In this Light

Kauneusblogi

Luku 905 - Clinique puhdistusbalmi, tuote jota jään kaipaamaan!

Clinique3

On kosmetiikka ja sitten sellaista kosmetiikka, joka saa sydämen väpättämään, kunnon roihuliekillä! Sitä minulle on tämä Cliniquen Take teh day off cleansing balm ( 29,30 € / 125 ml ). Olen käyttänyt tätä jo vuosia sitten meikin puhdistamiseen, silloin ostin balmin Cliniquen konsulentin suosituksesta ja käytinkin tuotetta useamman purkillisen. Yksi tyhjä purkki on minulla säilytyspurkkina, siellä ovat ne pinnit jotka eivät ole kadonneet kodin mustaan aukkoon! Mutta Cliniquen balmin jälkeenkin olen suosinut kaksoispuhdistusta, siinä puhdistetaan öljymäisellä tuotteella meikki ja sen jälkeen jollain toisella tuotteella iho. Tämä balmi onkin mitä mainioin tuote ensimmäisen vaiheen puhdistustuotteeksi!

Cliniquen puhdistusbalmi on hajusteeton, ja silmälääkärin testaama. Koostumus on kiinteää balmia, jota on kuitenkin helppo ottaa purkista. Ja balmi sulaa nopeasti voidemaisen öljymäiseksi.


Inci: Ethylhexyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbeth-30 Tetraoleate, Polyethylene, PEG-5 Glyceryl Triisostearate, Water, Tocopherol, Phenoxyethanol

Clinique7

Cliniquen balmia on miellyttävä käyttää. Sitä on helppo annostella, se on matkustusystävällinen sillä purkki ei vuoda kuten puhdistusöljyjen kanssa voi käydä, se levittyy helposti kasvoille ja hoitaa hommansa hyvin. Se poistaa tehokkaasti meikin ja lian kasvoilta. Balmia hierotaan kuiville kasvoille, sitä kannatata kunnolla työstää ja hetken jälkeen kastellaan sormet, ja jatketaan työstämistä. Sen jälkeen tuote huuhdotaan kasvoilta pois.

Aion kuitenkin jatkossa suosia yhä enemmän luonnonkosmetiikkaa ja koska en tiedä, onko tuotteen sisältämä "muovi" polyethylene nestemäisessä vai kiinteässä muodossa, vai onko se kenties jopa esim. selluloosapohjaista, jää tämä tuote jatkossa kaupan hyllylle. En ole juuri aiemmin miettinyt muovia kosmetiikassa, toki olen ollut tietoinen mikromuovista enkä ole sitä missään muodossa kannattanut, mutta olen vasta ihan hiljattain havahtunut, että muovia voi olla kosmetiikassa muussakin muodossa kuin mikromuovina.

Mikään laki eikä asetus ole ainakaan vielä asettanut mikromuoveihin rajoituksia, ja kun kysyin Tukesin kantaa tuohon nimenomaiseen polyethyleneen viitaten, sain vastauksen jossa mainitaan raaka-aineen olevan sallitun, ja Tukesin valvovan että markkinoilla olevat kosmetiikkatuotteet täyttävät lainsäädännön kriteerit. Kosmetiikan lainsäädäntö onkin säädetty terveysperusteisesti, ei ympäristöperusteisesti. Mutta jos REACH-asetus joka määrittelee yleisesti ottaen kemikaaleja ja niiden turvallisuutta, rajoittaa mikromuoveja voidaan tätä soveltaa myös kosmetiikan lainsäädännössä.

Vaikka suurin mikromuovin lähde vesistöissä on kotoisin muualta kuin käyttämistämme kosmetiikkatuotteista, eli autonrenkaista ja keinonurmikoista ja vedenpuhdistamot saavat suurimman osan mikromuoveista napattua talteen, haluan jatkossa omilla valinnoillani viestittää yrityksille, että heidän kannattaisi panostaa biohajoaviin raaka-aineisiin!

Mikä on sinun mielipiteesi muovin käytössä kosmetiikassa?


17 Kommentit

  1. Jo pelkästään ajatustasolla, muovin levittäminen iholle ei herätä mitään positiivisia tunteita. Suosin ehdottomasti luonnonkosmetiikkaa, mutta synteettistä käyttäessä suosin sitä muovitonta. Tuo mikromuoviongelma on kyllä ihan täyttä totta ja ilmeisesti suurempikin ongelma kuin mitä moni tajuaa, mitä nyt on viime aikoina uutisissa kerrottu :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakaan muovin levittäminen iholle ei herätä kovin kivoja fiilisiä :T Ehkä mäkin teen sellaisen linjauksen, että pääosin luonnonkosmea ja sitten muu kosme biohajoavaa :) Minusta on hyvä, että ihmiset heräävät muoviongelmaan, varsinkin kun se suurin ongelma muovin suhteen on muualla kuin kosmetiikassa.

      Poista
  2. Enpä ole itsekään tätä aikaisemmin pohtinut.. Pitäisi alkaa itsekin tarkemmin syynäämään noita INCI-listoja o.O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon vasta nyt havahtunut tähän kunnolla ja kuten Jusulle kommentoin, ei muovin levittäminen iholle tunnu enää niin mukavalta, olkoonkin ns. turvallista. Mä latasin CosmEthicsin, johon saa esim. muovihälytyksen :D

      Poista
  3. Tää balmi on niin ihana. Itse välttelen mikromuoveja. Olen myös siirtänyt omaakin ihonhoitoa luonnollisempaan suuntaan. Meikeissä pysyn varmasti sekakäyttäjänä, koska suurin osa lemppareistani on muuta kuin luonnonkosmea (ja valitettavasti tässä myös pakkaukset ratkaisevat itselleni jonkun verran), mutta ihonhoidossa on helpompi harppaus siirtyä melkein täysin luonnollisempaan suuntaan. Bakel, Bioeffect ja iS Clinical ovat sellaisia sarjoja, joita tulen varmasti aina käyttämään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen oikeastaan nyt havahtunut muoviin ja sen levittäminen iholle ei vaan tunnu mukavalta, oli se kuinka kriteerit täyttävää :P Mä luultavasti teen rajauksen niin, että luonnonkosmea, biohajoavaa kosmea ja sitten muutamia muutaman inci-listan tuotteita. Esim. Bakelia voisin kuvitella käyttäväni, myös BioEffectiä :) Sellaisia sarjoja, joissa kaikki raaka-aineet ovat vaikuttavia. Mutta kunnioitan muiden valintoja, ja kuten mainitsinkin, eihän tätäkään raaka-ainetta ole kielletty :)

      Poista
  4. Mä haluaisin kans edes jossain osa-alueella elämässä pyrkiä muovittomuuteen ja niinpä olinkin ihan liekeissä, kun juuri tänään aamulla olin kotimaisen luonnonkosmetiikkamerkin tilaisuudessa, jossa esitelty uutuustuote oli pakattu biohajoavaan pakkaukseen. Itse tuotteessakaan ei tietenkään mitään muoveja ole.
    Paikalla oli myös Sulapacin edustaja kertomassa tulevaisuuden näkymistä ja toivon todella, että yhä useampi kosmetiikkatuote on jatkossa a)muoviton ja b)pakattu muovittomaan pakkaukseen. Nämä ovat ehkä koko Telluksen mittakaavassa pieniä asioita, mutta tärkeintä on mielestäni, että asiat menevät oikeaan suuntaan ja ehkä pienistä puroista syntyy isompia virtoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se yksi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja (Atopik?) käytti ainakin balmissaan Sulapacia!

      xx Laura / Laura Loukola Art & Beauty Blog

      Poista
    2. Sissi, jaa sun kanssa nuo toiveet tulevaisuuden näkymien suhteen! Olisi ihanaa, jos markkinoilla olisi enemmän biohajoavia pakkauksia. Toivon mukaan siitä tulisi uusi normaali! Ja minusta jokainen valinta vaikuttaa, ja ainakin näyttää suuntaa! Mä ihan innoissani tykkäsinkin sun Insta-kuvasta, tuote kuulostaa niin mielenkiintoiselta! Sulapaciin pakattuja balmeja on myös muuten LV:llä sekä Ekopharmalla :)

      Poista
  5. Kyllä minäkin muovitonta suosisin mutta en ole aiheeseen vielä kovinkaan perehtynyt, siksi kiva lukea näistä ja oppia kokoajan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on osa-alue, joka vaatii perehtymistä, itsekin aattelin tutustua aiheeseen vielä laajemmin! :)

      Poista
  6. Itse kannatan muovittomuutta ja vältän mikromuoveja, esim jatkossa pyrin ostamaan vain biohajoavia glittereitä jne. Ihan kaikista ainesosista kosmetiikassa en tiedä, sillä silikonithan ovat myös muovia, ja niitä on about joka toisessa 'perus' kosmetiikkatuotteessa. Vaikka joku käyttäisi muovia esim. pakkauksessa olen kiinnostunut myös miten ilmastoystävällisiä itse firmat ovat. Muovipakkauksia käyttävät shamppoo-brändithän voivat olla silti ilmastoneutraaleja yms.

    Puhdistusbalmeja on onneksi ihan mielettömästi: Mahalo, Pestle&Mortar ja de Mamiel näin aluksi tulee mieleen 'puhtaammista' sarjoista. Oma lempparini on tällä hetkellä de Mamiel, joka on hyvin riittoisa, mutta vaatii pyyhkeellä puhdistuksen.

    xx Laura / Laura Loukola Art & Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän aiheeseen on muuten laajasti eri näkökulmia, mietin itsekin tuota silikoniasiaa..eiväthän nekään ilmeisesti kovinkaan hyvin hajoa? Ehkä silikonit ovat nyt vähän jääneet muovikriisin varjoon. Mutta totta, esim. O'right joka ei ole luonnonkosmetiikkaa, on kuitenkin panostanut ilmastoasioihin. Tää vaatii todellakin perehtymistä!

      Ja kiitos puhdistusbalmivinkeistä! Mä ostin muuten messuilta Oilixian purkkaputsarin ja se on <3! Eikä vaadi liinaa, huuhtoutuu lopulta vedellä. Siinä onkin muuten ihan Cliniquen purkin väritkin, tuli heti mielleyhtymä tähän ;D

      Poista
  7. En ole pohtinut asiaa aikaisemmin, mutta ei kyllä innosta levitellä muovia iholle.
    Ihanaa iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yep, nyt kun sitä oikein ajattelee, niin ei muakaan innosta :D Ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
  8. Mun mielipide muovista kosmetiikkatuotteissa menee asenteella ”mitä väliä”. Toki aina suosin enemmän muovittomia kosmetiikkatuotteita ja pyrin siihen muovittomuuteen itsekkin, mutta sitten on myös kolikon toinen kääntöpuoli. Kaiken muovittomuus hössötyksen ohella ajattelen itse aikalailla asiaa niin ettei kosmetiikasta löytyvillä muoveilla luontoo pilata. Kyllä sitä rasittaa enemmän kaikki muu muovi roska mitä ihminen kuluttaa. Mutta mun mielestä on hienoo, että haluaa siihen vaikuttaa omilla teoillaan ja vähentää muovin käyttöä omalla kohdallaan jopa kosmetiikassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että suurin muovisaaste tulee aivan muualta kuin kosmetiikasta. Itse havahduin tähän muoviasiaan ihan äsken, toki mikromuoveista olen ollut tietoinen ja niitä vältellyt, mutta enää ei sen turvallisenkaan muovin iholle levittäminen houkuttele :D Mä käytän kyllä arjessa tiettyjä muovisia asioita, enkä siis ole sitä mieltä että muovi pitää täysin kieltää. Sanotaanko näin, muovi on hyvä renki mutta huono isäntä :D

      Poista

Lähetä kommentti

Follow