In this Light

Kauneusblogi

Luku 114.

pirtelö2

Salka loves tammenlehtisalaatti-, varsiselleri-, päärynä- ja banaanihippipirtelö!

Olen pääsiäisestä saakka tehtaillut lähes joka päivä itselleni viherpirtelön. Aluksi pirtelöt olivat hyvin hedelmäpainotteisia jo ihan maun vuoksi, mutta päätin uskaltaa ottaa askeleen eteenpäin ja lisätä sekaan enemmän vihanneksia sun muuta lehtivihreää.

Sellerin blenderiin tunkeminen tuntui alkuunsa suoraan sanottuna perverssiltä. Mutta uskokaa tai älkää, selleri tuo viherpirtelöihin oman pikantin lisänsä! Olen myös oppinut, että päärynä on oikeastaan banaania parempi maun antaja, se tuo pirtelöön samettisen makean vivahteen. Mutta vielä en ole uskaltanut banaanistakaan luopua, tiedän kuitenkin sen päivän koittavan, jolloin päärynän lisäksi banaanilla maustettu pirtelö maistuu liian makealta.

Monia varmaan kiinnostaa, millaisia vaikutuksia näillä viherpirtelöillä on. No, itse en ole huomannut mitään dramaattista, paitsi makeanhimoni on suorastaan kuihtunut olemattomiin. Toki edelleen syön makeaa jäätelön ja leivonnaisten muodossa, mutta karkin syöminen on jäänyt lähestulkoon kokonaan. Kuvittelisin myös ihoni voivan hehkeämmin ja olo on ehkä aavistuksen energisempi. Oli pirtelöillä oikeasti vaikutusta tai ei, mutta mainiosta placebosta ne aikakin menevät, ainakin tuon pirteyden tunteen kohdalla! Ja ai niin, kiitos lukuisten juotujen porkkanapohjaisten pirtelöiden, olen tänä vuonna ruskettunut intensiivisemmin aikaisempiin vuosiin verrattuna. Enää odotan, että näköni paranee, harmi vain siihen ei taida porkkanan pureksiminen auttaa.

3 Kommentit

 1. Uuh. Itsehän en ole tähän päivään asti viherpirtelöitä tehnyt, mutta aikomus on kova. Tilasin smoothie-kirjankin inspiroituakseni entistäkin enemmän :)

  P.S Eikö mustikka paranna (hämärä-)näköä? Se voi olla taruakin, mutta ei olisi ainakaan yhtään paha smoothien ainesosa? ;)

  VastaaPoista
 2. Jutan go fat go dieetillä oltu kolme viikkoa...hyvin olen pärjännyt ja karkkia ei tee mieli ollenkaan. Tai no ehkä kahtena päivänä on tehnyt. Mun makean nälkää vähennetään pepsi maxilla, jota juon silloin tällöin (sanoo entinen cola-addikti).
  Suosittelen kaikille. Ai niin ja kiloja on lähtenyt se 8...että sillee!

  Jenni (Omenistosta ;) )

  VastaaPoista
 3. J, suosittelen lämpimästi! Mun oma suosikki on tällä hetkellä situuna-appelsiini-porkkana-päärynä, se on ihanan freesi! Testasin myös mustikkasmoothietakin, ei yhtään paha eiei :)

  Jenni, wow! Sähän oot laihtunut sitten ihan silmissä, kun et kuitenkaan mikään plösö ole ollut. Täytyykin käydä tutustumassa, millainen dieetti on kyseessä ( vaikka mulla ei olekaan mikään laihdutusmeininki menossa, mutta uteliaisuuttani :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow