In this Light

Kauneusblogi

O'right - Maailman vihrein hiustenhoitosarja?

o3

Tuotteet pr-näytteitä

Syksyllä Suomeen rantautui Taiwanista uusi, vihreisiin arvoihin voimakkaasti panostava hiustenhoitosarja O'right. Sarja on niittänyt maailmalla menestystä, ja pakkaukset ovat voittaneet toinen toisensa perään palkintoja. Sarjan perustajalla Steven Kolla on ollut hyvin henkilökohtainen syy sarjan luomiselle. Voimakkaasti allergisena hän halusi kehittää hiustenhoitosarjan, joka kunnioittaisi ympäristöä sekä elämää, karsien kemikaalikuormaa. Hänen vanhempansa kuolivat perustamisvuonna syöpään, ja se oli varmasti myös kimmokkeena jatkaa sarjan linjan pitämisenä vihreänä. Tuotteet valmistetaan aurinko- ja tuulienergiaa hyödyntäen ja merkki on panostanut ympäristön viihtyvyyteen toimitiloissaan, heille onkin myönnetty ensimmäisenä EEWH Green Building -sertifikaati. Mutta sain ilokseni merkin tuotteita testiin, juuri minun hiusteni tarpeisiin soveltuen ja nyt lähdetään paneutumaan niihin!

Caffeine Shampoo ( 33,50 € / 250 ml ) on tarkoitettu normaaleille hiuksille, jotka mahdollisesti kaipaavat päänahan hoitoon pientä ekstraa. Oma päänahkani on suhteellisen normaali, mutta taipuvainen lievään seborreaan joten kaipaankin hiuspohjaa hoitavia pesutuotteita. Shampoo kuuluu Recoffee-linjaan, jonka tuotteissa käytetty kahvi on kierrätettyä, samoin pakkausten väri tulee, mistäpä muusta kuin kahvista! Shampoopullon pohjassa on se pieni, nerokas yksityiskohta joka ilahduttaa pakkauksen ohella - nimittäin pakkaus on maatuvaa materiaalia, ja shampoopullon pohjassa on siemen, josta lähtee kasvamaan puu. Tai tässä tapauksessa, kahvipavusta kahvipensas. Eli, teoriassa voit nakata pullon luontoon ja se maatuu. Minun pullolleni kävi vaan köpelösti, sillä tipahtaessaan lattialle siemenkin pääsi karkuun. Voin muuten sanoa, että hetken aikaa ihmettelin, mikä ihmeen kikkare meidän uuden kylppärin lattialla oikein oli, ennen kuin yhdistin sen tähän episodiin. Mutta aion pullon tyhjennettyä laittaa sen testiin ja haudata sen multaan ihan nähdäkseni, maatuuko se oikeasti.

Shampoo, eikä sarja itsessään täytä sertifikoidun luonnonkosmetiikan kriteereitä. Mutta sarja ei käytä mm. parabeeneja, sulfaatteja, väriaineita, ftalaatteja, formaldehydia tuotteissaan ja tuotteissa luvataan aika huimia luonnollisuuspitoisuuksia. Osalle varmasti tietyt raaka-aineet ovat ehdoton ei, mutta itse suhtaudun aika liberaalisti mitä tulee raaka-aineisiin. Sarjasta voi helposti saada kuvan luonnonkosmetiikkana, mutta sitä se ei kuitenkaan ole.

Mutta palatakseni shampooseen! Se on tosiaankin omiaan virkistämään hiuspohjaa. Kahvin ohella löydän incistä raaka-aineita, joita käytetään päänahkaa hoitavissa tuotteissa, kuten climbazolen sekä salisyylihapon. Shampoon tuoksu on raikas, sademetsämäinen. Shampoon koostumus on aika juoksevaa. Se kuitenkin vaahdottuu hiuksissa hyvin, vaahdotan aina hiukset pariin otteeseen. Huomasin O'riginsin sivuilla mainittavan, että shampoo on helppo huuhdella pois ja täten sen ajatellaan säästävän vettä. Allekirjoitan helposti huuhtoutumisen! Shampoo on tuntunut käytössä erittäin miellyttävältä, tämä on pitänyt päänahkani mielestäni mukavan tuntuisena, kosteutettuna ja raikkaana. Se pesee hiukset puhtaiksi ja hiukset kuitenkin jäävät sen tuntuisiksi, että teoriassa hoitoaineen voisi hyvinkin jättää välistä! Pesuvälinä pidän paria päivää, ja se on tällä shampoolla hyvä tahti. Nimittäin, kolmantena päivänä hiukset tuntuvat jo liian lättänöiltä sekä tyvestä sen verran rasvoittuneilta, että kaipaan hiuksiin raikastusta ( ja en käytä kuivashampoota, koska se ei ole minulle soveltuva tuote ).


o6

Hoitoaineiden suhteen olenkin sitten todella kranttu. Myönnän, en ole löytänyt sitä täydellistä hoitoainetta. Ja nyt, kun olen viime vuodet värjännyt hiuksia todella maltillisesti, laittaen oikeastaan vain raitoja, hiukseni eivät välttämättä kaipaa mitään tehohoitoa. Toisaalta hiuslaatuni on karhea ja hiukseni ovat useimmiten pörröiset. Mutta pörröiset hiukset ovat tuuheammat, kuin hoitoaineella latistetut. Useimmitenkin pesun jälkeen käytän hiuksiin jätettäviä hoitoaineita. Olen hiustenlaittamisen suhteen boheemi luonnonlapsi, mutta tokikaan hiukseni eivät missään totaalisessa luonnontilassa ole vaan käytän muotoilutuotteita.

Sainkin testiin Bamboo Moisturizing Conditionerin ( 28 € / 250 ml ). Se on tarkoitettu kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Hoitoaine sisältää bambu-uutetta sekä luonnolllisia kosteuttavia raaka-aineita. Hoitoaine levitetään pyyhekuivattuihin hiuksiin ja sen annetaan vaikuttaa 1-3 minuuttia. Olen saattanut toisinaan levittää hoitoaineen vähän kosteisiinkin hiuksiin, ja joskus ennen hiusten pesua. Hoitoaine selvittää hyvin hiukset, eikä oikein annosteltuna latista hiuksia. Hoitoaineen tuoksu on myös mieto, raikas ja sademetsämäinen. Minulle hyvä perustuote, joka ajaa asiansa.


o11

Oikeastaan testijoukon suosikkituotteekseni nousi tämä Goji Berry Volumizing Hair Cream ( 29 € / 100 ml )! Se on tuuheuttava ja hiuksille ryhtiä antava muotoiluvoide. Voide sisältää Goji-marja uutetta sekä kasviperäisiä tuuheuttavia raaka-aineita. Voiteen tuoksu eroaa selvästi shampoon ja hoitoaineen sademetsäisen kosteasta, lumpeenkukkatuoksusta ja on selvästi enemmän jopa parfyymimäisempi. Tuoksu on miellyttävä ja eräänä iltana kun levitin tuotetta hiusten pesun jälkeen hiuksiini kylpyhuoneessa, miehen pestessä hampaita hän koki ahaa-elämyksen, " ai tämä on se ihana tuoksu, mikä sun hiuksissa välillä on!".

Paras lopputulos tulisi hiukset föönaamalla, mutta itse en ole enää tarttunut fööniin pitkiin aikoihin ( tästä aiheesta jossain vaiheessa lisää! ). Tuote tuo selvästi ryhtiä hiuksiini ja koen tämän myös samalla hiuksia hoitavanakin tuotteena. Hiuksiin jätettävät hoitoaineet kun ovat sydäntäni lähellä ja jos ne vielä samalla muotoilevat hiusta, antaen ryhtiä ja napakkuutta niin tällä konseptilla minut valloitetaan puolelleen.

O'rightia myy heidän oma verkkokauppansa, ja luultavasti jälleenmyyjiä tulee lisää. Lähintä jälleenmyyjää varmaan tiedustelisin heidän kauttaan.

5 Kommentit

 1. Näissä on kyllä harvinaisen innovatiiviset pakkaukset! Ihan loistavaa :) Kiva myös kuulla, että tuotteet tekevät tehtävänsä.

  VastaaPoista
 2. Minäkin ihastui näihin pakkauksiin, erityisesti tuo shampoo on minulle mieleen.
  Kivaa viikonloppua Salka <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kiinnostava konsepti ja tuotteiden ulkonäkö todella hyvin designattu fontteineen ja värisävyineen:) Ihanaa viikonloppua S<3

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan kuuloisia, shampoo kiinnosti eniten. :)

  VastaaPoista
 5. Nämä vei oman sydämen, koko yrityksen läpinäkyvyys, kompostoitavat pullot, joista voikin syntyä jotain ihmeellistä ja vielä hyvät tuotteet, niin wow.

  Ihanaa viikonloppua Salka <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow