In this Light

Kauneusblogi

Luku 609-Kultakutrina

Poze3


"Tahtoo pitkän tukan!" oli lause, jota vanhempani kuulivat todella usein kun olin pieni tärriäinen. Ollessani lapsi äiti pelkäsi pitkään minun jäävän kaljuksi, sillä hiuksia ei meinannut alkaa kuulua. Tai, ne eivät alkaneet kasvaa. Sittemmin hiukset kyllä kasvoivat ja sellaisena paksuutena, että äitini mielestä minulle kätevin malli oli polkka ja kesäisin lyhyt poikatukka. Perusteluina se, että muuten olisin saanut lämpöhalvauksen :D Itseäni taas ketutti lyhyet hiukset ja haaveilin pitkistä hiuksista. Toisinaan kiskoin sukkahousut päähäni "hiuksiksi" ^_^ Kun sain ala-asteikäisenä määräysvallan omaan tyyliini, alkoivat hiukseni olla vähintään olkapäille ylettyvät, useimmiten pidemmätkin ( ja btw, kerran kesällä pyörryin sängystä noustessani, joskin siihen kyllä enemmän vaikutti huoneeni saunaa muistuttava lämpötila mutta kyllä, tästä johtuen heräsin kesäisin aina niska hiestä märkänä ). Ainoastaan parina vuonna viime vuosina minulla on ollut lyhyt pixie-tukka, mutta päätin kasvattaa pitkät hiukset takaisin. Omat hiukseni eivät valitettavasti ole enää niin paksut kuin muksuna eivätkä ne oikeastaan koskaan ole kasvaneet megapitkiksi. Pisimmillään ne ovat jonnekin lapaluiden keskelle. Olen pyrkinyt pitämään pituuden vähintään olalle, koska lyhyemmässä polkassa en koe oloani kotoisaksi.

En ole koskaan kokeillut hiuspidennyksiä, mutta joskus olen niitä kuitenkin miettinyt. Tämän hetken trendi on suosinut lyhyempää ja tietyllä tavalla luonnollisempaa mallia mutta kun sain mahdollisuuden päästä blogin kautta testaamaan hiuspidennyksiä, hetken miettimisen jälkeen päätin rohkeasti tarttua tilaisuuteen.


Poze4


Sain ruotsalaiselta, nyt Suomeen verkkokaupan avanneelta Pozelta testiin Poze Clip & Go klipsipidennykset. Pidennyshiukset ovat aitoa hiusta ja ne ovat Remy-laatua. Remy tarkoittaa sitä, että kaikki hiukset on aseteltu pidennyksiin samaan suuntaan, oikeinpäin. Tämän ansiosta hiukset eivät niin helposti takkuunnu. Varmistin, että hiukset ovat ns. eettisesti hankittu. Pozen hiuspidennysten hiukset eivät ole siis pakolla luovutettuja. Pozen käyttämä sähkö tulee uusiutuvista energialähteistä. Tällaiset asiat ovat itselleni merkityksellisiä!

Hiuspidennysten sävyn valitsemiseksi lähetin pari kuvaa Pozen asiakaspalveluun, ja sain kaksi vaihtoehtoa, josta yhteistuumin päädyimme sävyyn 10B/7BN. Pozella on kaksi vaihtoehtoa sävyn valitsemiseen, joko lähettää kuvan asiakaspalveluun tai tilata/lainata sävynäytteet väreistä.

Poze6


Klipsipidennys painaa 125 grammaa ja mukana on seitsemän osiota; yksi neljän soiron osio, kaksi kolmen soiron osiota, kaksi kahden soiron osiota ja kaksi yhden soiron osiota.


Poze1.2
Poze1.3


Soirot on tarkoitus asetella hiuksiin niin, että alas takaraivolle tulee kolmen soiron osio, tämän päälle neljän soiron osio ja ylimmäksi kolmen soiron osio. Kahden soiron osiot tulevat sivulle alimmaiseksi. Tämän ylle laitetaan yhden soiron osio. Pozen sivuilla on havainnollista kuva klipsipidennyksen sivulla, miten pidennykset kannattaa asetella!


Poze1.1


Tässä ennen ja jälkeen kuvat. Pidennysten suhteen suositellaan, että omat hiukset olisivat kerrostetusti leikatut. Grhm, omat hiukseni kyllä vaatisivat akuutisti kampaajan saksia, mutta aika kivasti hiukset asettuivat! Pidennysten paikalleen laittaminen askarrutti, koen etten ole hiusten näpertelyn suhteen taitava ja motoriikkakin on hiusjuttujen suhteen vähän niin ja näin. Tein niin, että kevyesti tupeerasin aina sen hiusosion, mihin klipsipidennyksen kiinnitin. Ennen kiinnitystä varmuuden vuoksi suihkautin hiuslakkaa tupeerauksen päälle. Uskon, että mitä enemmän näitä kiinnittää, sitä parempi rutiini kiinnittämiseen tulee.

Poze25
Poze21


Hiuspidennysten sävyn valitsemiseksi lähetin pari kuvaa Pozen asiakaspalveluun, ja sain kaksi vaihtoehtoa, josta yhteistuumin päädyimme sävyyn 10B/7BN. Etukäteen jännitin, miten sävy sopii omiin hiuksiini mutta jestas, tämähän on lähes tyystin oman kuontaloni värinen! Miesparkakin on joutunut useaan otteeseen kuuntelemaan; "kato, nää on ihan kuin mun hiustenväriset!"-mantraa.

Yllätyin siitä, kuinka ns. painavilta hiukset tuntuivatkaan! Klipsit tosin eivät hiuksissa tunnu, eivätkä ne paina päänahkaa. Klipsit ovat myös tukevat, eivätkä ainakaan minun hiuksistani lähteneet irtoamaan ennen aikojaan.

Pidennysten kanssa jouduin tekemään myönnytyksiä hiusmallini suhteen. Tai no, en edes hirveästi. Koin, että kun pidän pidennyshiuksia auki, paras omien hiusten asettelu oli tuollainen etuhiukset vedettynä taakse. Mutta omaksi suosikikseni nousi yllätys yllätys, toispuoleinen kiharakampaus!


Poze40

Poze36


Aidoista hiuksista tehtyjä pidennyksiä voi muotoilla kuten normaalia hiuksia. Lämpösuoja on suositeltava, samoin täytyy muistaa käsittelyiden kuluttavan pidennyshiustakin. Pidennyshiukset voi muotoilla ennen hiuksiin kiinnittämistä, tai kiinnittämisen jälkeen. Kiharat ovat siinä mielessä armolliset, että niiden ansiosta oman ja pidennyshiusten "liitoskohta" häviää paremmin. Oma hiuslaatuni on lisäksi pidennyshiusta karkeampi, joten kiharoilla saan hiuksiin enemmän yhtenäisempää ilmettä aikaan.

Omalla kohdallani pidennykset tulevat suurella todennäköisyydellä jäämään juhlakäyttöön. Varsinkin toispuoleisella kiharalookilla saa ihanan, jo lähes punaisen maton hiuslookin! Vielä kun vaan oppisin tekemään kauniit kiharat, haha! Mutta arkena ehkä vähän vierastan ajatusta, että työpaikalla ihmiset näkisivät minut milloin minkäkin pituisissa hiuksissa.

Pidennykset, hot or not?

Hiuspidennys saatu blogin kautta

Poze35

4 Kommentit

 1. Heh, no mä en tarvi pidennyksiä, kun tukka kasvaa vaikka maahan asti nopeasti, jos vaan annan. :D Mutta ehdottomasti, jos oma hiuslaatu on sellaista, ettei tahdo kovin pitkäksi kasvaa ja tosiaan noilla saa mahtavan juhlalookin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, wau :D Ei mun hiukset vaan ^_^ Ne vaan lopettaa kasvamisen tietyn rajan jälkeen. Tai sitten mulla ei vaan riitä kärsivällisyys :) Mutta sulla on kyllä upeat hiukset!

   Poista
 2. Omg nettiyhteys katosi juuri kun kommentoin. Nuo näyttää hyviltä ja luonnollisilta eli sävy on kyllä niin oikea. Täältä löytyy myös samanlaiset pidennykset ja ne on olleet tasan sen yhden kerran päässä, kun ne Hehku ohjelmaan laitettiin. Olisi joskus kiva toteuttaa niistä jokin näyttävä nutturakampaus, mutta aina pelkään, että ne klipsit näkyy. Kihartamistaha nuo vaatii, suorana ei voi pitää.

  Kivaa päivää Salka. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, pätkivä netti on kyllä :( Mäkin yllätyin iloisesti sävystä ja siitä, kuinka hyvin nämä "istuvat" omaan päähän :) Ihan joka päiväiseen käyttöön olen liian mukavuuden haluinen, mutta esim. juhliin upean lisän näillä saa :) Meidän täytyy kuule nyt alkaa opetella erinäisiä nutturakampauksia :D

   Ihanaa keskiviikko iltaa, Tiia <3!

   Poista

Lähetä kommentti

Follow