ilmainen, eli kulttuurin harrastaminen ei parhaimmassa tapauksessa maksa mitään. Ja kuitenkin antaa niin paljon!

Itse ihastuin valokuvien synkkään, tiettyyn Twin Peaksmaiseen otteeseen. Ja puut, en vaan koskaan voi lakata rakastamasta synkkiä puuvalokuvia! Jos haluan seuraavaan asuntoon graffitein koristellun seinän, haluan myös vuorata yhden seinän synkillä puuvalokuvilla!

Oikeastaan parasta kulttuurin harrastamisessa on vuoropuhelu taiteilijan ja taiteen kokijan välillä. Parhaimmissa tapauksissa olen ratkennut liikutuksen kyyneliin, kuten esimerkiksi tapahtui Pariisissa pari vuotta sitten ollessamme Moulin Rougen Revyy-esityksessä. Rakastan myös analysointia, kuulla miten toiset kokevat taiteilijan vuoropuheen ja miten omat näkemykset eroavat jonkun tietyn teoksen kohdalla toisten näkemyksistä. Taide, se koskettaa!

Malmitalolla oleva näyttely on auki enää lauantaihin, mutta Pilvarin töitä voi käydä ihastelemassa Hyvinkäällä Siikosen talolla olevassa näyttelyssä Maaliskuun loppuun saakka sekä Jyväskylän taidemuseossa huhtikuun neljänteen päivään asti. Itse ajattelin seuraavaksi haastaa itseni tutustumaan Vantaan taidetarjontaan, lupaan raportoida mahdollisista tuloksista!

4 Kommentit

 1. Niin, harva edes tajuaa taidegallerioiden ja näyttelyiden olevan ilmaisia! Tietenkin isot kaupunkien taidemuseot maksavat, mutta yksittäisiä gallerioita on Helsinkikin pullollaan ja niitä löytyy ihan joka paikasta Suomenlinnasta keskustan kautta lähiöihin.

  VastaaPoista
 2. Kävin itse tsekkaamassa Ulla Jokisalon Leikin varjo -näyttelyn Turussa ja tykkäsin ihan hurjasti. Mietin vain mistä kaikista kokemuksista jään paitsi ihan vain kulttuurilaiskuuteni takia...

  VastaaPoista
 3. Kyllä, synkät puukuvat on yksiä parhaimmista ikinä<3 Ne harvoin ovat menneet pieleen :)

  VastaaPoista
 4. Elsa, nimenomaan! Galleriassa piipahtaminen ei maksa mitään, ellei sitten intoudu ostamaan jonkun teoksen :D

  Varpunen, myönnän kyllä itsekin miettiväni samoin, mutta toisaalta tietyn tasapainon ylläpitäminen elämässä on jees, en itse kyllä jaksaisi juosta kaikissa kulttuuririennoissa, missä saattaisi olla kiva käydä :D Mutta jonkinlainen ryhtiliike olisi omalta osaltani tarkoitus tehdä!

  Bubble, puhut asiaa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow