In this Light

Kauneusblogi

Luku 608-Luonnollisempaa pohjustusta silmämeikille

Zuii1
Zuii8
Zuii14

Ylhäällä peitekynän sydämen muotoinen swatch


Luonnonkosmetiikan valikoima on kasvanut runsaasti siitä, mitä se on ollut vielä pari vuotta sitten! Australialainen Zuii on kuitenkin luonnonkosmetiikkameikkien pioneeri ja minun ensimmäinen, positiivinen kosketus luonnonkosmetiikan meikkeihin. Sain viime syksynä testattavaksi blogin kautta merkin peitekynän. Nyt, kun en enää ole aivan niin kalmo, uskallan taas kaivaa tuotteen käyttöön.

Peitekyniä on olemassa neljää eri sävyä. Oma sävyni on beige, joka on keltapohjainen, jopa aavistuksen persikkainenkin sävy. Tämän luvataankin soveltuvan hyvin keltapohjaiselle iholle. Vaalein sävy Fair taas sopii todella vaaleaihoisille, Natural punapohjaiselle iholle sekä Latte oliivin-väriselle iholle sekä tummalle iholle. Peitekynä sisältää runsaasti erilaisia kasviöljyjä, mm. saflori-, auringonkukansiemen-, avokado, risiini- ja jojobaöljyjä. Siinä on myös mukana sheavoita. Peitekynällä on siis myös ihonhoidollisia funktioita, mikä onkin mukava ominaisuus meikkituotteessa!

Peitekynän koostumus on tuhti, vahamainen ja tahmainen. Sen levitys ei kuitenkaan ole pahimmasta päästä, vaikkakin kynää kannattaakin "lämmittää" käsien välissä, jotta koostumus muuttuu notkeammaksi. Teen yleensä niin, että vedän tällä hellävaraisesti silmien alle viivat, joita sitten sormella levitän. Sormen lämpö myöskin edesauttaa tuotetta levittymään paremmin.

Peitekynä tasoittaa kivasti silmänalusia ja aavistuksen persikkaan taittava sävy itseasiassa neutralisoi silmänalusten tummuutta! Peiteaineen lisäksi tämä on minulla toisessakin käyttötarkoituksessa; silmämeikinpohjustajana.


Zuii13
Zuii9
Zuii6


Yllä olevassa meikissä peitekynää on käytetty silmien alla mutta myös silmämeikinpohjustajana. Silloin kun käytän luonnollisempia luomivärejä, haluan pohjustajankin mielelläni luonnollisena. Tässä meikissä on luomivärinä Zuiin Chestnut, luomivakoon sudin Zuiin Peach-poskipunaa ja silmien sisäkulmassa sekä alaluomella on Idun Mineralsin Brunkulla paletin hohtavaa rosaa ( sisänurkka ) ja kultaa ( alaluomi ). Zuiin peitekynän tahmaisuus on hyvä ominaisuus luomiväreille, ne tarraavat tahmaiselle pinnalle hyvin kiinni. Olen vielä toistaiseksi niin onnekas, ettei minun tarvitse luomivärejä varten tehdä monen pohjustajan kikkailuja ja tämä peitekynä toimii minulla pohjustajana. Luomivärit eivät karkaa luomivakoon eivätkä muutenkaan kulu päivän mittaan. Mutta jos ongelmanasi on se, ettei silmämeikki pysy pohjustajankaan kanssa, kannattaa miettiä kaksi kertaa peitekynän käyttämistä pohjustajana. Itselläni myös silmien "mulkosilmämäisyys" aivan varmasti vaikuttaa myönteisesti silmämeikin kestävyyteen! Tällöin luomien iho pääsee "hengittämään" aivan eri tavalla, kuin raskailla luomilla tai sellaisella silmän muodolla, joka ei ole niin ulospäin kaartuva.

Meikkipohjan suhteen primeri-testailuni jatkuivat ja tein jälleen kerran ällistyttäviä havaintoja. Tällä kertaa jouduin myös puuteroimaan pohjan ja vähän vahingossa taisin tehdä puolileivonnan. Note to myself, mineraalimeikkipohjaa ei kannata töpäyttää kannelle niin reippaasti kuin tavan irtopuuteria! Huomasin myös, että tarvitsen kyllä jonkun hyvän, oikeasti mattaavan irtopuuterin tai mineraalimeikkipohjan. Onko jollain vinkata moisesta tuotteesta? No, pohjasta tuli tällä kertaa jopa jo liiankin heleä, tai omasta mielestäni vähempikin heleys olisi riittänyt. Liika heleys tuo ihohuokosia enemmän esille, eikä se ole välttämättä asia jota haluan.

No mutta, koska silmämeikki oli luonnollisempi, intouduin punaamaan huuletkin Zuiin Sheer Rose-huulipunalla. Levitin sen siveltimellä, koska suoraan puikosta levittettynä puna ei toimi omilla huulillani. Mutta on tuo Sheer Rose vaan kaunis sävy, joka hohtaa upean satiinimaisesti!

Zuii18

8 Kommentit

 1. Kaunis meikki. <3 Ei sellaista viikkoa mene, ettei mulla olisi Peachia poskilla, se on vaan yksi rakkaustuotteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3 Mulla on ollut Peachista vähän taukoa, ja se oli tässä meikissä vain silmissä :D Poskipunana minulla taisikin olla &Other Storiesin puna :D

   Poista
 2. Minulle on kerran tehty meikki Zuiin tuotteilla, mutta muuten en ainakaan vielä merkin tuotteita omista. Mineraalimeikkivoide ei ihan sopinut minulle, mutta luomivärit, poskipuna ja kulmaväri vaikuttivat tosi hyviltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mä olisin kuvitellut että sulta olisi Zuiita löytynyt :) Zuiilla on jyllä hyvä valikoima värikosmetiikkaa, poskipunat, luomivärit ja huulivärit ovat kyllä ihania! Mulla kyllä toimi molemmat meikkipohjatkin, mutta se meikkivoide tummui iholla vähän umppalumpaksi :P

   Poista
 3. Ihana meikki, etenkin nuo tuo huulipuna sopii sulle niin hyvin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mulan <3! Huulipuna on kyllä mun suosikki :)

   Poista
 4. Ihana Zuii. On pitänyt kirjoittaa Zuiista jo pitkä tovi sitten. Talvella kuvasin tulppaanien kanssa, mutta kuvat eivät tehneet oikeutta Zuiille, olivat liian pimeitä. Toukokuussa kuvasin sitten rannalla ihanassa auringon paisteessa, silloin kun karhu käyskenteli samoja polkuja ja sitten katosi muistikortti, jossa meni kuvat. Nyt muistikortti on löytynyt ja aah kuvat, joten vihdoin Zuiista pian blogissa kolmannella yrityksellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zuii on ihana! Varsinkin kun opin oikean levitystekniikan huulipuniin ^_^ Apua, mä odotan kyllä kauhulla tulevaa talvea ja pimeyttä..:( Mutta samalla odotan sun mietteitä Zuiista! Joskus se kuvaaminen ei ole helppoa, olen minäkin saattanut ottaa kuvat uusiksi kun alkuperäinen visio ei toiminutkaan tai kuvat olivatkin liian hämäriä jnejne.

   Poista

Lähetä kommentti

Follow