In this Light

Kauneusblogi

Luku 351.

lomogram

Voi teitä, kasvoilleni sopimattomia luonnonkosmetiikan geelipuhdistusaineita! Olisin teistä niin kovasti halunnut tykätä ja kovan Suomi-Ruotsi maaottelun te aikaan saittekin. Harmi vaan ottelun tulos on tasapeli, jossa ei kumpikaan voittanut, sillä saitte vaan aikaan huonon pesutuloksen ja kasvojen kukkaan puhkeamisen. Siis, kirjaimellisesti ( toki samaan aikaan käynnissä oli hormonimyrsky mutta palattuani takaisin Erisanin putsariin, pintanäppyongelmakin rauhoittui. Kaksoispuhdistukseni on muuten nykyyän jo tovin ollut mallia putsari+misellivesi, mutta olen ihmetellyt, kumpaa kannattaisi käyttää ensin? Minun logiikkani mukaan misellivesi olisi se viimeinen, vähän ikkäänkuin kasvovettäkin korvaava ja viimeisetkin meikin rippeet poisvievä mutta hämmentyneenä olen lukenut monen käyttävän miselivettä ensin ja sitten vasta pesevänsä puhdistusaineella kasvot).

Estelle & Thildin geeliputsari on ostettu jo vuosi sitten ja aina välillä yritän, jos se suostuisi toimimaan minulla. Mutta ei niin ei. Itse koen, että se ei vaan kykene samaan, kuin Erisanin puhdistusgeeli, jota toisaalta paremmin kuvaa geelin sijaan voide. Se on sellaista paksua tatamia. EkoPharmaan sorruin ruokamessuilla, olin jo aiemminkin katsellut sarjaa vähän sillä silmällä vaan jälleenmyyjien verkoston ollessa pieni, en ollut päässyt tekemään lähempää tuttavuutta.

Luonnonkosmetiikassahan on kielletty sulfaatit, jotka monissa tuotteissa toimivat pesevinä ainesosina. Estelle & Thildin pesuteho tulee "sokerista", EkoPharman kookoksesta, jotka ovatkin sangen yleisiä, mietoja sulfaattien korvaajia. Vertailun vuoksi Erisankin on sulfaatiton ja pesuteho perustuu ( oman salapoliisityöni perusteella siis ) decyl glucosideen ( joka on useimmiten maissitärkkelyksen sekä kookoksen tieteellisen yhdistämisreaktion lopputulos, hihhii ^_^ ).

Näissä molemmissa, ET:ssä sekä EP:ssa on hyvin samanlainen koostumus, geeli on hyvin hyytelömäistä, mutta ei sellaista kiinteää tatamia vaan hötkyvää ja huojuvaa. ET:n ostaessani sen minulle kaupitellut myyjä kertoi poistaneensa sillä vahvat teatterimeikit ja teoriassa molemmilla putsareilla saikin naaman näennäisesti puhtaaksi. Aamulla tosin silmien ympäriltä saattoi löytyä mustaa töhryä, eli ihan kaikkea ripsaria eivät molemmat aineet kyenneet pesemään pois. Missään tapauksessa illalla ei kuitenkaan näyttänyt siltä, että ripsaria olisi johonkin jäänyt pyörimään silmiin tai silmien ympärille. Itse koin molemmissa pesutuntemuksen nihkeäksi, välillä tuntui että pesuaine ikäänkuin olisi jäänyt pyörimään kasvojen päälle, ilman että se "pureutuisi" ihoon. EP:n ei luvattu putsaavan kuin ainoastaan kevyen meikin mutta sama tuntemus minulla oli silloinkin, kun kyseessä oli ehostottaman päivän iltapesun hetki. Aloitin viimeisen ET kokeilun pari viikkoa sitten torstaina, sunnuntaina vaihtaen EP:aan ja jo hetken ajan täydellisenä hohtanut kasvojeni iho muuttui sellaiseksi perunapelloksi ettei mitään rajaa, huhhuh! Noin viikossa iho oli täynnä pienen pientä pintafinniä ja päätin palata takaisin Erisaniin. Tätä kirjoittaessani on iho aivan erilainen, mikään muu ei ole vaihtunut kuin putsari.

Tuotteet eivät siis muodostuneet omiksi lemppareiksi ja pitäydyn tässä vaiheessa Erisanissa. Mutta voin kuvitella, että moni saattaisi tuotteisiin tykästyäkin, oma ihotyyppini kun sattuu nyt olemaan kenkku, tukkeutuvainen ja hormoneista horjahtava. Eritoten jos Estelle & Thildin geeliputsari on osoittautunut suosikiksi, saattaisi EkoPharma olla kova haastaja. ET:n hinta on n. 20 euroa, EP:n taas n. 15 euroa ja molemmissa on sama määrä tavaraa. Oma ET:ni on hajusteeton, EP:ssä tuoksu tulee raaka-aineista. EP:n putsari ja itseasiassa koko ihonhoitolinja on muuten myös hatunnosto suomalaisille raaka-aineille, lakalle ja tyrnille. Itseäni kyllä harmittaa, ettei tuo EP oikein sopinut iholleni, incin puolesta kun on kyseessä aika mielenkiintoinen tuote, voi olla että annan sille vielä kerran ( tai, itseni tietäen kaksi :D ) tilaisuuden, sellaiseen hormonityrskyttömään aikaan.

Estelle & Thildin inci:

purified water, damascus rose distillate, cornflower distillate, natural sugar-based cleanser, almond oil, vanilla extract, aloe vera extract, natural xanthan gum ( from maize), mild food-grade preservative.

EkoPharman inci:

Aloe vera leaf extract, rudus chamaemorus extract, hippophae rhamnoides fruit extract, glycerin, cocamidopropyl betaine, xanthan gum, phenethyl alcohol, citric acid.

0 Kommentit

Follow