In this Light

Kauneusblogi

Luku 499.

lasit1

lasit3


Huomasin kauhukseni tovi sitten, että rakkaista rakkaammat silmälasini alkavat olla kuluneet ja nuhjuuntuneet. Kehysten pinta on kulunut ja niissä on pieni halkeamakin. Minulta löytyy kyllä toisetkin lasit, Keket, mutta ne ovat jääneet vähälle käytölle. En tiedä, pilottimalli oli ehkä kuitenkin liian villi tai sanotaanko, minulla on koko ajan ihan tajuton mummofiilis keket päässä! Ehkä pilottimalli ei ole kaikista paras valinta pyöreisiin kasvoihin, no aina ei voi onnistua silmälasivalinnassa vaikka alkuun niistä tykkäsinkin.

Olenkin tässä syksyn aika kiertänyt silmälasiliikkeitä ja nyt tänään raahasin mukaan makutuomarin. Sinällään ironista, että ne mieluisimmat vaihtoehdot löytyivät ensimmäisestä liikkeestä, johon astuimme sisään! Olin sieltäkin käynyt laseja katsomassa mutta eri toimipisteestä, silloin valikoima ei säväyttänyt mutta nyt! Löysin pari mieluista mallia, mutta ainakin toistaiseksi olen ostamassa vain yhdet lasit-minulla on sen verran miinusta laseissa, että ne "toiset lasit kaupan päälle" maksavat aika sievoisen summan.

Kuvissa siis kaksi kandidaattia, hittolainen kun tykkään molemmista oikeastaan yhtä paljon! Ensimmäiset sopivat värin puolesta kivasti ja ovat sellaiset älykkönörttilasit, joista tykkään ihan sikana. Hyvin samanhenkiset kuin nykyiset, silloin valinta olisi takuuvarma eikä tulisi sellaista Kekelasiketutusta.

Toiset lasit olivat malliltaan yllätysveto, olin alkujaan soviteltuani vaihtoehtoja eri liikkeissä tullut siihen tulokseen, ettei tällainen malli minulle sovi. Mutta ainakin näissä kuvissa se näyttää yllättävän kivalta! Musta on värinä jyrkkä mutta kehysten sisäpuoli oli vaalea, jolloin se tuo tiettyä pehmeyttä. Arvostan molemmissa eritoten sitä, ettei kehyksissä ole kruusauksia tai muita härpäkkeitä, yksinkertaisuus viehättää.

Kysynkin nyt teiltä mielipidettä, kummat ottaisitte?

9 Kommentit

 1. Oi ei, vaikea valinta! Kumpikin on tosi hyvä, näytät niin söpöltä! Mulla on ollut ainakin kahdet tuollaiset kaksiväriset sangat, siis niin että sisäpuoli on eri sävyä. Toisissa musta edestä ja keltaisehko sisältä. Allekirjoitan pehmentävän vaikutuksen. Olen edelleen sitä mieltä, että nuo sangat oli värityksen puolesta parhaat mitä mulla on ollut ja ottaisin uudestaan samanlaiset jos löytäisin, siis väritykseltään samanlaiset. Kaksisävyisyys pehmentää silleen että mustan skarppius ei kuitenkaan vesity, kuten kävis jos olis jotkut yksiväriset vaikka ruskeat sangat.

  VastaaPoista
 2. Myös toi eka on mun ikiaikaista suosikkikuosia. Nyt kun tarkemmin katsoin, niin en olekaan ihan varma, ymmärsinkö oikein kuvauksesi alempien sankojen kaksivärisyydestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, keltainen on varmaan ihanasti tuonut lämpöä niihin kehyksiin :) Ja kilpikonnakuvio on mun ehdoton all-time-favourite! Kokeilin muuten sellaisia tosi vaaleita kehyksiä ja kirkkaan oranssejakin, mutta mun mielestä ne jotenkin katosivat kasvoille, niissä ei ääriviivat piirtyneet samalla tavalla kuin näissä.

   Ja hahhaa, voi olla että mäkin muistan väärin alimpien sankojen yksityiskohdat, mutta muistaakseni se sisäpuoli oli vaaleanharmaa, aloin nyt epäillä oliko se kauttaaltaan kuitenkaan. Mutta alempien kehyksien miinukseksi sanottakoon, en ole varma haluanko kehyksissäni lukevan fossil :--D

   Poista
 3. Äh, unohdin piruilla sulle tuosta... niin että onks se nyt parannus jos siirtyy "mummofiilis"-laseista fossiiliin :D Mustakin tuntuu että sangoissa täytyy olla selvä kontrasti naamaan, siis niiden täytyy olla selvästi tummemmat. Muuten ne tosiaankin katoavat kasvoille, ja minulla vaaleat sangat usein myös saavat ihon näyttämään jotenkin epämääräisemmältä. Tätä kirjoittaessa mulla kyllä on vaaleasankaiset rillit, kun lankesin "saat toiset kaupan päälle" -diiliin. Vararillit on kyllä pelastaneet mut monet kerrat, kun hukkaan rillit melkein kerran päivässä ja sitten en näe etsiä niitä, ellen hae kaapista vararillejä. Toiset, siis "päärillini", on tummat kilpikonnakuvioiset. Itse tykkään niistä enemmän kuin näistä vaaleista, mutta ainakin äitini on sitä mieltä että nämä toiset sopii mulle paremmin kun ovat "valoisammat". Mun mielestä tummat sangat taas jotenkin piristää ja skarppaa olemusta. Mä haluaisin seuraavaksi aika pyöreitä rillejä, olen ihastunut sellaisiin joissa kehyksen ylärima nousee melkein kulmakarvan korkeudelle niin että silmät ei jää niiden taakse piiloon . Noissa sinunkin ehdokkaissasi nousee se kohta selvästi ylemmäs kuin mun nykyisissä. Sen piirteen haluan ehdottomasti seuraaviin rilleihini, jotka on joko ihan pyöreät tai sitten tuota samaa muotoa kuin sun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, se on kato tätä normaalia ikääntymistä, mummoistahan tulee jossain vaiheessa fossiileja :D Hihhii!^_^ Mutta päädyin lopulta niihin fossiileihin. Ja muistin väärin, niissä se kaksiosainen väritys on vaan tuolla linssialueella, ei aisoissa!

   Sulla on ilmeisesti kuitenkin aika hyvä näkö, jos mulla olisi lasit usein hukassa tarvitsisin opaskoiran ne etsimään :D Toisinsanoen, en voi olla lainkaan ilman laseja, jos haluan nähdä kunnolla. Miinukset huitelee siellä seikassa siis. Mutta juu, tosiaakin kyllä niillä voimakkaamman värisillä kehyksillä saa skarpimpaa ilmettä aikaan :) Oon varmaan jossain pikkukuvassa tms. nähnyt ohimennen ja mun mielestä ne sun lasit vaikutti oikein kivoilta ja näteiltä :)

   Pyöreät rillit on mulle ihan ehdoton no-no :D Ei sovi mun pyöreisiin kasvoihin sitten niin yhtään! Ihailen kyllä aina ihmisiä, joilla ne on, jotenkin niissä on sellaista ihanan ajatonta, klassista otetta olematta kuitenkaan liian hipsteri :D

   Poista
 4. Molemmat on tosi hyvät! Noi ekat on sellainen varma valinta, mutta noi tokat nostaa jotenkin kivasti katsetta ja ovat aavistuksen persoonallisemmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä :)! Päädyin noihiin mustiin, koska ekat oli ehkä vähän liian samanlaiset kuin aiemmat. Vaikka aluksi se olikin lasien kriteeri :D Olla samanlaiset kuin aiemmat. Laseihin saa 30 vuorokauden tyytyväisyystakuun, jos nuo ei arkikäytössä tuntuisikaan omilta, aion kyllä pelata sen option :D

   Poista
 5. Tykkään molemmista, jotenkin noi tokat sopii sun hiusten väriinkin. Ehkä ne, tosin kumpikin aivan yhtä hyvä. <3 Tulikohan tolkkua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat on ihanat! Päätös oli vaikea, mutta päädyin noihin mustiin. Ja näihin sai tyytyväisyystakuun, jos mustat ei olisikaan käytössä kivat, aion kyllä vaihtaa ne noihin toisiin :D Ja voin myös käytellä näitä vanhojakin laseja, joskin näissä se kuluminen alkaa olla jo sitä tasoa, että kaatopaikalle vaan, tuskinpa kukaan lasiton vähäosaisenkaan näistä enää saisi iloa irti :P ( oon aina kyllä jättänyt vanhoja laseja sellaisiin keräyksiin..:)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow