In this Light

Kauneusblogi

Luku 879 - Bakel P-Lipic, ihana voide kesään ja ihokriiseihin!

Bakel6

Keveiden mutta tehokkaiden voiteiden nimeen vannovat, nyt kuulolle! Minulla on historia geelimäisten koostumusten rakastajana. Rakastin teininä ja varhaisaikuisena geelivoiteita yli kaiken, sillä ne toimivat rasvoittuvalla ihotyypilläni mahtavasti. Koin, että tuhdimmat voiteet tukkivat ihoa. Ja niin ne varmasti tekivätkin. Mutta iho muuttuu. Omasta ihostani tuli ensiksi sekaiho, joka muuttui sittemmin, vielä enemmän iän karttuessa, pintakuivaksi sekaihoksi. Geelimäiset voiteet alkoivat tuntua liian tehottomilta. Iho sai vesikosteutta, mutta rasvakosteus jäi uupumaan. Kokeilemalla selviää, millaiset voiteet sopivat iholle parhaiten ja kannattaakin rohkeasti ikääntyessä kokeilla erilaisia koostumuksia, eikä jäädä kiinni niihin teini-iän ja nuoruuden voiteisiin.


Bakel8 Bakel9 Bakel10

Bakel on italialainen kosmetiikkasarja, joka on karsinut tuottteiden raaka-aineet minimiin ja tuotteet sisältävät vain vaikuttavia raaka-aineita. Tuotteet sopivat vegaaneille, niitä jälleenmyy Suomessa MyChoice-verkkokauppa joka on erikoistunut eläinkokeettomiin tuotteisiin. Koska tuotteiden raaka-aineista on karsittu ns. täyteaineet, väriaineet, hajusteet ja säilöntäaineet, ovat tuotteet allergisille ja herkkäihoisille oiva vaihtoehto! Bakelin tuotteet löytyvät listattuna allergia- ja astmaliiton sivujen suosituslistalta. Bakelin tuotteissa on merkittynä, onko tuotteessa käytetty raaka-aine biotekninen, synteettinen, kasvipohjainen tai steriiliä vettä.

Bakelilla on valikoimissaan neljä erilaista kasvovoidetta, joista P-Lipic ( 145 € / 50 ml ) on kevyin geelimäisen koostumuksensa takia. Ihonhoitominimalistille Bakelin tuotteet ovat märkä uni, sillä esim. tämä P-Lipic käy koko kasvoille, myös silmänympärysiholle. P-Lipic pohjautuu taikapähkinäveteen. Taikapähkinä on antioksidantti, ja sillä on ihoa supistavia sekä tulehduksia lievittäviä ominaisuuksia. Se voi myös parantaa haavoja, ja se onkin antibakteerinen! Taikapähkinä voi auttaa myös UV-säteilyn aiheuttamiin vauroihin. Osa ihmisistä voi saada taikapähkinästä oireita, mutta Bakelilla tuotteiden formuloinnissa on huomioitu raaka-aineiden puhtaus. P-Lipicissä on myös hyaluronihappoa, joka on mahtava tuote sitomaan kosteutta iholle! Samoin trehalose, joka on eräänlainen mm. sienistä saatava sokeri, kosteuttaa ihoa.

Bakel1

P-Lipic on todella riittoisa voide. Vaikka voide onkin kallis ( tilasin oman voiteeni alennusmyynnistä ), niin riittoisuus antaa hintaa anteeksi. Pieni määrä voidetta riittää ja se levittyy todella hyvin! Koostumus on geelimäistä, joka ei ole mitään tuhtia geeliä vaan enemmän vesimäisempää, mutta kuitenkin ryhdikästä. Se ei heti lähde valumaan kämmenselältä, mutta ei kuitenkaan jää sellaisena geelikasana paikalleen. Voide ei oikeastaan tuoksu miltään, mutta se onkin hajusteeton.

Olen tykännyt P-Lipicistä todella paljon! Käännyn sen puoleen yleensä silloin, kun ihoni kaipaa rauhoittavaa voidetta. Talvella voide on sellaisenaan liian kevyt, mutta muina vuodenaikoina iholleni riittävä. Voide kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Tämä on tuntunut myös rauhoittavan epäpuhtauksia. Eli, näppykriisien aikaan luottotuotteeni! Ja varsinkin kesällä tämä on mahtava tuote, näillä helteillä kevyet voiteet tuntuvatkin iholle paremmilta kuin tuhdit tuotteet.

Jos olet rakastanut geelivoiteita, mutta olet kokenut ne ajansaatossa liian heppoisiksi, voisin kuvitella tämän tuotteen olevan juuri sinulle paikallaan. Minähän luulin, että ikääntyessäni joutuisin sanomaan geelivoiteille vallan hyvästit, mutta P-Lipic osoitti, kunhan koostumus on oikeanlainen voin vielä jatkaa rakkaussuhdettani geelivoiteiden kanssa.

8 Kommentit

 1. Kuulostaapa fantsun upealta voiteelta. Taikapähkinä on hyvä ainesosa, jos se vaan sopii muuten. Geelivoiteita en hirveän usein käytä, paitsi toisinaan geelimäinen silmänympärysvoide on ihan jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on mahtava, ehkä yks toimivimmista kasvovoiteista mitä oon käyttänyt 😊 Taikapähkinä on tosiaankin jees, jos se vaan sopii. Sy-voiteissa geelimäiset koostumukset on aamuisin ihastuttavia!

   Poista
 2. Tää on niin ihana voide, kesällä käytän yksinään ja jos syksyllä on pullosta jäljellä käytän sen loppuun voiteen alla ikäänkuin seerumina. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on huippu, kiitos kun vinkkasit tästä 😍

   Poista
 3. Kuulostaapa hyvältä. On aina kiva löytää tuotteita, jotka sopii just täydellisesti siihen omaan ihoon!
  Aurinkoista sunnuntai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kuin mulle tehty, hinta vähän kyllä hirvittää ☺

   Poista
 4. Kiva kuulla, ihan uusi tuote mutta tykkään geelimäisistä voiteista joten tää vois sopia mulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää ois sit sulle ihana voide ☺ Toimivat geelimäiset voiteet onkin kortilla, mutta oon löytänyt näemmä toimivan ja edullisen geeliyövoiteenkin 🤗

   Poista

Lähetä kommentti

Follow