In this Light

Kauneusblogi

Luku 426.

kulmat33.3-3 kulma3 kulma30-2 kulma31-2 kulma14 kulma24 kulma22 kulma27-3

Kulmakarvatyylit vaihtuvat aina vallalla olevien trendien mukaan mutta on yksi juttu, joka säilyy muodissa vuodesta toiseen ja sen muoti-ilmiön nimi on huolitellut kulmat. Oli trendinä sitten ohuet, meikkaamattomaksi meikatut kulmat tai näyttävät paksukaiset, niin koskaan ei voi mennä metsään huolitelluilla kulmilla.

Meikämandoliinokin lukeutuu heihin, jotka teini-iässä lähestulkoon nyppivät kulmansa kaljuiksi ( ja piirsivät ne kamalat ysäriviivat tilalle ) mutta ONNEKSI karvankasvugeenini yltävät myös nenän yläpuolelle enkä ole joutunut viivakulmien ikikirotuksi! Omat kulmani ovat lisäksi vaaleat ja myönnän käyttäväni tätä ominaisuutta härskisti hyväkseni, olen todella laiska nyppimään niitä niin sanotusti näkymättömiä irtohaivenenia. Kulmakarvani kasvavat osittain kuin hullulla tiedemiehellä, niitä on määrällisesti aika mukavasti mutta ne ovat myös pitkiä. En ole koskaan yrittänyt niitä lyhentää, sillä en ole kokenut sitä oleelliseksi. Kulmani ovat myös epäsymmetriset ja ne voisivat olla lähempänä toisiaan, vielä jonain päivänä menen kulmakarvastylistille kulmastailaukseen! ( Kyllä, sellaisiakin kulmakarvaeksperttejä on olemassa ja mielestäni tämä on HYVÄ juttu!)

Mutta on niissä vaaleissa kulmissa myös huonot puolensa, ilman niiden ehostusta näytän nimittäin todella valjulta! Ehostamalla saan myös kulmiin särmemmän muodon. Olen oikeastaan vasta kuukausi sitten oivaltanut, kuinka kulmat kannattaa ehostaa. Aiemmin olen yksinkertaisesti vaan ronskisti värittänyt karvat mutta piirtämällä ensin rajat ja vasta sitten värittämällä saa paljon särmikkäämmän ja huolitellumman ilmeen. Kiitos tämän oppimisesta kyllä kuuluu kauneusblogeille, muistelisin lukeneeni Heidin blogista tästä tekniikasta?

Omasta mielestäni tämä tekniikka luonnistuu parhaiten joko kulmatussilla tai -kynällä. Ehkä myös erillisellä siveltimellä levitettävällä geelillä/vahalla? Puuterimainen kulmaväri lienee tähän liian pehmoista. Kannattaa myös huomioida eri tuotteiden koostumukset, kulmakyniä on kovia sekä pehmeitä, samoin on vahojen kanssa, jotkut ovat löysempiä, jotkut tiiviimpiä. Mitä kovempi/tiiviimpi väritysaine, sitä tarkempi lopputulos.

Itse olen oikeastaan aina käyttänyt kulmien ehostamiseen kulmakynää, mutta puuterimaiset tuotteet ovat myös tuttuja. Hyviä kulmakyniä on löytynyt ainakin Yves Rocherilta ja Body Shopilta ( sävyt ovat olleet sopivan viileitä ja koostumus ok) mutta omaksi suosikikseni on noussut Max Factorin kulmakynä. Sävy 2 Hazel on täydellinen minun väreihini ja tuo koostumus on täydellisen kova tarkkaan työskentelyyn. Yksinkertaisesti, täydellistä! Olen käyttänyt jo yhden kynän täysin loppuun ja nyt minulla on niitä kaksin kappalein, toinen kotona ja toinen laukun mukana kulkevassa matkameikkipussissa, sillä todella usein aamukiireessä jätän kulmien ehostamisen työmatkalla tapahtuvaksi toimenpiteeksi ( ja matkameikkipussi sai oman kappaleensa sen jälkeen, kun unohdin yksi aamu napata kulmakynän mukaan!).

Kulmakynä kannattaa teroittaa tarkoitukseen varta vasten varatulla aparaatilla, onnistuin nyt syksyllä hukkaamaan aiemman teroittimen ja oikeastaan hyvä niin, sillä tämä Cailap by Mariela Sarkima teroitin on sekin täydellinen säiliöineen-kiitos siis Juille hyvästä vinkkivitosesta!

Kynä, tussi, vaha vai puuteri, minkä kulmakoulukunnan kannattajiin te lukeudutte?

ps. Se päivä, kun ihohuokoseni päättivät hörähtää apposen auki ja naama innostui kukkimaan.

pps. Huulilla eräs lempihuulituote, Korresin lip butter luumun sävyisenä, sillä saapi kivat mehupusuttimet!

6 Kommentit

 1. Hienot kulmat ja raikas meikki. Näytät ihanalta. <3 Korresin sävyhuulivoide on täydellinen. Kivaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ihana <3 Tuo Korresin sävy on vaan siitä huono, ettei sitä taida enää vaan saada :P Ihanaa lauantai-iltaa myös sinulle :)

   Poista
 2. Siis mitä, voiko kulmakynällä saada noin skarppia jälkeä?! Vau! Tuota kynää täytyy ehdottomasti käydä tutkimassa. Tosi hyvät kulmat sinulla muutenkin, ihan täydellinen muoto - ja tosiaan se skarppius, jota mä en osaa tehdä millään välineellä :D No, tussia en ole vielä kokeillut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niin kova kynä, että siinä se salaisuus onkin :) Ja toki tietty se, että näihin kulmiin taisin teroittaa sen tuliteräväksi :D Mutta suosittelen lämpimästi! Ja kaunis kiitos kulmakehuista, näissä onkin meneillään kasvatusprojekti joka on nyt jotain satoa tuottanut, toki eripariahan nämä onnellisesti ovat ja nyt varmaan jo eri malliset, kuin näissä kuvissa :D

   Tussia en ole muuten minäkään kokeillut, sitä voisinkin uteliaisuuttani testata seuraavaksi :) Tykkään eniten kynistä, mulla on ollut yksi geelimäinen tuote ELFiltä ja se ei vaan oikein toiminut mun kulmakarvoilla :P

   Poista
  2. Lieköhän tuo kokeilemasi ELFin kulmageeli sama kuin mulla on just käytössä... Sellainen, jossa on samassa rasiassa myös kumapuuteri. Aika vaisu ainakin tuo mun kokeilemani geeli. Ei saa aisoihin mun kulmiani, jotka nyt ei varmasti edes ole sieltä villeimmästä päästä. Mäkin nypin kulmani joka aamu ohuiksi 90-luvun loppuvuodet - onneksi ei enää tarvi :D Harmi vain että eivät koskaan ole yrittäneetkään kasvaa tarpeeksi tuonne ohimoiden suuntaan.

   Poista
  3. No on muuten sama ELF! Ja mulle on tulossa näemmä dementia, kun sen siellä blogissasi näinkin :) Mutta joo, sillä saan itse vaan aikaan tosi järkyt kulmat! Se voisi toimia, jos olisi vahamaisempi..

   Minäkin muistan nyppineeni 90-luvun lopussa/2000-luvun alussa kulmia joka ilta..:D Mulla karvat ovat kasvaneet ihan mukavasti takaisin, toki ne ovat luonnostaan niin vaaleat ettei niillä kyllä "nakuna" mitään tee kun eivät juur näy mihinkään! Joskus mietin, että voisihan sitä kaiketi testata, toimisiko ripsienkasvatusaineet kulmakarvoihin..:)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow