In this Light

Kauneusblogi

Luku 274.

IMG_6481 IMG_6523 IMG_6531


Uhosin tuossa jokunen aika sitten ompelevani Acne-henkisen minihamosen. Ja sen kuulkaas tein! Materiaaliksi joutui vanha, kirppikseltä löytynyt hame. Vähän kyllä arvelutti saksia vanhaa vintagelöytöä mutta toisaalta, enpä olisi hametta alkuperäismuodossaan tullut käyttämään enää koskaan ( kuva alkuperäismuotoisesta hameesta postauksen lopuksi).

Onnistuin toki saksimisoperaation alussa vakuuttumaan, että nyt taidettiinkin tehdä hameen sijaan, öö, vyö, pikkuhousunsuojia tai stringit, siis jotain sellaista, johon vaaditaan vain kaistale kangasta. Onneksi pelko osoittautui aiheettomaksi ja hame siitä syntyi! Mikään kaavoituksellisesti oikeaoppinen tapaus ei ole kyseessä, esimerkiksi sivusaumat eivät asetu muotokaitaleessa ja helmassa kohdakkain, laskokseen olisi voinut varata enemmän kangasta mutta vaan minkäs teet, kun materiaali ei yksinkertaisesti taivu muuhun. Ise olen kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen ja mitä parasta, en joutunut kertaakaan ratkomaan omia ommeljälkiäni!

Minulle tuli muuten hyvin nostalginen olo hameesta, se vie minut 2000-luvun alkupuoliskolle jolloin hameiden vyötärölinjan sijaan puhuttiin hameen lantiolinjasta. Jos jalassani olisi nahkanilkkureiden sijaan Adidaksen Superstarat ja hiukset ampiaispesäsotkunutturalle sörtätyt, olisi vanha, rakas kämppikseni kommentoimassa että hei, tolta sä näytit silloin kun asuttiin yhdessä!1 Kommentit

  1. Ennen kuin luin postausta pidemmälle ajattelin ensimmäistä kuvaa katsoessani, että onpa vallan kaunis hame! Pysyn yhä kannassani. Papukaijamerkki!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow