In this Light

Kauneusblogi

Luku 411.

dermis2


Minun on jo tovin pitänyt kirjoittaa nykyisistä ihonhoitorituaaleistani ja siihen liittyvistä tuotteista. Oma ihonihan meni huonoon kuntoon kun lopetin hormonaalisen ehkäisyn parisen vuotta sitten ja hormonipaukamista kärsin yhä edelleenkin, tosin onneksi pienemmässä mittakaavassa kuin aiemmin. Omat epäpuhtaudet keskittyvät leukalinjaan, poskipunapaikkaan ja suun ympärille, otsa ja kasvojen keskiosa ovat säästyneet. Myös vääränlaiset ihonhoitotuotteet aiheuttavat helposti suunmpärysihottumaa eli perioraalidermatiittia eli PODia muistuttavaa näppylöintiä. Onneksi POD ei jää päälle vaan on korjaantunut itsekseen pois, kun olen lopettanut ärsytystä aiheuttavien tuotteiden käytön. Olenkin miettinyt, että ehkä enemmän kyseessä on allegia, kuin tuo POD? POD on kuitenkin rasittava ja pitkäkestoinen riesa, oma ihoni on rauhoittunut ilman lääkerasvoja tai antibioottikuureja.

Tämä syksy on itseasiassa ollut pääsääntöisesti todella hyvää ihokautta! Hormonitkin alkavat pikkuhiljaa asettua uomiinsa ja olen kenties löytänyt todella hyviä tuotteita, jotka eivät lietso tuota allergiaa/herkkyyttä. Tai sanotaanko, tunnistan oireet ja osaan tarvittaessa lopettaa tuotteen käytön ajoissa ennen totaalista kriisiä. Herkkäihoisen ei kyllä itseasiassa kannattaisi hirveästi tuotteita vaihdella vaan pitäytyä tutuissa ja turvallisissa mutta minkäs teet, kosmetiikkafriikki mikä friikki! Itse ainakin tylsistyn nopeasti ja olen vaihteluhaluinen, ellei käyttämäni tuote ole jotain tajunnanräjäyttävän ihanaa. Tai saa ihoni voimaan aiempaa kauniimmin ja hehkeämmin. Varmaan aika iso osa naisista etsiikin sitä täydellistä tuotetta, jota se seuraava kasvovoide potentiaalisesti voisi ehkä kenties olla!

Tällä pohjustuksella kerronkin tuotteesta, joka on auttanut taistelussa pizzanaamasta siloposkeksi! Dermalogican teinilinjan eli Clear Startin Breakout Clearing Overnight Treatment on yöksi kasvoille jätettävä hoitogeeli, joka kuorii ja puhdistaa ihoa yön aikana salisyylihapon avulla. Salisyylihappohan kuorii ihoa ja pystyy tunkeutumaan ihohuokosen sisään ja käsitykseni mukaan se sulattaa talia ja epäpuhtauksia. Dermalogicalla on myös toinen yöksi jätettävä, ihoa kuoriva ja puhdistava tuote, aikuisten tuotelinjan Overnight Clearing Gel. Molemmat hoitogeelit laitetaan suoraan puhdistetulle iholle, kasvoveden jälkeen.

Itse olin alunperin kesällä ostamassa vallan toista Dermalogican tuotetta, kun aloin jutella kosmetologin kanssa ja hänen suosituksestaan päädyin tähän teinilinjan hoitogeeliin. Kosmetologin mukaan suurin ero teinien ja aikuisten tuotteella on teho, aikuisten on kuulemma tehokkaampaa mutta teinilinjan tuotteella on aikuisillakin saatu hyviä lopputuloksia. Molempien salisyylihappopitoisuus on kuitenkin 2 %. Teinien hoitogeelin päälle voi vielä huoletta levittää kosteusvoiteen, vaikka varmaan tosi rasvaihoisilla tämä voisi mennä jo sellaisenaan, sillä olen kokenut, ettei tämä vedä ihoa korpuksi vaan on enemminkin kosteuttava ( itselläni on myös huonoja kokemuksia ihon korpuksi vetävistä salisyylihappokuorinnoista, Paula's Choice ei vaan ollut Salka's Choice! ). Itse en ole uskaltanut kokeilla sitä aikuisten versiota, koska melkeinpä jo tiedän sen olevan liian stydiä omalle iholleni. Ja jos käyttäisin tätä teinien versiota ainoana kosteutustuotteena, kuivuisi ihoni todennäköisesti liikaa. Itse siis vannon kosteutuksen nimeen!

Aluksi käytin tätä varmaan kuukauden putkeen, nykyään tilanteen ollessa kesympi on käyttö kuuriluontoisempaa. Olen kokenut, että tämä on omalta osaltaan auttanut ihon siisteytymisessä, osa mustapäistä ja talitukkeumista näyttävät yön jälkeen ikäänkuin nousseen pintaan ja ne voisi rapsutella helposti pois. Itse laitan hoitogeelin päälle vielä kosteusvoiteen, viime aikoina olen toisaalta käyttänyt tätä väärin ja lisännyt sen öljytylle ja seerumilla holvatulle iholle. Oma ihoni kyllä tykkää tästä kuurimuotoisesta käyttämisestä, olen huomannut vaihtelun tekevän terää, liian usein käytettynä tämä ikäänkuin menettää sen tehonsa?

Ostin oman purtiloni heinäkuussa ja se on kohta loppunut! Tulen ehdottomasti ostamaan toisen purtilon, koska taistelu tukkeutumiin ja mustapäihin taipuvan ihon kanssa ei ole kertaluontoinen turnaus vaan pitkäjänteistä pakertamista. On ihana huomata, että ihonhoidon suhteen sitä pikkuhiljaa löytää niitä luottotuotteita, jotka toimivat omalla kohdalla hyvin. Jokaisen ongelmaihosen on valitettavasti itse keksittävä ne parhaimmat tuotteet omalle iholleen, kaikki kun ei sovi kaikille.

5 Kommentit

 1. On se kyllä hyvää. Itse vähän mietin kanssa tuota ihon tottumista hoitotuotteisiin, täytynee varmaan miettiä pian jotain toista ratkaisua hetkeksi yökosteutukseen. Tosin nyt oon testannut jo pari viikkoa Muradin sarjaa ja tykkään ihan älyttömästi. Ei tosin taida olla mitenkään luonnollisimmasta päästä, mutta näin tähän mennessä on kyllä tehokasta tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen todennut, että tosiaankin vaihtelu tekee välillä terää kosteutustuotteissa! Muradista olen kuullut kehuja, mutta itselle on jäänyt vähän nihkeät fiilikset, kun yhtä akne-linjan tuotetta aikoinani käytin, olivat liian stydiä kamaa mun naamalle :( Vahvistaa yhtä enemmän käsitystäni, että oma ongelmani on enemmän sellainen POD/ärsytysfinneily, kuin lievä akne.

   Poista
  2. Ja mielenkiinnolla jään odottamaan sun postausta Muradista :)

   Poista
  3. Joo, niistä osa on vissiin vähän rajumpia kuin kaikki sen Blemish Control -linjan tuotteet. Osassa on isommat määrät salisyylihappoa ja mitä näitä ny oli ja osa vissiin ihan ilman. (t. asiantuntija.. : D)

   Poista
  4. Hmm, itseasiassa nyt kun googletin, niin siinä mun käyttämässä oil control spf 15 voiteessa on ihan minimaalinen määrä salisyylihappoa, löytyy incin lopusta! Mutta sen käyttö aiheutti vaan enemmän finnipaukamia/näppyjä :O Mattana se kyllä ihon piti, mutta aika nopeasti luovuin sen käytöstä..:)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow