In this Light

Kauneusblogi

Luku 275.

naamakohtaus1

Huomasin eräs päivä, että naamaani oli naamakohtauksen kourissa. Olin kyllä pistänyt merkille, että muutamia finnejä tuppasi tupsahtamaan, mutta pistin sen lähinnä ihon uusiin kosmetiikkatuotteisiin tottumisen piikkiin. Siinä vaiheessa oikeasti havahduin, kun finnit olivat kansoittaneet otsan sekä leuan siihen malliin, että kosmetologi olisi täystyöllistetty niiden puristelemisen suhteen.

Olin vakuuttunut, että ongelman aiheuttajana on joku naamaan läträttävistä kosmetiikkatuotteistani. Tajusin, että ongelman selvittäminen ei tule olemaan helppoa, olinhan juuri uusinut koko naamakosmetiikka-arsenaalini, meikkivoide, naamarasvat, puhdistusgeeli sekä kasvovesi olivat kaikki uuden karheita. Kiva siinä sitten lähteä miettimään, mikä niistä olisi syypää ihon kunnon heikkenemiseen!

Asiaa perinpohjin mietittyäni tulin siihen tulokseen, että syypää on todennäköisesti meikkivoide, joka tukkii ihohuokoseni tai sitten puhdistusgeeli, joka ei puhdista ihoa tarpeeksi hyvin. Olin surullinen, sillä vihdoin ja viimein olin löytänyt ihollani muuten moitteettomasti toimivan meikkivoiteen, nytkö siitä pitäisi sitten luopua! Samoin surin puhdistusgeelin puolesta, olin juuri vakuuttunut hajusteettoman luonnonkosmetiikan olevan minun juttuni, nytkö sitten täytyisi etsiä uusi, hajusteeton kasvojen puhdistustuote?

Päätin lähteä ratkomaan ongelmaa siltä kantilta, että vika on puhdistustuotteessa. Jos kasvojen iho ei paranisi puhdistustuotteen vaihdon myötä, suostuisin vasta sitten kokeilemaan meikkivoiteen vaihtamista toiseen. Joka tapauksessa naamani oli sellaisessa kunnossa, että ajatus finnien näyttämisestä kanssaihmisille, no, ällötti ja olin ehtinyt ihastua meikkivoiteen kasvoille tuomaan hehkuun, siinä hehkussa puhdistusgeeli jäi toiseksi.

Onnistuin bongaamaan Sokoksen 3+1 päiviltä Cliniquen putsaritarjouksen. Tiedonetsimisen jälkeen en ollut varma, olisiko kyseessä loppujen lopuksi liiankin lian ja epäpuhtaudet räjäyttävä tuote, mutta päätin ottaa riskin. Kasvojeni iho on kuitenkin aiemmin suhtautunut menestyksellisesti todella puhdasta jälkeä tekeviin, rasvaisen tai sekaihon puhdistustuotteisiin. Cliniquessa myös toteutui vaatimus hajusteettomuudesta, joka on tällä hetkellä suurin kriteerini kosmetiikkatuotteiden suhteen.

Olen nyt sunnuntaista asti käyttänyt Cliniquen liquid facial soapin rasvaisen ihon versiota ja voe poijjat sentään, tuote todellakin toimii! Epäpuhtaudet ovat vähentyneet radikaalisti, syynä oli siis heikon tehon omaava puhdistustuote. Voisin veikata, että tuollaiset miedot puhdistustuotteet toimivat mineraalimeikeissä, mutta rasvaisen ihon meikkituotteiden suhteen ne sitten pettävät. Hassua sinällään, sillä meikkivoiteeni on Korresin, jonka tuotteet ovat hyvin "luonnonmukaisia", mutta toisaalta, meikkivoiteeni koostumuksessa on kyllä silikoonia ja talkkia, olisivatkohan ne sitten liian kovia aineita miedolle puhdistustuotteelle?

Tykkään uuden puhdistustuotteen tehosta, naamani on varmaan niin tottunut sodium laureth sulfateen, ettei se enää osaa olla ilman sitä. Oikeasti, toissapäivänä kasvojen pesun jälkeen huomasin nenässäni olleiden mustapäiden kohdilta ihohuokosten avautuneen, näin siis ne paskiaiset ihan konkreettisesti! Toki saatoin lotrata normaalia lämpimämmällä vedellä, joka edesauttoi huokosten avautumista mutta en kyllä muista millään muulla aineella saaneeni vastaavaa reaktiota aikaiseksi. Yritin samaa eilenkin, mutta jostain syystä reaktio ei uusiutunut. Voi olla, että näin vain unta, mutta jokatapauksessa kyseessä on hyvin pesevä aine.

Se onkin ainoa asia, joka tuotteessa minua arveluttaa. Kasvot nimittäin tuntuvat pesun jälkeen todella narisevan puhtailta, siis jo liiankin. En ole täysin vakuuttunut siitäkään, että täytyisikö se lika nyt ihan räjäyttääkään, monta kertaa liian pesevät tuotteet voivat saada ihon rasvoittumaan entisestään tai vaihtoehtoisesti kasvot kuivuvat korpuksi. Kumpikaan vaihtoehto ei ole se, mitä haen. Seurailen siis tilannetta, mutta siihen asti räjäytän sen lian eli tässä tapauksessa meikin kasvoilta pois tuolla uudella ihmeaineella!

ps. Olen lukenut monen ihmisen kriittisiä kokemuksia Cliniquen puhdistusfilosofiasta. Joillekin tuoteet ovat yksinkertaisesti liian rankkoja ja itse en kyllä suostuisi käyttämään tuota legendaarista kolmen askeleen ihonhoito-ohjelmaa vain ja ainoastaan Cliniquen tuotteilla. Itse siis menen tällä hetkellä normikosme-luonnonkosme yhdistelmällä, joka tällä hetkellä vaikuttaa lupaavalta. Toivonkin naamakohtauksetonta tulevaisuutta, itse kullekin säädylle!

2 Kommentit

 1. Se Cliniquen "kasvovesi" vai mikä nyt onkaan, on ainakin mulle tooodella stydiä tavaraa. Itse pesen kesäisin nassuni vain sillä keskivahvalla putsarilla ja se riittää ihan hyvin. Pesee meikit todellakin huippuhyvin! Talveksi joudun nykyään siirtymään korppuihoisten pehmosarjaan, mutta mun mielestä se jättää kasvoille sen sellaisen tyypillisen niljaisen fiiliksen mitä kuivan ihon tuotteet tapaa tehdä :(.

  Mutta se mitä mä tulin oikeasti sanomaan on se, että olen fanittanut Cliniquen naamaputsareita jo varmaan 5 vuotta, enkä pois vaihda :). Tavara on niin riittoisaakin että yksi purnu kestää ikuisuuden. Tuo 3 askeleen ohjelma tosin on rankka munkin mielestä enkä tiedä kenen naamari moista napalmihoitoa kestää.

  Mutta toivottavasti naamakohtaus lähti eikä uusi enää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tavallaan tykkään siitä "niljakkaasta" fiiliksestä, mutta mun iho ei :D Tällä putsarilla kyllä saa todella, todella natisevan ja nirisevän puhtaan fiiliksen, mutta huomasin, että iho alkaa myös taas tottua tähän megapuhdistavuuteen eikä ole enää niin kireän tuntuinen, kuin aluksi :) Jos naama alkaa totaalisesti kuivua, täytyy varmaan munkin sitten siirtyä korppunaamojen naamapuhdistusaineisiin. Täytyy nyt toivoa, että mullekin kävisi kuin sulle, siis että löytäisin tästä mun hc-naamapuhdistusainemerkin :)

   Ja pakko vielä sanoa, että tilasin mielenkiinnosta mansikkalasta sen miedoimman kasvoveden joka sisältää salisyylihappoa, ajattelin siis unohtaa erilliset naamakuorinnat ja testata, miten se tuote ajaisi naamankuorinta-aineen viran :D

   Poista

Lähetä kommentti

Follow