In this Light

Kauneusblogi

Luku 355.

leoeläin4 IMG_7890 leoeläin2

Oman vaatekaappini eräs tukipilariryhmä koostuu lyhyistä neuletakeista. Lyhyet neuletakit sopivat lyhyelle tytölle just eikä melkein, lisäksi ne ovat armollisia yhtäänkään leveää alaosaa kohtaan. Ja ei, nyt ei ollut puhe ruumiinrakenteellisista leveyksistä, vaan vaatteiden leikkauksista.

Ongelmanani on vain ollut se, ettei lyhyitä neuletakkeja oikein meinaa löytää mistään, varsinkin jos on kranttu materiaalien suhteen. Vuonna 2008 löysin ihan pätevän yksilön Henkkikseltä, se oli alunperin violetti ja päätyi aktiivikäyttöön vasta värjättyäni sen mustaksi. Nyt se on lunastanut ansaitun paikkansa neuletakkien pilvenreunalta. Pari vuotta sitten onneksi löysin takille korvaajan, kirppikseltä, silkki-puuvillaisena! Vaan ahkera pesu on muuttanut sen astetta koppuraisemmaksi, eikä se enää tunnu mukavalta yllä. Tällä hetkellä parhaat päivänsä nähnyt tapaus siis.

Minua on onneksi siunattu suhteellisen hyvällä kirppisonnella. Yleensä löydän etsimäni ennemmin tai myöhemmin kirppiksiltä ( toki myös välillä jotain sellaistakin, jota en edes tiennyt etsiväni, köhköh ) ja kun itsekseni pääni sisällä ääneen lausuin haluavani leokuosisen, lyhyen neuletakin osui sellainen kirppiksellä vastaan jo seuraavalla viikolla. Mikä tuuri! Neule maksoi huimat kaksi euroa, vaikutti käyttämättömältä ja on laadukkaan oloista viskoosipuuvillaa. Tiedättehän, jotkut viskoosit vaan ovat parempia kuin toiset ja tämä ainakin vaikuttaisi siltä paremmalta viskoosilta.

Mutta ai et, kuinka iloiseksi tästä tulinkaan! Leo-eläin neuletakkini tuo hyvää särmää muuten aika revittelemättömään vaatekaappiini, tulen yhdistämään tätä kyllä surutta niin kukkien, raitojen kuin yksiväristen asioiden kanssa.

15 Kommentit

 1. Sua tosiaan pukee noi lyhyet neuletakit. Sopii hameitten kanssa ja miksei shortsienkin! t. Maija / http://variplantti.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, lyhyet neuletakit menevät kyllä oikeastaan ihan kaiken kanssa :) Harmi vaan niitä ei ole kaikista helpointa löytää, onneksi muoti suosii tällä hetkellä napapaitoja joten toivoa on neuletakkienkin suhteen :)

   Poista
 2. Cubuksella on ollut ihan päteviä lyhyitä merinovillatakkeja. Ei varmaankaan (...) kaikkein eettisintä villaa, ostin silti.

  VastaaPoista
 3. ...paitsi etten tiedä onko niitä siellä juuri nyt. HÖH.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuitenkin vinkistä, täytyy käydä katsomassa Cubuksen tarjonta :) Viime syksynä ostin sieltä pörröisen mohair(?)neuleen ja kyllä epäilen, ettei sekään taida olla sitä eettisintä villaa. Muuten mainio neule, aika..karvainen :D Oliko ne neuletakit muuten merinovillasekoitetta vai ihan täyttä tavaraa?

   Poista
  2. Nuo joita mulla on on ihan 100% merinoa. Paremmin selvinneet pesuista kuin Filipan vastaava muuten...

   Poista
  3. No jos vain sattuu eteeni löytymään, niin lupaan kyllä ostaa pois! Varsinkin jos pieksee Filipankin :D Nettisivuilta en valitettavasti nähnyt, että moisia neuleita siellä olisi, täytyy siis käydä paikan päällä kyselemässä..:) Ja kun talvikin tulee, jos vaikka silloin niitä tulisi taas :)

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. ..Ja täälläkin tuli kommenttini triplana, poistin ylimääräiset :D

   Poista
 4. Mitä sinä teet työksesi? :) Jotenkin aina mielenkiintoisella tavalla tuo syvyyttä kirjoittajan teksteihin, kun tietää ammatinsa/koulutuksensa... Toki ymmärrän hyvin, mikäli haluat pitää sen tiedon poissa blogista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulutusta voin avata, mutta ammattini/työpaikkani haluan pitää yksityisasianani :) Olen valmistunut vaatetusartesaaniksi, eli osaan ommella/alustavasti kaavoittaa. Koulusta on jo vuosia ja jonkin sorttinen jatkokoulutus on alkanut kyteä mielessä, varsinkin kun meidän perheen opiskelija saa pian opintonsa päätökseen. Olen miettinyt kässän open koulutusta tai sitten estenomin hommia..mutta saa nyt nähdä, mitä tapahtuu :)

   Poista
  2. Mitkähän ihmeen megavälit tuonne nyt oikein tuli..^_^!

   Poista
 5. Niin ja minä olen löytänyt H&M:ltä tosi monia päteviä lyhyitä neuletakkeja aina tarpeen vaatiessa! :-) Viimeksi ostin oranssin, jonka materiaali on _ihanaa_ (en tosin juuri nyt muista, että mitä..).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, ehkä mä olen vaan kulkenut laput silmillä :D Mutta pidänkin mielessä Even vinkkaaman Cuubuksen sekä H&M:n..tosin, mä olen nykyään niin huono vaateshoppaaja, en vain näe sitä kokonaisuutta tuollaisilla jättimäisissä ketjuliikkeissä, menen sekaisin siitä tarjonnasta enkä osaa ostaa :D ( ja siksi usein ostankin H&M:ltä vaatteet nettikaupasta! )

   Poista

Lähetä kommentti

Follow