In this Light

Kauneusblogi

Luku 584-Vappumeikki-idea ja meikin freesaus

Wappu8
Wappu9

Kauhistus, se on kohta vappu! Havahduin oikeastaan eilen tähän todellisuuteen, että aivan kohta on ovella itselleni eräs kevään kohokohta. Rakastan vappua, vaikka muuten en niinkään pakkojuhlista perusta. Mutta vappu! Siinä on vain jotain. Ehkä uskonnollinen neutraalius ja yleinen karnevaalimeininki ovat omiaan kohottamaan fiilistä, verrattuna esim. pääsiäisen kärsimysnäytelmiin. Ja minulla on ystävieni kanssa rakas ja tärkeä perinne, vappupiknik. Säätilasta riippuen olemme joko ulkona tai sisätiloissa.

Mietin, että millaisen meikin haluaisin vapuksi tehdä. Yleisesti ottaen vappu olisi ihana syy hullutella väreillä. Mutta kun itse en nyt niin ole värien perään, en vain osaa olla papukaija-riikinkukkomeikeissä. Päätinkin lähteä miettimään meikkiä nuoren aikuisen naisen näkökulmasta, joka ei halua riikinkukkomeikkiä, mutta edes jotain väriä.

Wappu13


Lähdinpä päivän päätteeksi tekemään meikkikokeiluja. Lähtökohtana on kasvoilla 12 tuntia ollut meikki. Meikkipohjana on Idun Mineralsin mineraalipohja. Ihan siis näin freesinä pohja ei todellakaan ole pysynyt, vaan ensiksi imeytin pahimmat meikkiliejut wc-paperiin ja sen jälkeen pyörittelin pohjaa kasvoille lisää. Silmämeikin pohjana on Giorgio Armanin Eyetint, sävy Rose Ashes. Silmämeikin pohjustin Elizabeth Ardenin pohjustajalla. Ja täytyy sanoa, silmämeikki ei ollut lähtökohtaisesti hievahtanutkaan 12 tunnin jälkeen! En voi kuin lämpimästi suositella noita Eyetintejä. Ihan huippua kamaa, minun on aivan pakko kyllä käydä ostamassa niitä lisää.

Ensiksi päätin reteästi lisätä silmämeikkiin pinkkiä. Minulta ei taida löytyä kovin räväkkää pinkkiä luomiväriä, joten turvauduin MUS:in poskipunaan Cherry Blossom. Päätin kokeilla levittää sitä suoraan kulmakarvojen alle ja juu ei. Oli aivan liian..räikeä lopputulos. Päätin hylätä pinkki-idean, koska sävy vaikutti yllättävän tunkkaiselta silmien lähellä. Hetken meikkipussiani kaiveltuani löysin violetin luomivärin ja päätin lähestyä värien käyttöä turvallisesti. Mitä jos tekisinkin violetilla paksun rajauksen?

Wappu10
Wappu14


Luomivärillä tehty paksu rajaus levittyi hyvin Armanin eyetintin päälle. Lisäsin eyetintiä vielä reilusti yläluomelle. Tein mustalla eyelinerilla rajaukset sekä levitin mustaa kajalia yläluomen vesirajaan. Silmien sisänurkkaan tupsutin Isadoran metallirajauskynällä valopilkut. Levitin samaa metallisävyä myös poskipäille sekä yläluomelle korostukseksi. Poskille levitin runsaasti MUS:n Cherry Blossomia ja huulilla on bareMineralsin Ambition. Vähän nyt kyllä tuo violetti näemmä leimaantui tuonne luomivakoon ja sisärajauskin alaluomelle, asioita joita voinen huomioida sitten kun on mahdollisen vappumeikin hoohetki.

Täytyy muuten sanoa että nauroin, kun aloin käsitellä kuvia. En nimittäin tajunnut, että alitajuntaisesti valitsin hiuskoristeen noihin silmien sisäkulman valopilkkujen sävyyn sopivaksi ^_^ Alanko olla jo liian värihöperö..Tässä on muuten myös nopea idea, miten päivämeikki päivitetään bilekuntoon, värikäs ja paksu luomivärirajaus yhdistettynä mustaan eyelineriin tuo jo heti eri ilmettä. Harmi kun en tajunnut ottaa ennen kuvia! Ehkäpä joskus voisin tehdä sellaisenkin postauksen.

Millaiset vappusuunnitelmat teillä on? Millainen vappumeikki teillä on-jos siis meikkaatte?

8 Kommentit

 1. Tässä meikissä on just sopivasti väriä vapputunnelmaan! Itse taidan ottaa vappuna rennosti ja nauttia ulkona hyvästä säästä. Ehkä pieni lasi kuohuvaa voi toki maistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija ^_^ En kyllä kokisi itseäni kotoisaksi kovin värikkäässä meikissä :D Rennosti varmaan mekin otetaan, huomenna leivotaan ja sunnuntaina sitten toivon mukaan puistoon piknikille :)

   Poista
 2. Ihana raikas meikki. Eye Tintit on kyllä koukuttavia, viisi sävyä ja lisää tekis mieli ostaa, ainoat mihin luotan, että pysyvät koko päivän! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna ^_^ Ja joo, noita on pakko kyllä hankkia lisää! Koen tuon niin nopeampana kuin normaalin puuterimaisen luomivärin ja tosiaankin se pysyvyys. Mahtavaa tavaraa! <3

   Poista
 3. Tykkään myös vapusta kovasti, lapsuusmuistoihin liittyvät vahvasti jokavappuinen promenadi kaupungilla, Poikasoittokunnan vappumarssi ja hattarahumala. Nykyisin vappu on ehdottomasti opiskelijajuhla, on hienoa vetää lakki päähän ja juoda skumppaa puistossa. Toivottavasti ei vaan sada, koska sen harvan kerran kun lähden viihteelle, olisi kivaa että olisi kiva keli.

  Kiva meikki! Just sopivan värikäs olematta liian värikäs. Täällä toinen väriarastelija. Itse ajattelin vetäistä oransseilla huulilla ja ruskealla smokylla. Kyllä vappuna pitää vähän väriä olla. :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lapsuusmuistoihin kuuluu seurakuntakodin vappujuhlat, joiden kohokohta oli onginta :D Mutta vappu on vaan niin ihana, pirskahteleva, se ikään kuin on kevään kutsuhuuto kesälle :)

   Ja kiitos! Kyllä vappuna joo pitää vähän väriä olla :D Nyt onneksi säätkin suosi ^_^

   Poista
 4. Vappu tuli äkkiä meilläkin ja siksi simaa jäi tekemättä. Isän ja ystävän kuolemat vieneet ajatukset muualle normiarjesta. Mutta sentäs munkkeja ostettiin. Hih. Eilen sitten mämmijäätelöä, eli menisikö takapakkia vai jälkijunassa oma kalenterini .Heh
  kaunis meikki sinulla. Ihailen kerta toisensa jälkeen sun taitoa meikata luonnollisesti ja siltikin myös näyttävästi. Upeasti tuot esiin huulet ja silmät liikaa meikkaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Viltsuseni, otan osaa!<3 *rutistaa isosti* Läheisten poismenot kyllä vievät ajatukset aivan muualle, kuin juhlapyhiin :(

   Mutta hih, ei kait mämmijäätelö silti niin kalenteria katso..:D

   Ja kaunis kiitos <3! En mä osaisi kyllä kovin "näyttävässä" meikissä ollakaan, tällainen maltillinen meininki on enemmän minua :)

   Poista

Lähetä kommentti

Follow