In this Light

Kauneusblogi

Luku 498.

Poskipunat1

Kosmetiikkabloggaajien meikkivarastot. Aihe, joka kiinnostaa lukijoita mitä suuremmalla todennäköisyydellä. Montako meikkipohjaa hänellä on? Entäpä luomivärit? Tai poskipunat? Löytyykö pitkin asuntoa meikkijemmoja vai onko kaikki nätisti ja järjestelmällisesti säilytetty? No mutta joka tapauksessa päätin kuvata kaikki omistamani poskipunat, tervetuloa tirkistelyretkelle! Esittelen ne vanhuusjärjestyksessä. Tuitui punat!


Poskipunat2

Everyday Minerals Cheek Blush sävyssä Soft Touch on vanhin poskipunani. Ostin sen vuonna 2010, arvelisin? Silloin blogeissa oli menossa mineraalimeikkihuuma ja sain kanssabloggaajalta vinkin jenkkisarja Everyday Mineralsista. Tilasin meikkipohjan, poskipunan, värinkorjaajaprimerin ja muistaakseni sain kaupan päälle viimeistelyputerin. Oi aikoja ennen tiukkoja tullirajoja! Tosin nykyään en kyllä jaksa säätää ulkomaalaisten nettikauppojen kanssa, tämän vuoden puolella en ole muuten tilannut ulkomailta yhtään mitään! Mutta joka tapauksessa tällä poskipunalla on nostalgia-arvoa! Tämän ansiosta opin käyttämään poskipunaa. Tai, ainakin sutimaan sitä poskille. Sävy on kaunis, helppo vaalea roosa. Ei kiillettä, ei glitteriä. Sävyltään lähes identtinen Zuiin Mangon kanssa! Tämän kanssa on vaikea saada övereitä aikaan. Koostumuksen ja sotkevan pakkauksen ansiosta jäänyt vähemmälle käytölle pressattujen punien astuttua maailmaani mutta voisinkin ottaa tämän tehokäyttöön. Tämä ei ole enää EM:lla valikoimissa. Nykysin EM:n punat maksavat reilun kymmenen euroa ( 12 dollaria ) ja ne täytyy tilata Jenkeistä merkin verkkokaupasta.

Clinique Blushing Blush Powder Blush sävyssä 10 Precious Posy on ostosten yhteydessä saatu kylkiäinen. Tämä astui elämääni syksyllä 2012 ja oli ensimmäinen, selvästi persikkainen punani! Tässä on mukana pientä, kultaista shimmeriä joka ei kuitenkaan kasvoilla näy. Puna on hyvin pigmenttinen, sitä riittää pieni hipaisu. Olen käyttänyt punaa mutta siinä ei kyllä käytön jäljet näy, koostumus on niin kiinteä ja tiivis. Täysikokoisen tuotteen hinta on Sokoksen verkkokaupassa 36 euroa. Cliniqueta myydään Stockkalla, Sokoksella sekä Kicksissä.

Make Up Store Blush sävyssä Cherry Blossom aiheutti ihastumisen vuoden 2013 keväällä, kun näin sen Kicksin jäsenlehdessä. Se puna oli pakko saada! Niin ihana kirsikankukista inspiraation hakenut kylmä pinkki! Tämäkin on hyvin pigmenttinen tapaus mutta tuo pakkaus..Argh! Inhoan murentuvia saranoita ja tungenkin tuota kantta takaisin paikalleen aina väärin, jolloin se raapii itse tuotteen pintaa. MUS on uusinut pakkauksensa enkä ole varma, miten kävi poskipunien kanssa ja karsiutuiko jotain sävyjäkin pois. Hinta Sokoksen verkkokaupassa tälle vanhalle mallille on 19 euroa. MUSia löytyy useammasta paikkaa, Kicks, Sokos nyt ainakin mainitakseni.


Poskipunat3

Zuii Certified Organic Flora Blush sävyssä Mango on ollut ensimmäinen kunnon "vein jalat sun alta"-poskipuna. No näkeehän sen tuosta pannunpohjan pilkistämisestäkin! Tämän ostin alkukesästä 2013 Joliesta. Zuiin poskipunissa ihastuttaa eritoten talkittomuus ja iholla pysyvyys. Koostumus on myös ihoa hoitava, poskipunat kuten muutkin Zuiin tuotteet ovat valmistettu kukista! Mango on sävynä helppo, kevyt vaaleanpunainen. Ei kimellystä vaan rehellinen matta. Tämän loputtua ostan kyllä varmasti uuden! Zuiita myydään mm. merkin maahantuojan verkkokaupassa, hinta on 24,80 euroa. Muita jälleenmyyjiä esim. Jolie, Biodelly ja ainakin vielä viime syksynä Vantaalla Tikkurilassa Ritva's Vintage.

&Other Stories Blusher sävyssä Applebloom Pink on poskipunakokoelmani outo lintu. Tämänkin ostin keväällä/alkukesästä 2013. En oikein saa sävystä kiinni, se on jännä, rusehtavaan taittava roosa. Nimenomaan roosa, ei vaaleanpunainen! Tässä tosin on havaittavissa tiettyä marsalamaisuutta, joka on Pantenen tämän vuoden väri. Hahhaa, ehkäpä täytyy ottaa tästä haastepuna, tätä olen käyttänyt ehdottomasti vähiten näistä kaikista! Tämä on melkein matta, mutta koostumuksessa on aivan hienon hienoa shimmeriä havaittavissa. Hinta on 12 euroa ja tämä täytyy tilata merkin verkkokaupasta tai vaihtoehtoisesti ulkomailla osua merkin kivijalkaliikkeeseen, jossa myydään kosmetiikkaa-&Other Storieshan on H&M:n alamerkki, jonka pääpaino on muodissa.

Couleur Caramel Blush Powder sävyssä 053 light pink(??) päätyi luokseni syksyllä 2013, erään luontaistuoteliikkeen alekorista. En ole varma tulkitsinko sävyn nimen oikein tuolta pannun pohjasta mutta joka tapauksessa se on ihastuttava, todella vaalea ja kylmä vaaleanpunainen. Koostumus on matta. Tämän käyttö on jäänyt vähälle hankalan pakkauksen takia, Argh! Pahvinen pakkaus on ideana ja tarkoitusperiltään mahtava mutta käyttöliittymä tökkii. Tämä on ehkä myös liian vaalea iholleni ja olen käyttänyt tätä enemmänkin korostuspuuteriomaisesti ^_^ En enää muista paljonko tästä maksoin, ehkä kahdeksan euroa? CC:ia myydään esim. Greenlipsin verkkokaupassa, siellä hinnaksi löysin joillekin merkin punille 25 euroa.Poskipunat4

Dr.Hauschka Rouge Powder sävyssä 04 on myös ostettu suurella todennäköisyydellä vuoden 2013 syksyllä ja se löytyi Emotionin alelaarista mojovalla alella. Ostin tämän alunperin silmällä pitäen varjostamista, mutta sävy on auttamatta liian punaruskea siihen tarkoitukseen. Mitähän olen ostohetkellä oikein ajatellut? Tämä on tosin ehdottomasti omistamistani poskipunistani ylellisimmän näköinen pakkauksensa ansiosta, joka huokuu ihanaa art deco-henkeä. Poskilla tykkään kyllä enemmän pinkeistä ja persikoista, koen ruskeat ehdottomasti haastavina. Koostumus on punassa matta. Dr. Hauschkan meikkejä olen nähnyt Sokoksella ja Stockkalla myynnissä. Poskipunan hinta toiselle sävylle Sokoksen verkkokaupassa on 22,90 euroa. 

Bobbi Brown Blush sävyssä Peony 16 tuli kokoelmaani vuoden 2014 maaliskuussa. Rakastuin tuohon kylmään, sähäkkään pinkkiin! Tämä on totaalinen kevätpunani, jota käytän kyllä muulloinkin mutta keväisin se lämmittää sydäntäni erityisesti. Puna on hyvin pigmenttinen ja koostumus on matta. Tämänkin pysyvyys kasvoilla on hyvä. Ahkerasta käytöstä huolimatta punan pinnalla on vain pienet raapaisut. Bobbia Suomessa myy Stockmann ja punan hinta on Stockkan verkkokaupassa 29 euroa.

Zuii Certified Organic Flora Blush sävyssä Peach löytyi kun piipahdin Tikkurilassa Ritva's Vintage-kaupassa syksyllä 2014. Nyt en enää muista, mutta mielestäni olin etukäteen huomannut Zuiita myytävän myös siellä ja päätin käydä ostamassa tämän poskipunasävyn juuri sieltä. Olin katsellut tätä punaa jo tovin sillä silmällä, etukäteen siis! Peach on ihana, persikkainen sävy kultaisella pienellä shimmerillä. Se näkyy poskilla mietona hohteena. Tämäkin on huippupigmenttinen eikä tässäkään näy kulumaa kovasta käytöstä huolimatta.Poskipunat5

( OT. Faces in places ^__^ )

Jane Iredale PurePressed Blush sävyssä Whisper taitaa kyllä olla ultimaalinen suosikkiposkipunani! Tämä on ehdottomasti säihkyvin poskipunani, sävy on ihana persikka jossa on runsaasti kultaista shimmeriä mukana. Kulta on muuten aitoa 24-karaatin kultaa! Mutta pakkauksessa hurjalta diskopallolta näyttävä koostumus häivyttyy poskille kauniisti, kulta jotenkin sulatuu ihoon. Se erottuu kauniina hohteena, mutta ei sellaisena diskokiiltona. Tämän kaivan esiin juhlameikkiä tehdessäni tai jos haluan aamunuutuneena kasvoille ryhtiä. Tai oikeastaan, ihan milloin vaan! Arvostan punan talkittomuutta ja merkin raaka-aineiden puhtautta noin ylipäänsäkin. Tämän suhteen olin paha bloggaaja ja ostin tämän ulkomailta. Suomessa Jane Iredalea kuitenkin myydään hoitoloissa ja muutamassa verkkokaupassa, Naturalshopissa tämän hinta on 35,30 euroa.

Lily Lolo Pressed Blush sävyssä Burst Your Bubble on blogiarvontavoitto ja se päätyi omistukseeni nyt tämän vuoden kevättalvella. Sävy on kaunis roosa, joka taittaa aavistuksen ruskeaan ja koostumus on melkein matta. Poskipuna on aavistuksen hohtava ja syyksi veikkaan inci-listan ekana keikkuvaa micaa. Tämä on muuten myös talkiton Zuiin ja Jane Iredalen ohella ja siitä myös yläfemma! Tälläkin punalla on potentiaalisia hoitavia ominaisuuksia, incistä voi löytää esim. argan- ja manukaöljyjä. Tuotteessa on kuitenkin jännä, aavistuksen muovailuvahamainen tuoksu, lieneekö se noiden öljyjen ansiota? Lily Loloa voi ostaa Biodellystä ja hintaa poskipunalla on 16,90 euroa.

Lumene Raspberry Miracle voidemainen poskipuna sävyssä 1 Aamun Kajo on tämän kesän keräilykampajan lahja, ostaessaan kaksi Lumenen tuotetta sai tuotelahjan, joka postitettiin kotiin. Päädyin valitsemaan tuotelahjavalikoimasta voidemaisen poskipunan, koska olin jo useaan otteeseen ollut sitä ostamassa. Tämä on sen verran tuore tapaus, etten ole ehtinyt sitä vielä kokeilla. Hinta Sokoksen verkkokaupassa on 12,90 euroa.

Että semmottis! Kaiken kaikkiaan kaksitoista ja nyt jälkikäteen huomasin yhden puuttuvan, Benefitin Benetint värinesteen joka käy niin poskille kuin huulille. Aijaijai. Löytyykö keneltäkään samoja poskipunasävyjä? :) Entä montako poskipunaa teiltä löytyy?

12 Kommentit

 1. Mulla löytyy yksi ja ainoa poskipuna! :D Mä oon tosiaan syttynyt aika hitaasti meikkaamiselle (kuten blogini puolella kattavasti kirjoitin) ja teini-iässä en käyttänyt/en osannut käyttää niitä ollenkaan. Olen kokenut poskipunan ennen yhdeksi turhimmista meikkituotteista. "Siis täh, ensin nähdään hirveä vaiva, että saadaan punoittavat posket piiloon ja sit sen jälkeen laitetaan sen päälle PUNAA? What the f---?"

  Nykyään tykkään käyttää poskipunaa, mutta olen pitäytynyt yhdessä: Benecosin Toasted toffeessa. Ostin sen ehkä pari kolme vuotta sitten ja kun se ei ole kulunnut mihinkään, en ole nähnyt tarvetta ostaa toista. MUTTA nyt mulla on iskenyt hinku kokeilla kylmää pinkkiä! En ollenkaan tiedä, sopisiko sellainen minulle, mutta halu kokeiluun on kova. :D Samoin tuo Zuiin mango kuulostaa ihanalta, senkin voisin lisätä "kokoilmaan" -tosin vaikka tykkäänkin nykyään poskipunista, niin en silti haluaisi laittaa niihin kovinkaan paljon rahaa. Motivaatio-ristiriita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan, kun teininä kysyin yhdeltä kaveripojalta, "näytänkö mä ihan possulta?" kun olin silloin laittanut poskipunaa :D Joo, en kokenut sitä silloin omaksi jutukseni. Oikeastaan innostuin poskipunasta vasta tuon EM:n punan myötä. Mulla oli pitkään sellainen minimalistinen meikki-kausi, jolloin meikkiin kuului vain meikkipohja, ripsiväri ja kulmien huolittelu.

   Ja poskipuna on kyllä tuote, joka kuluu tosi hitaasti! Vaikka tosin tuo Mango on kulunut tosi nopeasti :D Tosin se on niin hentoista, että käytän sitä reippaalla kädellä. Benecosin poskipunat ovat jääneet itselleni vieraiksi, sitä korostuspuuteria olen kyllä miettinyt. Ja voin kyllä Zuiin poskipunia suositella! Esim. Zuii vs. Lily Lolo, ensimmäinen on kyllä kirkas voittaja :D Zuilla ei vaan taida oikein olla kylmää pinkkiä PAITSI jos päättää kokeilla, miten luomiväri käyttäytyisi poskipunana :D Mutta jos tuo Colour Caramelin sävy on säilynyt samana, niin siinäkin voisi olla hyvä vaihtoehto, tosin se on tosi vaalea. Muita kylmiä luonnonkosmetiikan poskipunia en ihan heti keksi, tosin jollain mineraalimeikkifirmallahan voisi jotain tarjontaa kylmien pinkkien suhteen?

   Poista
 2. Zuiin Peach ihan mun all the time favorite! Jos pitäisi käyttää yhtä punaa loppuelämä, se voisi olla tuo, tosin Narsin Orgasm kamppailisi kovin.

  Ps. Etuseteli meni käyttöön ja EL:n CC on vihdoin mun! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peach on kyllä ihana, itse varmaan valitsisin tuon JI Whisperin :) Oikeastaan Zuii ja JI on mun suosikki poskipunavalmistajat :D

   Ja jee EL CC-voiteelle \o/ ! Mun oma onkin kohta loppuun rutistettu mutta uuden ostan kun saan meikkipohjajemmojani pienemmiksi, etuseteli meni tällä kertaa Guerlainin puuteriin :D

   Poista
 3. Ihania sävyjä!

  Mulla taitaa olla kuusi poskipunaa tällä hetkellä, olen kans tehnyt niistä joskus blogipostauksen. Poskipunista ei siis ole pulaa tällä hetkellä, mutta kyllä niitä kiusauksia vain meinaa koko ajan tulla vastaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä oon nyt pysynyt tiukkana enkä ole ostanut uusia vaikka esim. ne H&M:n punat houkuttaisivat..odotan että saisin jonkun kulumaan loppuun :D Tosin poskipunat onneksi säilyvät suhteellisen hyvinä, eivät pilaannu niin nopeasti :)

   Poista
 4. Sori jos multa tulee sama tai melkein sama kommentti moneen kertaan... Yritin puhelimella kommentoida mutta viestikenttä jotenkin oudosti itsestään tyhjeni joka kerta kun yritin lähettää sitä. Noh, siis ihailin sun tyylikästä (ja mittavaa!) kokoelmaa ja totesin, että tuo sävy jonka ympärillä eniten pyörit, näyttäisi olevan se sama jota mäkin aina havittelen =) Mutta unohditko tästä Lily Lolon Ooh-la-lan? Vai muistanko väärin että sulla on myös se? Se on myös tuota samaa sävyperhettä jota sulla on paljon. Noista hankalin olisi mulle varmaan Hauschka, ja houkuttelevin Zuiin Peach. Tuollaiset hieman kullanhohtoiset mutta silti raikkaanväriset poskipunat houkuttavat mua suuresti, vaikka käytänkin yleensä niitä helpoimpia - raikkaita, ei kylmiä eikä lämpimiä, vaaleahkoja sävyjä kuten sulla tuo Everyday Mineralsin sekä Zuiin Mango...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut moneen kertaan :) Mitä lie bugia bloggerissa, aina välillä nää kyllä herjaa jotain ihmettä!

   Persikkaiset ja vaaleanpunaiset sävyt ovat ihania ja samalla niin helppoja :) Mäkin muuten aluksi arastelin niiden kultashimmeristen kanssa mutta todettuani ettei niillä saa överiä ilmettä aikaan, annoin palaa :D Jos vaan raaskit joskus sijoittaa, niin Zuiin Peach on kyllä ihastuttava! Mielestäni Zuiin valikoiman helmituote on nämä poskipunat :)

   Ja hihhii, mulla ei ole Lily Lolon Ooh-la-laata :D Vain tuo Burst Your Bubble. Eikös se Ooh-la-laa olekin sellainen perinteinen, ei-pressattu poskipuna? Mulla on mielikuva että se on kyllä sävynä kiva! Pistän kyllä "posken" taa, kiitos vinkistä :D Iduninkin poskipunat muuten kiehtovat, sielläkin on ihanan raikkaita sävyjä. Taidan kuitenkin malttaa, ehkä sitten kun saan jonkun näistä kulumaan loppuun :D

   Poista
 5. Haha, mä olen just miettinyt, että nyt kun meillä on blogi, niin pääsisin ehkä vihdoinkin esittelemään ja hehkuttamaan mun poskipunavarastoa. Se ei ole hullun laaja, mutta on siinä kuitenkin jokunen luonnonkosmetiikan poskipuna. Ja aattelin vielä vähän pisteyttääkin, tai ainakin jotenkin vertailla toisiinsa. Ja Mangohan on tietenkin mun lemppari - vielä kun se saisi vastaavan kaverin pikkuisen kylmemmässä sävyssä.

  Toi Peach on mulle mysteeri. Sitä tuntuu vähän kaikki rakastavan ja ainakin Joliessa hehkutettiin sitä joskus joka naisen sävynä - ja musta se ei passaa mulle yhtään. Tai no passaa passaa, ei se nyt mitenkään törkeä ole, mutta musta se sävy ei vaan kohtaa mun naaman värimaailmaa, varsinkaan yhdistettynä siihen, miten pukeudun. En tiiä. Melon on huomattavasti parempi. Se multa löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti poskipunat esittelyyn! :) Itseasiassa pisteytys olisi voinut olla hyvä idea! Tai joku arviomerkintä. Voisin kyllä itse ottaa jälkikäteen swatch-kuvat.

   Voi, kunpa Zuii tekisikin tuollaisen kylmän kaverin Mangolle, ostaisin heti :) Mä fanitan ehkä ihan aavistuksen enemmän Peachia, koska sillä saa näkyvämpää jälkeä. Mutta Mangokin on ihana! Kun se loppuu, aion ostaa uuden :)

   Ja niinhän se on, ei kaikki voi sopia kaikille. Vaikka Peach tavallaan sopisikin kaikille niin eivät kaikki välttämättä koe sitä omakseen. Mango on sävyltään ehkä raikkaampi kuin Peach. Melon sävyä olen varmaan kämmenselälle kokeillut, mutta näin äkkiseltään en muistaisi minkä sävyinen se on-täytyypä käydä virkistämässä muistia :)

   Poista
  2. Mä kuulun Bellen kanssa samaan kastiin Zuiin Peachin puolesta. Kokeilin sitä kerran (ehkä vähän liian reippaalla kädellä, myönnän) ja näytin oikeasti KIPEÄLTÄ. Siis ihan kuin muhun ois iskenyt paha flunssa tai kenties couperosa olisi puskennut pahimmillaan läpi. Luulen, että vaikka sitä olisin kevyemmin laittanut (ja ehkä myös oikeaoppisemmin, mun Benecos ei ole vaatinut paljoa taitoa, myönnän) ei se olisi ollut mun sävy. Ei vaan, meidän tiet ei kohdanneet. Mutta Mango! Se on mulla kiikarissa. ;)

   Poista
  3. Voi ei :D Mä mietin, että onkohan teillä molemmilla enemmän lämpimään taittava sävy ihossa ja hiuksissa? Koska ehkä silloin viileämmän sävyiset punat voivat olla ns. raikkaampia? :O En tiedä, tämä oli nyt vain mun teoria. Silloin meinaan kun mulla on tuota oikein kylmän pinkkiä Bobbia kasvoilla, on aina sellainen tosi freesi olo :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow