In this Light

Kauneusblogi

Luku 427.

kukka

Oi ihanaa, kohta meillä on taas joulu! Itse lukeudun joulufaneihin, tosin maltillisiin sellaisiin. Odotan eniten ihania ruokia, hämyisää tunnelmaa ja ennen kaikkea rentoa yhdessäoloa. Otan matkaan mukaan mieheni ja suuntaammekin vanhempieni luo viettämään kolmen sukupolven joulua. Olenkin kiitollinen, että on olemassa paikka, jonne voin mennä tarvittaessa milloin vaan ja siitä, että saan viettää joulun lähimmäisteni kanssa. Mukana myös mummuni mun 94-vee!

Kaikilla ei valitettavasti ole asiat näin hyvin. Kun kuulin "Ole Joulupukkina Seniorille"-kampanjasta, kyyneleet kirvoittivat silmäni. Kampanjassa voi käydä tietyistä kukkakaupoista ostamassa haluamansa joulukukan, joka toimitetaan syrjäytyneelle/yksinäiselle vanhukselle. Kampanja-aika on 11.11.-18.12. eli vielä torstaina ehtii hyvin käydä tekemässä kauniin jouluteon! Kampanja ei ollut koko Suomen laajuinen, mutta pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla pystyy kukkia lahjoittamaan. Kukkien saajat ja lahjoittajat pysyvät tuntemattomina. Homma toimii siis niin, että kukkakaupassa on kortteja, joissa on vanhuksen etunimi sekä ikä, valitset yhden ( tai useamman!) kortin ja kukan, jonka haluat kortin vanhukselle ostaa. Korttiin sai halutessaan kirjoittaa joulutoivotukset tai muun pienen tervehdyksen. Kukka toimitetaan vanhukselle, sinun ei tarvitse kuin valita kortti, kukka ja maksaa kukka sekä halutessasi kirjoittaa pienen tervehdyksen korttiin.

Tietysti voi ajatella, ettei sillä kukalla yksinäisyyttä poisteta, mutta itse haluan uskoa, että kukkien saajat oikeasti ilahtuvat kukista. Ainakin itse lahjoittajana tunsin suurta tunteellisuutta, en edes kyennyt kukkakaupan myyjälle puhua kuin pakolliset, sen verran kyyneleitä nieleskelin! Minusta tulee näemmä vanhemmiten herkkääkin herkempi, yleensä en hyväntekeväisyyden äärellä nyt näin vetistele ja tunteile. Ehkä kampanjan tietty henkilökohtaisuus, siis se, että itse valitset, kenelle kukan lahjoitat, tekee tästä niin ihon alle, luihin ja ytimiin menevää?

Mutta niin, vielä ehtii tehdä kauniin teon! Kampanjakukkakaupat löytyvät tuolta linkin takaa.

2 Kommentit

  1. Vastaukset
    1. <3 Kiitos Tiia samoin myös sinulle halauksia! Ja ihanaa joulun odotusta!

      Poista

Lähetä kommentti

Follow