In this Light

Kauneusblogi

Luku 415.

nafha2

Olen useammankin kerran kirjoittanut nyt aikuisiällä puhjenneista iho-ongelmista, joilla on mitä suurimmalla syyllä hormonaalinen tausta. Vuosi sitten ihoni oli todella huonossa kunnossa, se näppylöi ja punoitti. Huono iho vaikuttaa luonnollisesti itsetuntoon ja myös minäkin koin, että kaikki ihmiset näkevät vain ja ainoastaan huonokuntoisen ihoni. 

Olen kuitenkin löytänyt pari tuotetta, jotka ovat auttaneet taistelussani paremman ihon puolesta, Dermalogican kuorivan yögeelin ohella. Saanenko esitellä, Konjac-ihonhoitosieni ja Nafhan kaktusviikunaöljy!

Jossain vaiheessa kesällä huomasin, että sekä kemialliset sekä mekaaniset kuorinnat taitavakin vaan enemmän ärsyttää ihoani, kuin hoitaa sitä. Kesäkuussa oli todella stressaantunut ja ilmeisesti onnistuin kuorimaan ihoani liikaa, sillä iho oli ärtynyt ja leukapieliin sekä poskiin nousi epäpuhtauksia kuin sieniä sateella. Heinäkuussa vietin kesälomani ja ihonhoitorutiinini suoraviivaistuivat, en kuorinut ihoani entiseen tahtiin. Ja kas, ihoni kunto parantui! Ajatus kuitenkin kuorinnattomasta elämästä tuntuu, noh, siltä että kohta ollaan ojasta allikossa. Kuoritulle iholle hoitotuotteet imeytyvät paremmin ja kuorinta omalta osaltaan auttaa epäpuhtaan ihon hoidossa. Liika kuorinta, perinteisin metodein ilmeisesti vaan saa ihoni niin pintakuivaksi, että epäpuhtaukset jäävät jumittamaan ihohuokosen sisälle.

Syyskuussa kuitenkin luin Virven postauksen Konjac-ihonhoitosienestä ja silloin mielenkiintoni heräsi, voisikohan se olla minun iholleni sopiva juttu? Olin kuvitellut Konjac-ihonhoitosienen olevan tuote, jota en sen epämääräisyyden takia halua iholleni kokeilla, että saisin siitä jonkun pahan allergisen reaktion tai pintakuivuusongelma pahenisi entisestään. Ja voi veljet, kuinka väärässä olinkaan! Tämä on suorastaan hitti meikätytön kauneudenhoitorutiineissa!

Konjac-ihonhoitosienellä siis puhdistetaan iho. Oman ihonhoitosieneni maahantuoja lupaa näin: Sieni soveltuu kaikille ihotyypeille, jopa herkimmänkin ihon käyttöön. Puhdistaa hellävaroen aiheuttamatta ärsytystä. Stimuloi iho verenkiertoa, aktivoi solujen uudistumista ja estää vanhenemisen merkkejä. Sieni kuorii ihoa kevyesti, poistaa ihon pinnalle kertynyttä kuonaa ja pienentää ihohuoksia, jättäen ihon pehmeäksi ja valovoimaiseksi.

Itse käytän sientä kaksoispuhdistuksen jälkimmäisessä osassa, yhdessä puhdistusgeelin kanssa. Laitan tovin ennen kasvojen pesua sienen turpoamaan lämpimään veteen, tätä on tärkeää käyttää pehmeäksi vedessä turvonneena! Liikutan sientä hellästi, pienin pyörivin liikkein, kasvojen keskeltä sivuille päin. Ihoa pitäisi käsitellä ikäänkuin lintua silittäisit. On tärkeää, ettei sientä väännä tai kierrä, jolloin sen rakenne voi mennä rikki ja sieni kuluu loppuun nopeammin. Joka pesun jälkeen pesen sienen saippualla ja erityisen tärkeää on saada sieni kuivumaan ilmavaan paikkaan, itse olen viritellyt suihkukiskoon sille oman koukun. Kerran viikossa keitän sienen kiehuvassa vedessä, jotta mikrobikanta ei pääse järjestämään bileitä. Sieni kestää käytössä n. kaksi, kolme kuukautta. 

Ensimmäisten Konjac-päivien jälkeen iho suorastaan sädehti! En ollut uskoa, että kyseessä olisi minun iho. Juuri sen naisen, joka vuosi sitten oli laittamassa paperipussia päähän lähtiessään ihmisten ilmoille! Muutaman päivän käytön jälkeen epäpuhtauksia alkoi nousta pintaan ja päätin löysätä tahtia, oman ihon kuuntelu on juttu, jota kannattaa kyllä harrastaa. Koin kuitenkin, ettei iho ollut ärtynyt epäpuhtauksista huolimatta ( niin tapahtui kesällä ), enkä heittänyt sientä roskikseen. Muutaman viikon jälkeen epäpuhtaudetkin hellittivät ja nykyään niitä on harvakseltaan, oikeastaan ainoastaan leukalinjassa. Muutaman epäpuhtauden lisäksi jäljellä onkin enää epäpuhtauksista jääneet pigmenttiarvet, jotka toivon mukaan haalistuvat sitä mukaa, mitä iho uusiutuu. Itse olen siinä mielessä onnekas, etteivät epäpuhtaudet ole jättäneet kuoppa-arpia.

En tällä hetkellä siis käytä erillistä kuorinta-ainetta, Konjac-ihonhoitosieni riittää pitämään ihoni pehmeänä. Ihan joka päivä en sienellä kasvoja pese, yleensä käytän sientä kolme-neljä päivää putkeen ja sitten pidän parin päivän tauon ( jolloin sienikin ehtii kuivua paremmin ). Epäpuhtauksien vähenemisen lisäksi olen havainnut ihonvärin tasoittuneen, ihoni ei enää niin punoita. Ihohuokosetkin ovat t-alueelta supistuneet ja mitä parasta, muutama aika vanha ikitalitukkeumakin on enää kaunis muisto vaan!  Oma Konjac-ihonhoitosieneni on Absolutionin eikä siihen ole "leivottu" sisään vaikuttavia aineita mutta kaapissa odottelee seuraava yksilö, herkälle iholle soveltuva aloe vera-ihonhoitosieni.

Taidankin seuraavassa postauksessa kertoa enemmän tuosta Nafhan öljystä, muuten tästä postauksesta tulee aivan liian pitkä! Mutta onko muita Konjackkiin hurahtaneita? Onko joku taaseen kokeillut mutta ei tykännyt?

0 Kommentit

Follow