In this Light

Kauneusblogi

Luku 587-Fysikaalinen kasvojen aurinkovoide akne-ja herkkäihoisille

Aurinkorasva6


Olette varmaan tietoisia siitä, että olen aika herkkäihoinen tapaus. Tai no, ihoni reagoi välillä milloin mihinkäkin. Virallisesti en ole allerginen, koska olen ollut liian nössö enkä ole saanut tarpeeksi lyötyä nyrkkiä pöytään lääkärissä. Olenkin vähän ollut pulassa aurinkovoiteiden kanssa, koska kemiallisen aurinkosuojan sisältävät aurinkovoiteet tuntuvat jotenkin..no, ihoni ei oikein tunnu niistä tykkäävän. Enkä todellakaan aio kahlata kaikkia merkkejä läpi, sillä suurin osa ei varmasti sopisi iholleni! Tai kahlaisin, jos se olisi taloudellisesti järkevää ^_^ Sen sijaan olen päättänyt panostaa fysikaalisiin aurinkosuojiin. Siis niihin, joiden aurinkosuojafiltteri on fysikaalinen, mineraaleihin pohjautuva.

Kemiallinen aurinkosuojafiltteri siis suodattaa UV-säteilyn harmittomaksi, fysikaalinen taas luo iholle suojakalvon, joka heijastaa UV-säteet pois. Paljon on puhuttu kemiallisten filttereiden luontoa kuormittavuudesta ja niitä ei tällä hetkellä suositella esim. raskaana oleville naisille eikä pienille lapsille. Lisäksi moni herkkäihoinen saattaa saada niistä iho-oireita. Fysikaaliset filtterit ovat muuten oikeastaan aika kiva juttu, mutta monta kertaa ne ovat pahimman laadun jankkia ja/tai jättävät ihon valkoiseksi. Tuskinpa kukaan haluaa kulkea barokkihenkisessä lookissa ^_^ Kun luin Maittan blogista eräästä, korkean suojakertoimen aurinkovoiteesta, jonka suoja olisi fysikaalinen eikä se jättäisi ihoa valkoiseksi eikä rasvalilluiseksi, innostuin. Tämä on pakko tilata testiin!


Aurinkorasva4


Is Clinical Eclipse SPF 50+ on aurinkorasva, joka pohjautuu sinkki- ja titaanioksideihin. Lisäksi voiteessa on antioksidantteja; se sisältää mm. e-vitamiinia. Voide on hajusteeton, öljytön eikä se sisällä parabeeneja. Sen luvataan olevan oiva herkälle iholle mutta myös akneen tapuivaiselle, rasvoittuvalle iholle. Voidetta on saatavilla sävytetty sekä tämä sävyttämätön, joka tulee tuubista ulos valkoisena. Voiteen luvataan kuivuvan nopeasti mattapintaiseksi ja sen pitäisi olla vedenkestävä. Is Clinical on Jenkki-merkki, joten kannattaa pitää silmällä se, että Euroopassa ja USA:ssa on ylipäänsä erilaiset kosmetiikkalainsäädännöt. Olen siinä käsityksessä, että EU ei ole hyväksynyt sinkkioksidia viralliseksi aurinkosuojafiltteriksi-sitä ei ainakaan löydy EU:n kosmetiikka-asetuksesta aurinkofilttereiden kohdalta.

Koska tätä merkkiä ei Suomessa myydä, tilasin tuotteen Effortless Skin-verkkokaupasta, joka sijaitsee Englannissa. Toimitus oli nopea, tuote tuli n. viikossa. Sain toimituksen mukana näytteen toisen merkin ökykalliista seerumista, vaikka tilasinkin vain tämän aurinkorasvan ^_^  Postikulujen kanssa hinnaksi tuli n. 45 euroa, mikä oli kipurajallani tällaisten "noo päätänpä tilata tuotteen, meni se sitten syteen tai saveen"-tilauksen suhteen.

Aurinkorasva10


Mutta miltä tuote on tuntunut käytössä? Rehellisesti sanottuna, en ehkä oikein osaa muodostaa tästä mielipidettä. Omalla ihollani tuote ei jää mattaiseksi, vaan enemmän kiiltävämmäksi. Olenkin kokeillut aurinkovoiteen jälkeen puuteroida ihon ennen meikin levitystä, ilman sitä meikkivoide vaan katoaa iholta. Mutta vielä parempi lopputulos tuli, kun levitin aurinkovoiteen ylle voimakkaasti mattaavan pohjustajan. Tällöin meikkivoide säilyi suhteellisen inhimillisenä 12 tuntia, vain kerran blottasin pahimmat kiiltelyt wc-paperilla pois.

Omalle iholleni jää vieno vaaleus ( katso kuvasarja postauksen lopussa aurinkovoiteen väristä, levittyvyydestä ja siitä miten se asettuu iholle!), mieheni kuivalla iholla voide tuntuu tarrautuvan osittain näkyville. Mutta sama juttu on kaikkien fysikaalisten suojien suhteen, omasta mielestäni niistä ei vaan voi saada sellaista, etteikö edes vieno vaaleus iholta kuulla. Muuten aurinkosuoja voi jäädä puolitiehen!

Erään kerran lähdettyäni aurinkoisena ja lämpimänä päivänä reippaalle kävelylenkille ilman että olin puuteroinut aurinkosuojan tai levittänyt sen ylle pohjustajan, huomasin hikoilun vaikutuksesta aurinkovoiteen lähteneen liikkeelle. Hiki ikäänkuin sulatti sen liikkeelle. Suosittelenkin tarkkailemaan aurinkosuojien kestävyyttä ja lisäämään niitä säännöllisin väliajoin-näin on virallinen suosituskin. Kasvoille annosteluohje onkin t-lusikallinen, vartalolle kuusi t-lusikallista. Yksi t-lusikka on 5 ml.

Olen kuitenkin kokenut aurinkovoiteen herkälle iholleni sopivaksi, mikään tosikosteuttaja tämä ei kylläkään ole. Otettuani retinolin käyttöön iho on selvästi valoherkempi ja mielestäni voide on toiminut aurinkosuojatarkoituksessaan hyvin! Kesän jälkeen olen vielä enemmän viisaampi asian suhteen ^_^ Mutta vaikka en ole aivan tyytyväinen voiteen mattausasteeseen sellaisenaan, arvostan kuitenkin voiteen huomaamattomuutta ja levittyvyyttä sekä iholleni sopivuutta. Tämä ei siis todellakaan ole mitään valkoista jankkia! Päälle levitettävällä, mattaavalla pohjustajalla saa onneksi kontrolloitua lopputulosta matammaksi.

Suositteko fysikaalisia vai kemiallisia aurinkosuojia?

Ps. Ihanaa äitienpäivää! <3


Aurinkorasva9
Aurinko1
Aurinko2
Aurinko3

2 Kommentit

  1. Käytän molempia, mutta enenemissä määrin nykyään fysikaalisia. Kiinnostavan kuuloinen tuote ja tykkään tuosta seesteisestä pakkauksesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen viime vuosina kyllä kääntynyt fysikaalisten puoleen, kun ne tuntuvat vaan sopivan iholleni paremmin! Toki esim. meikkivoiteissahan on useimmiten kemiallisia filttereitä, eli en mikään ehdoton kuitenkaan ole. Nykyään on kyllä kiva, että fysikaalisissakin on tosi kehittyneitä tapauksia jotka eivät anna barokki-lookkia :D Tämä on kyllä ollut kiva tapaus! Vielä kun olisi mattaisempi niin olisi perfect ^_^

      Poista

Lähetä kommentti

Follow