In this Light

Kauneusblogi

Luku 63.

18.6
120
14.7
7.5
1415
29.3
20.2
22.5
3.6
b98


Aikuisuuden iloja on se, että voi itse päättää, syödäkö aamiaiseksi jäätelöä, juodako illalla pannullinen kahvia, kenen kanssa mennä nukkumaan vai kukkuako läpi yön. Itseasiassa aikuisena oleminen ei kuulosta lainkaan hassulta, jos ei nyt oteta huomioon sitä, että tyhjään vatsaan syöty jäätelö saattaa aiheuttaa mahanpuruja, pannullinen kahvia illalla viedä yöunet, kaikilla niin tahtovilla ei ole ihmistä, kenen kanssa jakaa sänky ja kukkuminen läpi yön kostautuu jos seuraavana päivänä täytyy mennä töihin. Aikuisuus, vapautta ja vastuutta!
 
Mutta tiedättekös, mikä on minusta eräs parhaimmista asioista aikuisuudessa? Se, että saa ihan itse päättää, mitä vaatteita, kenkiä ja asusteita ostaa ja mihin niistä pukeutuu! Ei sillä, itse olen pienestä flikasta saakka ollut sangen määrätietoinen, eikä äiti ole hirveästi voinut vaikuttaa pukeutumiseeni. Jos en jostain vaatteesta tykännyt, en joko suostunut pukemaan sitä ylleni, tai jos suostuin pukemaan, en kokenut oloani mukavaksi. Saatoin joskus tieten tahtoen ennen aikaisesti rikkoa minun mielestäni typeriä vaatteita, ja minusta riippumatta ennen aikaisesti hajonneet lempivaatteet aiheuttivat suurta haikeutta. Vaatteet ovat vaikuttaneet minuun vahvasti jo pienestä pitäen.

Sain edelliseen postaukseen kommentin, jossa kysyttiin, "Mutta minkälainen aikuinen ihminen käyttää martensseja?!". Kommentti liittyy eräällä äitien keskustelupalstalla käynnissä olevaan keskusteluun, jossa maihareita käyttävät aikuiset naiset karkeasti ottaen leimataan kadonnutta nuoruuttaan haikaileviksi skineiksi. Että aikuisten naisten täytyisi käyttää aikuismaisia kenkiä.

Kutsukaa minua tyhmäksi, mutta millainen on aikuismainen kenkä? Itse koen sen subjektiivisena käsiteenä, niin kuin musiikkimaun! Minä voisin siis puolestani väittää, että Martensien käyttäjät kuuntelevat hyvää musiikkia, ja aikuismaisia kenkiä käyttävät kuuntelevat paskaa shittiä. Mutta en niin tee, koska väite on suoraan sanottuna tyhmä ja vailla pohjaa. Toki tietyt kengät näyttävät joissakin tilanteissa uskottavammilta, kuin toiset, mutta uskokaa pois, jokainen kuitenkin määrittelee omalla kohdallaan sen, mikä on aikuismaista ja mikä ei. Kengistä lähtien. Vaikka Martenseilla on vahva populaarikulttuurinen leima, en näe mitään syytä, mikseivät aikuiset voisi kyseisiä kenkiä käyttää. Itseasiassa minua useita vuosikymmeniä vanhemmat naiset ovat kovasti kehuneet kenkiäni ja ovat tiedustelleet, mistä niitä saa! Ja se, jos mikä on lämmittänyt sydäntäni! Eläköön aikuiskenkävallankumous, joka ei katso ikää, sukupuolta tai ihonväriä!

Omassa tapauksessani Martenseja käyttää vastuuntuntoinen aikuinen, jolta kuitenkin löytyy se sama hymy ja lystikäs asenne, kuin mitä pikkuflikkana! Mielestäni Martensit ovat yksinkertaisesti tyylikkäät ja niin mukavat jalkaan, ne vieläpä sopivat kaikkien vaatekaapistani löytyvien vaatteiden kaveriksi. Harmi, että löysin ne vasta vuosi sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, nimittäin ne ovat eniten käytetyin kenkäparini tätä nykyä. Uskoisin, että pukeutumisestani yleisesti ottaen huokuu tietty asenne maailmaa kohtaan, vaikka toisaalta, en ota tyyliä niin vakavasti, että nykyään yrittäisin lokeroida tai purkaa sitä sen ihmeemmin-pääasia on pysynyt samana vaikka flikasta onkin kasvanut aikuinen nainen, millään muulla ei ole väliä, kunhan itse viihdyn omissa vaatteissani ja asenteissani! Suvaitkaa meidän aikuisten käyttää juuri sellaisia kenkiä, mitä itse pidämme sopivina-ja kenties omaan makuumme aikuismaisina!

8 Kommentit

 1. "...millainen on aikuismainen kenkä?" Itelle tuli ensimmäisenä mieleen, että sen on pakko olla malliltaan ja materiaaliltaan todella mitäänsanomattoman tylsä, ettei kellään muulla vaan olisi pienintäkään mahollisuutta kritisoida kengän sopivuutta käyttäjälleen ja kyseenalaistaa tämän aikuisuutta. ;) Liika aikuisuus on kyllä julmetun tylsää. Se tekee ihmisistä happamia ja elämästä harmaan masentavaa. Toivottavasti musta ei tuu koskaan kokonaan aikuista. Toistaiseksi näyttää ihan lupaavalta.

  VastaaPoista
 2. Ja pari vuotta sitten kumpparit olivat pannassa; niitähän käyttävät vain lapset ja äitini mukaan 25-vuotias on liian vanha käyttämään converseja. Entäs sitten hupparit, voiko niitä pitää kolmikymppiset ja olla vakavasti otettavia? Kaiken maailman kammotusklopoja on nykyään kaupat täynnä ja maiharit ovat vuosi vuodelta alkaneet olla salonkikelpoisempia omaan silmääni! (Miksen ole veilä hankkinut omiani???) Mut joo, mä hyökkäisin mieluummin ugg-tyylisten kenkien kimppuun ne vasta onkin tossut ja niistä saa vielä lättäjalankin.

  Aikuiset naiset pukeutuvat tyylilleen uskollisesti eikä jokaiseen pintatrendiin tarttuen!

  VastaaPoista
 3. Tää on just tätä "pukeudu ikäs/asemas/musiikkimakus/kehotyyppis mukaan". On joku muotti, johon yritetään kaikki pakottaa. Jännäähän on se, että aikuisilla ihmisillä on niin kova tarve tunkea toisia niihin muotteihin. Luulis, että isot ihmiset vois antaa toisten tehä omassa tyylissään ja elämässään just mitä huvittaa ilman sosiaalista sanktiointia.

  VastaaPoista
 4. Haluisin vielä lisätä, että ehkä kaikki ei ees halua pukeutua aikuismaisesti, vaikka aikuisia olisivatkin. Voihan vaatteita/kenkiä käyttää vaan siks, että se sattuu miellyttämään omaa silmää, oli sitten lapsellinen, aikuismainen tai iätön :)

  VastaaPoista
 5. Bemary, jotain samanlaista voisin kuvitella itsekin aikuismaisen kengän olevan :D Ja se on niin totta, koskaan ei kannata kasvaa täysin aikuiseksi, vaan pitää se pieni pilke silmäkulmassa!

  Nooruska, joo se on kummaa, kuinka tietynlaisia määritteitä tulee ulkopuolelta. Minusta jokainen saa itse määrittää, mitä pitää kivana jne., mutta jos asian tekee joku muu, se on yksinkertaisesti väärin!

  Ja allekirjoitan viimeisen lauseen! Nih!

  Maria, olen samaa mieltä! Jokainen saa rajoittaa omaa pukeutumistaan musiikkimaun, kehon mallin, iän jne. mukaan, kunhan ei tee sitä toisille :)

  Peps, toikin on totta, hyvä näkökulma!

  VastaaPoista
 6. Aikuisen tärkeimpiä tavoitteita on pysyä pystyssä kelillä kuin kelillä ja siinä Docit on aatelia!

  VastaaPoista
 7. Ai niin, jokasäänkenkä taitaa olla aikuiskenkä, jos kenkämessujen kotimaista tarjontaa on uskominen...

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä on totaalisen omituista, että jotkut kuvittelee voivansa päätellä yhden vaatekappaleen perusteella millainen joku toinen on. Edes koko tyylin perusteella ei voi tietää, kuinka aikuinen/lapsellinen henkilö on kyseessä, saati sitten kenkien! Koko kysymys, millainen aikuinen ihminen käyttää martensseja on päätön. Ihan sama kuin kysyisi millainen aikuinen syö makaroonia, pukeutuu hameisiin tai kulkee polkupyörällä..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow