In this Light

Kauneusblogi

Luku 226.

Sain Tamperelaiselta Lionheart records-levy-yhtiöltä All Will Be Quietin debyyttialbumin, On The First Day:n. Olen nyt kuunnellut levyä läheltä, kaukaa. Hiljaa, kovaa. Keskittyen, mieli harhaillen. Ajatuksella, mieli tyhjänä.

En etukäteen tiennyt yhtyeestä oikeastaan mitään, muutamia kappaleita olin aiemmin kuunnellut SoundCloudissa ja niiden perusteella odotin mielenkiinnolla itse albumia. All Will Be Quiet on lahtelaistaustainen, mutta sittemmin helsinkiläistynyt indierock/postrock-yhtye. Yhtyeen soundi on melodista, herkkää ja kaunista mutta samalla hyvin mahtipontista ja eteenpäin vievää.

On The First Day on hyvin melankolisen kuuloinen levy, paikoitellen ahdistavakin. Mutta se ei ole huono asia. Sillä levyltä myös kuuluu toivo, usko parempaan huomiseen. Levyn äänimaailma on kaunista, maalailevaa ja herkkää, mikään tanssijalkaa vipattava tapaus tämä ei missään nimessä ole. Levy toimii ehkä parhaiten silloin, kun olet käpertyneenä omaan maailmaasi, minne kukaan muu ei pääse. Joidenkin levyjen kohdalla sitä tekisi mieli mennä ulos julistamaan, kuinka mahtavaa musiikkia se pitääkään sisällä, tämä levy on taas sellainen, minkä haluaisi pitää siellä omassa, pienessä maailmassaan ja antaa muiden huomata ajallaan musiikin erinomaisuuden.

Omiksi suosikeiksini levyltä ylitse muiden nousevat The First Day pt. 2 sekä Toast To Life, joiden sävelet miellyttävät eniten minun korviani. Writing History taas on kappale, jonka sisälle en vain pääse, se ainakin minun mielestäni flirttailee liiaksi Von Hertzen Brothersien suuntaan ( Von Hertzen Brothers-fanit varmaan lienevät eri mieltä, mutta en vaan voi sille mitään, että löydän kappaleesta jotain VHB:maista. Ja jostain syystä en pääse VHB:n musiikin sisään, vaikka proge ei olekaan minulle mikään kirosana).

Albumi on minusta ennen kaikkea kokonaisuus, joka vaatii kuuntelukertoja avautuakseen, mikään helppo levy tämä ei missään tapauksessa ole. Mutta kun siitä alkaa päästä jyvälle, huomaa sydämen pakahtuvan onnesta-siis siitä, että on olemassa All Will Be Quietin tapaisia yhtyeitä. Täytyy vain toivoa, ettei tämä yhtye jäisi yhden albumin ihmeeksi sillä debyyttialbumin perusteella AWBQ:lla on paljon annettavaa maailmalle!

4 Kommentit

 1. Tää on se, mitä kuunneltiin? Ja hyvältähän se kuulosti/kuulostaa edelleen :) Ja oon muuten ihan samaa mieltä Von Hertzen Brothersista, en vaan pääse siihen sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on tämä se :) Ja hih, on kiva kuulla, etten ole ainoa joka ei pääse VHB:n kiinni :D

   Poista
 2. Ny tuntuu, että tähän bändiin vois tutustua tarkemmin, siis ihan vain tän yhen biisin perusteella aateltuna. VHB on mullekin nou nou -musaa (yksinkertaisesti tylsää), mut tää ei siltä tuntunu.

  T: Bemary, joka on liian laiska kirjautumaan ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan! Tää oli nyt just se biisi, josta en itse nyt niin välittänyt, mutta en oikein löytänyt muita videoita :T Soundcloudissa ainakin oli vielä tovi sitten yhtyeeltä lisää matskua, kandee vaikka sieltä käydä eka tutustumassa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow