In this Light

Kauneusblogi

Luku 776 - Pieni puutaloneliö ja sohvaunelmiaYlin kuva Shapes Classic
Keskimmäinen kuva Shapes Nemo
Alin kuva Shapes Nest
Kuvat http://shapes.fi/


Kuten osa teistä tietääkin, ostimme mieheni kanssa ekan kodin jota par'aikaa rakennetaan ja kovaa vauhtia pähkäilemme sisustusvalintojen kanssa. Sohvan hankkiminen on ollut meille vaikeaa. Meidän on pitänyt ostaa nykyiseenkin kotiin uusi sohva mutta emme ole päässeet mallista yksimielisyyteen. Siksi nykyinen sohva onkin ihan kaatopaikkakamaa, se on vuosia ollut jatkoajalla. Näkemyserojen takia olin varautunut oman kodin etsimisenkin olevan iisakin kirkkoon verrattavissa oleva matka mutta jostain syystä kodiksi valikoitui ensimmäinen asunto, mitä kävimme katsomassa :D Minä tiesin heti esittelyasunnossa oltuani, että tämä on se meidän unelmien koti ja onneksi mieskin oli samaa mieltä. Joten, tämän asian suhteen saimme huokaista helpotuksesta! ( ja moni on pitänyt meitä ehkä vähän hulluina, kun emme pohtineetkaan mitään muita vaihtoehtoja mutta tiesin, että mikään muu ei vaan voi tuntua samalta )

 Mutta koska koti löytyi helposti, osasin odottaa sohvan suhteen suurta taistelua ja vuosien vääntöä. Tällä kertaa halusimme oikeasti kestävän sohvan, joka ei olisi heti viiden vuoden kuluttua ihan nuhjuinen ja sisälmykset liiskaantuneina. Halusimme myös tehdä arvovalinnan ja valita Suomessa valmistetun sohvan. Olimme kuitenkin löytäneet jo teoriassa meitä molempia miellyttävän sohvamallin, jota päätimme lähteä katsomaan viime vuoden kesälomallamme tehtaanmyymälään. Ja niin teimmekin. Mutta sitä ennen päätti kohtalo puuttua peliin.

 Minulle tuli pitkän aikaa Maku-lehti. Mutta koska otin viime vuonna tiukan säästölinjan, peruutin sen. Lehtitaloilla on hauskoja peruutuskäytäntöjä, ja sain valita vastattuani muutamaan kysymykseen lahjalehden. Koin lehtitarjonnan vähän plääh-henkisenä enkä oikein jaksanut innostua mistään. Lopulta kuitenkin päädyin sisustuslehteen, koska onhan sisustaminen ajankohtaista sitten jossain vaiheessa. Tämä tapahtui siis vuosi sitten, jolloin olimme vasta varanneet asunnon ja odotimme koska asuntojen myynti alkaisi ( se siirtyikin puolella vuodella eteenpäin ).

Se tilaamani lahjalehti saapui eräänä elokuisena vapaapäivänäni ja päätin heti alkaa sitä selaamaan. Käänsin sivuja, kunnes katseeni naulautui ehkä kauneimpaan sohvaan, mitä olen nähnyt. Se oli Shapes malliston Nest-sohva. Sydämeni teki ylimääräisen pomppauksen kun selvisi sohvan olevan vieläpä kotoisin lähes oman lapsuudenkotini huudeilta! Suorastaan lähisohva! Mieheni teki sattumalta etäpäivää kotona ja kiikutinkin heti sohvan kuvan hänelle katseltavaksi. Hetken tuumittuaan hän totesi sohvan olevan vallan mukavan näköinen! Ja niin päätimme kesälomalla käydä katsastamassa miltä Shapes-sohvat näyttävät paikan päällä.

Pienen seikkailun jälkeen löysimme huonekaluliikkeen, jossa Shapesin sohvia on myynnissä. Heillä oli näytillä Nest, johon mieheni kanssa tykästyimme. Shapes-sohvat siis valmistetaan käsityönä Kauhajoella ja he lupaavat istuintyynyille 10 vuoden takuun! Sohvalle istuttuamme emme oikeastaan halunneet nousta ylös, voin rehellisesti sanoa sen olleen mukavin sohva, jolla olen istunut :D Vielä samana päivänä kävimme katsomassa muitakin sohvia mutta itselleni jäi Nest-sohvasta niin sellainen fiilis mitä uuden kodinkin suhteen, vahva intuitio että siinä se on, tuleva sohvamme. Ja koska rakastan tarinoita ja merkityksiä, se sohva ( jos siis siihen nyt lopulta päädymme ) tulee pitämään sisällään merkityksellistä tarinaa, se ei ole vain "joku satunnainen sohva joka on ostettu liikkeestä". Vaan mukana on vahva tunnelataus ja iso ripaus kohtalokasta sattumaa lähtien Maku-lehden peruuttamisesta!

10 Kommentit

 1. Lähisohva, hih, onpa hyvin sanottu:D
  Kiva kuulla, että sisustuprojekti etenee ja lähisohva miellyttää teitä kumpaakin. Sohva on tärkeä huonekalu (melkein kuin perheenjäsen) ja sen pitää todella olla Hyvä, eikä vain sinnepäin:) Ja on muuten tyylikäs kuvista päätellen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sen on, tavallaan, vaikka tällä hetkellä välissä onkin kilometrejä 😊 Jos haluaa hyvän ja kestävän sohvan, siihen täytyy vähän panostaa 😊 Mä itseasiassa tykkään kaikista Shapesin sohvista 😄

   Poista
 2. Ihana sohva. Tuleeko kädenvääntöä väristä, vai onko se jo päätetty?
  Rauhaisaa tiistai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihana 😍 Mä luulen, ettei tuu vääntöä. Kävin jo sohvakankaita katsomassa ja luulen, ettei me jouduta siitä vääntämään 😄 Ihanaa torstaita! ❤

   Poista
 3. Tuo Nest on kyllä ehdottomasti nuista kivoimman näkönen ja värinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nest on ihana, ihan noin erikoista väriä tuskin valitsemme koska sen täytyy olla kiva väri viidenkin vuoden päästä 😄

   Poista
 4. Ooh onnea kodinostolle ja sohvan valinnalle. Tuo Nest mintunvihreänä on tosi ihana ja jotenkin niin vintage. <3 Kyllä sen oikean sohvan tunnistaa, kun siihen peffansa lysäyttää, vähän kuin autonkin kanssa. <3 Kohtalo oli tuo lehtijuttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia 😍 Mua kyllä himottaisi tuo sohva mintunvihreänä, mutta luultavasti valisemme klassisemman värin 😄 Sen kun pitää olla viidenkin vuoden päästä ihana 😍 Ja hihhii, sohvassa pyllyn lysähtäminen on kyllä se paras myyntiargumentti - sohvan täytyy tuntua hyvältä ❤ Lehtijutussa oli kyllä aimo ripaus kohtaloa mukana ❤

   Poista
 5. Todella ihana, meidän sohva on itseasiassa tosi paljon ton tyylinen. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow