In this Light

Kauneusblogi

Luku 831 - Miten uusi koti on vaikuttanut kauneusrutiineihini?

Enpä olisi nimittäin uskonut, kuinka erilaista kauneudenhoitaminen on uudessa kodissa! Vertailupohjana, asuimme aiemmin alkuperäiskunnossa olevassa 70-luvun kerrostalossa. Siellä vessa/kylpyhuone oli alkuperäiskunnossa ( eli suomennettuna, kamala! ), kuuma ja säilytystiloiltaan epäkäytännöllinen. Asunnossa oli isot huoneet, mutta esimerkiksi makuuhuoneessa minulla ei ollut omaa kampauspöytää. Kauneustukikohtani olikin yöpöytä, jossa säilytin niin meikkejä, kuin ihonhoitotuotteita. Lisäksi minulla oli Ikeasta hankittu tarjoiluvaunu mutta myös muuta säilytystilaa meikkejä ja ihonhoitotuotteita varten. Meikkasinkin ja suoritin ihonhoitotoimenpiteet sängyn reunalla istuen.

2017-12-28_08-21-11

Uuden kodin myötä sain oman työhuoneen, joka myös toimittaa vierashuoneen virkaa. Olikin päivänselvää, että tulisin niin hankkimaan itselleni kampauspöydän! Voisin myös hyödyntää sitä muunakin työpöytänä. Mietinkin pitkään, hankinko Ikeasta Malm-kampauspöydän vai kokoanko sellaisen itse hyllylevystä sekä lipastoista. Mutta halusin siron, ilmavan ja pieneen tilaan mahtuvan työpöydän, ja vaikka Malmissa ei itsessään ole suuren suurta säilytystilaa, on se tämän hetken tarpeisiini täydellinen! Ja kyllä, on ihanaa mutta samalla outoa meikata työpöydän äärellä! Välillä aamuisin tuntuu hassulta kävellä makuuhuoneesta toiseen huoneeseen, istahtaa tuolille ja avata kampauspöydän vetolaatikko. Tarjoiluvaunua en hävittänyt, ja se jatkaakin toistaiseksi tarkoituksessaan meikkivaununa.

Alunperin mietin, että uudessa kodissa myös ihonhoito suoritetaan kampauspöydän äärellä. Että en missään nimessä säilyttäisi ihonhoitotuotteitani kylpyhuoneen peilikaapissa. En halunnut ihonhoitotuotteita kuumaan ja kosteaan tilaan. Varmaan arvaattekin, pyörsin päätökseni. Niin vaan täytin peilikaapin ihonhoitoputeleilla. En itseasiassa itsekään oikein tiedä, miksi. Ilmeisesti muuttaessa oli vaan niin helppo laittaa tuotteet esille peilikaappiin, omassa työhuoneessani ne olisivat tarvinneet jonkun järkevän säilytysratkaisun. Ja se järkevä säilytysratkaisu ei ollut muuttaessa tiedossa, joten päätin hyödyntää sen kodissa valmiina olleen ratkaisun. Olinkin helpottunut, sillä mitä enemmän sain laitettua tavaroita kaappien sisälle, sitä vähemmän sitä pyörii epämääräisissä kasoissa tasoilla. Nimittäin, voin paljastaa että tavarat todellakin hakevat yhä paikkaansa, ja säilytystarpeiden hienosäätäminen on käynnistynyt! Lisäksi totesin, että uuden kodin kylpyhuone on ihan oikeasti moderni, eikä mikään 70-luvun kuuma ja muutenkin epäkäytännöllinen tapaus!

2018-01-11_11-29-15

Ja tiedättekös, ihonhoitotuotteiden säilyttäminen pääsääntöisesti vessassa on ollut omalle iholleni käänteentekevä ratkaisu! Nimittäin, olen lopettanut näppyjen ja epäpuhtauksien puristamisen sekä ihon sörkkimisen. Lähes kokonaan! Minulla oli nimittäin paha tapa aiemmassa kodissa, siinä sängyn laidalla istuskellen, kaivaa esille komedorauta ja käydä läpi ihoa. Uudessa kodissa taas en halua varata vessaa liian pitkäksi aikaa ja voin sanoa, että peilikaapin edessä seisoskellen se ihon sörkkiminen ei ole niin kivan tuntuista, kuin lungisti sängyn laidalla istuskellen.

Tästä taas päästään siihen, että koen ihoni voivan paljon..no, paremmin! Sillä ihon sörkkiminen on omiaan jättämään ihoon pieniä "arpipilkkuja". Toki olen täälläkin komedorautaa käyttänyt, mutta se sellainen joka iltainen ihon nysvääminen ja näprääminen on loppunut. Ja siitä olen erittäin iloinen! Eli kannatti antaa toisenlaiselle tuotteiden säilytysratkaisulle mahdollisuus, silloin voi ihokin saada uuden alun.

Miten te säilytätte ihonhoitotuotteet?

4 Kommentit

 1. Wc:n peilikaapissa on minunkin ihonhoitotuotteet. Meillä on kahdessa kerroksessa wc-tilat ja minun tuotteet on alakerrassa.
  Ihanaa, että sait oikein oman kosmepöydän ❤️

  VastaaPoista
 2. Mulla on meikit ja ihonhoito tuotteet vessassa kun meille ei yksinkertasesti mihinkään muualle mahdu. Ihonhoito tuotteet saa olla vessassa ja siellä ne tulee käytetyksi, mutta meikeille kaipaisin jotain muuta paikkaa. Huomasin kuitenkin itse kun tehtiin pieni wc-remontti, että viihdyn siellä huomattavasti paremmin ja hoidan ihoani paremmin :)

  VastaaPoista
 3. Mun kosmetiikat ovat muuton jälkeen makuuhuoneen kaapeissa, ja aktiivisessa käytössä olevat puhdistustuotteet ovat luonnollisesti kylppärissä. Mutta muuten haluan pitää voiteet yms. vähemmän kosteassa tilassa. Nykyinen kylppäri on varmaan kolmanneksen pienempi kuin ennen, mutta on siinä hyötyäkin. Nyt en voi jättää purkkimeriä lainehtimaan lattioille, vaan niille pitää löytää oma paikka :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on kaikki ihonhoitotuotteet kylppärissä. Pienimmät jutut on avohyllyllä ja isommat sitten semmoisessa liikuteltavassa laatikostossa. Seuraavan asunnon yksi tärkeimpiä kriteereitä onkin ihan ehdottomasti se, että siellä on kunnon peilikaapit ja tai muuten hyvät säilytysmahdollisuudet.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow