In this Light

Kauneusblogi

Luku 860 - Hiustuote jota ilman en enää halua olla!

Aquis

Kuulin jo vuosia sitten mielenkiintoisesta keksinnöstä, Aquis hiuspyyhkeestä. Kesti kuitenkin viime syksyyn saakka, että sain tämän mielenkiintoisen tuotteen hankittua! Huomasin maahantuojan olevan I love me -messuilla ja pääsin hypistelemään tuotetta paikan päällä. Kohtaamisemme oli hauska, sillä seuraamme toisiamme Instassa ja hän heti tunnistikin minut. Välillä mietin, näytänkö Insta- ja blogikuvissa kuinka itseltäni, mutta ilmeisen tunnistettavissa olen ;)

Mutta mikä ihme on tämä hiuspyyhe ja miten se eroaa tavallisesta froteepyyhkeestä? Voin sanoa jo heti kättelyssä, eroa on kuin yöllä ja päivällä! Aquis hiuspyyhkeitä on eri mallisia ja itsehän ostin tämän turbaanimallin valkoisena, Lisse Luxen ( 39 € ) . Suosittelen sitä lämpimästi, sillä turbaani on helppo sutaista päähän ja ennen kaikkea, tämä hiuspyyhe pysyy paikoillaan! Olin viime viikonloppuna reissussa ja unohdin pakata hiuspyyhkeen mukaan, muistaen miksi sitä nykyään niin paljon rakastankin.

Ensinnäkin, hiuspyyhe on kevyt verrattuna perinteiseen froteeseen. On kuulkaas aika epämukavaa kökkiä painava, huonosti paikallaan pysyvä pyyhe päässä verrattuna kevyeen, paikoillaan pysyvään pyyhkeeseen! Eron oikeastaan ymmärtää sen jälkeen, kun tämän ensimmäisen kerran päähänsä kietaisee. En enää halua olla ilman!

Toisekseen, hiuspyyhe on valmistettu keinokuidusta, Aquitex-kudonnalla tehdystä mikrokuidusta jonka ansiosta hiukset kuivuvat nopeammin, kuin puuvillaiseen froteeseen kiedottuna. Tätä voi ajatella sen kautta, että jos lähdet urheilemaan puuvillaisissa vaatteissa ja hikoilet, vaatteet säilyvät märkinä. Puuvillalla on hyvä imukyky, se sitoo kosteuden itseensä mutta kosteus haihtuu puuvillasta hitaasti. Sen sijaan keinokuituiset urheiluvaatteet ovat hengittäviä, kun hikoilet niin kosteus pääsee haihtumaan eikä vaate tunnu niin märältä. Pyyhe sekä imee mutta myös haihduttaa hiuksista kosteutta, saaden hiukset kuivumaan nopeammin sekä täten hiusten föönausaikaa saa lyhennettyä. Hiuspyyhe lupaa imeä hiuksista kosteutta viisi kertaa tavallista puuvillaa enemmän.

  2018-04-17_07-18-27

Olen käyttänyt hiuspyyhettä lokakuusta saakka, ja en tosiaankaan halua enää olla ilman! Omasta mielestäni hiukset kuivuvat nopeammin, enkä ole näitä juurikaan föönannut. Yleensä pesun jälkeen annan pyyhkeen olla vähintääkin puoli tuntia päässä ja sitten annan hiusten kuivua vapaasti loppuun.

Kun pyyhkeen ottaa ensimmäistä kertaa käyttöön, kannattaa pestä se, huuhteluainetta ja valkaisuaineita kannattaa välttää pyyhkeen hoitamisessa. Pyyhke kääritään hiuksiin niin, että ensiksi puristetaan hellävaraisesti hiuksista ylimääräiset vedet pois, ja sitten hiukset vaan asetellaan pyyhkeen sisälle. Tämän jälkeen turbaani on helppo pyöritellä pötköksi, jonka saa niskassa olevaan nappiin helposti kiinni. Kaikkea hankaavaa liikettä kannattaa välttää! Ja kun pyyhkeen ottaa pois, ripustetaan se ilmavasti kuivumaan. Meillä on kotona kylpyhuoneessa naulakko, johon oman hiuspyyhkeeni nakkaan. Hiuspyyhettä suositellaan pestäväksi 40 asteessa, mutta itse olen pessyt omaani välillä 60 asteen pesussa, eikä sille ole tapahtunut mitään. Mutta tämä siis omalla vastuulla!

Jos värjäät hiuksiasi paljon tai käytät väriä ylläpitäviä shampoita ja hoitoaineita, kannattaa harkita sinistä turbaania. Itse halusin klassisen valkoisen, joka on hopeashampoon ansiosta muuttunut harmaaksi. Se ei menoa haittaa, vaan on enemmänkin esteettinen silmäsärö, jonka kanssa olen oppinut elämään.

Onko tämä sinulle tuttu? Jos ei, kiinnostuitko?

20 Kommentit

 1. Todellakin kiinnostuin, mahtava tuote! Mulla on myös pitkät hukset ja koitan välttää föönaamista joten kaikki mikä nopeasti kuivattaa (tai nopeuttaa kuivumista) hiukset, on hyvästä. Täytyykin tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa suosittelen lämpimästi tähän sarjaan tutustumista 😊 Sarjalla on muuten erikseen pyyhe pitkille hiuksille 😀

   Poista
 2. Olen nähnyt näitä somessa, mutta koska mulla on todella paksut ja pitkät hiukset olen miettinyt että toimiiko tämä niille. Joskus tavalliset pyyhkeetkään ei riitä hiuksiini! Toki jos tämä toimii pitkille ja paksuille hiuksille olisi tämä kuivaamisen kannalta ihan huippu tuote!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjalla on erikseen pyyhe pitkille hiuksille ja käsitykseni mukaan siitäkin on tykätty. Jos päädyt testaamaan, niin odotan mielenkiinnolla sun kokemuksia 😊 Mutta voisin kuvitella, että tää olisi ihana konsepti sun hiuksille 😊

   Poista
 3. Ei ole tuttu, mutta tollanen olisi kyllä ehdottomasti munkin hankittava! Se tunne on oikeesti aika inhottava, kun iso ja painava froteepyyhe on päässä ja varsinkin kun mä tykkään pitää niitä hiuksia siellä pyyhkeen sisällä ihan hyvän tovin ennen sen poisottamista :D Ehkä mä viimeistään seuraavilta I Love Me -messuilta nappaan tämän mukaani, jos maahantuoja löytyy paikan päältä silloinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuote mullisti mun maailman, ja eräs syy on just se, että tää on ihanan kevyt 😀 Se paksu ja painava froteemöhkäle, ei kiitos enää 😄

   Poista
 4. Tää on niin hyvä pyyhe. En osaa olla enää ilman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä 😊 Oikein harmittaa jos unohtaa pakata tän reissuun mukaan😄

   Poista
 5. Näyttää tutulta, mutta en omista itse;) Mä olen edelleenkin sikalaiska edes turbaania päähäni vääntämään, mutta ehkä joku päivä saan kunnon herätyksen;)
  Iso peukku kuitenkin erinomaiselle innovaatiolle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää innovaatio saa todellakin ison peukun 🤗

   Poista
 6. On tuttu tuote, vaikka en ole itselleni tätä vielä hankkinut. Kovasti olen kuullut kehuja tuotteesta ja juuri tuosta, että hiukset tosiaan kuivuvat nopeammin.
  Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuote lunastaa lupauksensa, voin lämmöllä suositella 😊

   Aurinkoa vappuaattoon!

   Poista
 7. Mulla on aivan sama juttu: En osaisi enää olla ilman tätä, enkä haluakaan! :D On helpottanut elämää niin paljon. Hiukset kuivuu superpaljon nopeammin ja jotenkin tuntuukin hoidetuimmilta. Niin huippu keksintö tämä, että huh heijaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Outille kommentoin, tämä tuote lunastaa lupauksensa 😀 Enkä halua enää olla ilman!!

   Poista
 8. Toisen merkin hiuspyyhe on ollut aktiivisessa käytössä jo varmaan vuoden ajan. Oon tykännyt kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako kysyä, minkä merkin?😊 Nimittäin muutkin merkit kiinnostavat 😀

   Poista
 9. Toisella lapsistani(pitkät hiukset)on ollut Aquis pyyhe jo yli vuoden käytössä ja on tykännyt kovasti.Vähentää talvella hiustenkuivaus aikaa huomattavasti, yleensä antaa hiusten sitten lopuksi kuivua itsestään. Suosittelen ainakin pitkähiuksisille, omat lyhyet karvat kuivuu muutenkin nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla muidenkin kokemuksia tuotteesta 😊 Tämä on kaikin puolin toimiva, enkä enää osaa olla ilman 😀

   Poista
 10. Ostin Dermosililtä vastaavan tuotteen muistaakseni 6 eurolla ja olen tykännyt siitä kovin! Kuvauksen perusteella kuulostaa aivan samanlaiselta kuin tämä ja olisikin mielenkiintoista tietää, miten suuri hintaero näkyy tuotteen toiminnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kiinnostuin Dermosilin pyyhkeestä ja jos vaan saan sen käsiini, aion ehdottomasti kokeilla ja mahdollisesti raportoida blogiin 😀

   Poista

Lähetä kommentti

Follow