In this Light

Kauneusblogi

Luku 918 - Burt's Beesin ihanat vartalotuotteet ja harhakuvitelma johtajuudesta

Burt1

Burt's Bees on ollut brändi, joka on jäänyt minulla vähän unholaan. Olen lukenut tuotemerkistä blogeista, ja hipelöinyt tuotteita kaupoissa, mutta siitä huolimatta en ole tuntenut suurta paloa tuotemerkin suhteen. Tiedättekös, sellaista joka aiheuttaa huuman koluta tuotemerkin ihan jokainen purnukka läpi? Ehkä syynä on ollut pakkausdesign, ehkä se että en ole kokenut tuotemerkin sinällään puhuttelevan minua. Olen saanut sen käsityksen, että tuotteet ovat aika ns. perustuotteita, jotka eivät huikentele aktiivisilla raaka-aineilla, kuten hapoilla tai retinoleilla. Mutta viime joulun alla tapahtui yksi joulun ihmeistä ja voitin ihanan Tiian blogista Burt's Beesin vartalotuotteita! Voittopaketista löytyi vartalonpesugeeli Citrus & Ginger Body Wash ja Frangance Free Body Lotion with Shea Butter and Vitamin E.

Burt's Bees on 1980-luvulta juuret juontava, mehiläistarhaaja Burt Shavitzin sekä artisti Roxanne Quimpyn perustama, luonnollisiin arvoihin nojaava merkki Jenkeistä, tarkemmin ottaen Mainesta. Kaikki lähti  1980-luvulla mehiläisvahasta tehdyistä kynttilöistä, ja ensimmäinen ihonhoitotuote Burt's Bees Wax Lip Cream vuonna 1991 saavutti nopeasti kulttituotestatuksen. Siihen nähden, että Burt ostettiin yhtiökumppaninsa toimesta yhtiöstä ulos 1990-luvulla, on Burt kuitenkin erittäin näkyvästi esillä merkin nettisivuilla. Toisaalta, ihmiset rakastavat sympaattisia tarinoita, ja luulen että Burt ei varmaan välittänyt maineesta eikä mammonasta ( mutta Mainesta sen sijaan eittämättä ! ). Burt onkin jo siirtynyt autuaammille maille mehiläisiä tarhaamaan. Mutta jos olisi selaillut nettisivuja puolihuolimattomasti, olisin voinut kuvitella Burtin yhä edelleen olevan yhtiön sydän ja sielu, joka myös kopauttaisi päättäjän nuijaa sekä osallistuisi tuotteiden tekemiseen - ja olevan elossa.

Roxanne myi yhtiön vuonna 2007 Cloroxille. Toisaalta, ilman yrityskauppoja Burt's Beesin kasvu olisi voinut hidastua. Roxanne onkin yrityskauppojen jälkeen keskittynyt ympäristön suojeluun, joten ympäristöä kunnioittavat arvot ovatkin olleet kantavana kivijalkana alusta alkaen.

  Burt2

Burt's Beesin tuotteiden raaka-aineet tulevat pääsääntöisesti luonnosta, mutta tuotemerkki ei ole ns. sertifikoitua luonnonkosmetiikkaa. Tuotteet eivät sisällä parabeeneja, SLS:ää, mineraaliöljyjä, ftalaatteja. Tuotteita ei ole testattu eläimillä, mutta vegaaneille nämä eivät valitettavasti sovi - tai ainakaan hunajaa ja mehiläisvahaa sisältävät tuotteet eivät käy!

Citrus & Ginger suihkugeeli on sulfaatiton, sitrusta ja inkivääriä sisältävä, ihastuttavan energisen tuoksuinen suihkutuote! Tämä olisi aamusuihkuihin aivan ihana valinta, harmi että omat suihkuhetkeni sijoittuvat aina iltoihin. Mutta ei tämä iltaisinkaan ole huono, missään nimessä! Suihkugeeli pesee ihon ilman että iho jäisi koppuraiseksi. Tykkään sen koostumuksesta, joka on sopivan geelimäistä; ei liian valuvaa lirua mutta ei myöskään liian paksua. Tämän perusteella voisin hyvinkin ostaa lisää suihkutuotteita Burtilta!

Hajusteeton vartalovoide onkin tuote, mihin rakastuin! Tämä ei ole ihan täysin hajusteeton, sillä aistin tuoksusta pehmeän mantelimaisen tuoksun. Mutta vartalovoiteessa on käytetty ihoa pehmentävää ja kosteuttavaa sheavoita, kasviöljyjä sekä E-vitamiinia. Voide lupaa kosteuttaa ihoa 24 tunnin ajan. En ole itse vartalovoiteiden kanssa ylin läträäjä, mutta olen kokenut Burtin voiteen miellyttäväksi. Tuote imeytyy ihoon nopeasti, se ei jää pyörimään valkoisena huntuna. Ihosta tulee ihanan pehmeä. Olenkin rasvannut Burtin voiteella mieheni kuivaa selkää ja siinä huomaa ison eron, iho muuttuu rasvauksen jälkeen normaaliksi ja kuiva suomuisuus häviää. Tätä uskaltaisin suositella jopa atoopikoille!

Burtin tuotteita myy esim. Stockmann ja Kicks. Huomasinkin tuotteita googlettaessani, että vartalovoide oli monessa paikassa myyty loppuun, mutta olettaisin ettei tätä nyt olisi kuitenkaan lopetettu. Stockalla Burtin vartalovoiteiden hinnat pyörivät n. 17,90 €:ssa ja suihkugeelit n.15 €:n hujakoilla.

10 Kommentit

  1. Burt's Bees on mullekin jäänyt melko vieraaksi suunnilleen samoista syistä kuin sulla alun perin; jotenkin ei tuotteet puhuttele ulkoasun puolesta ja tuotteiden jonkinasteisen mitäänsanomattomuuden takia. Ehkä itsellä myös lievä inho hunajaa/mehiläisvahaa kohtaa on osasyynä. Citrus & Ginger suihkugeeli kuulostaa miellyttävältä ja sitruunaa ja inkivääriä vastaan mulla ei ole mitään;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näissä visuaalinen ilme ei ole ollut se, minkä takia näihin olisin heti kaupassa tarttumassa. Ja hih, jos hunaja ja mehiläisvaha ei oo sun juttuja, niin silloin ei sarja varmasti ole sua puhutellutkaan :D

      Poista
  2. Minulla on ollut tämän sarjan huulivoide, josta tykkäsin kyllä kovasti. Tuo vartalovoide kuulostaa ihanalta.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vartalovoide on ihana, pehmittää hyvin kuivan karheaa ihoa :) Kannattaa tsekata, jos se vaikka sopisi incinsä puolesta sun tyttärelle, eikös hänellä ollut atooppinen iho ja se manteliallergia?

      Poista
  3. Citrus & Ginger oon aika vastustamaton yhdistelmä, mulla edullisemman merkin vastaavan tuoksuinen suihkugeeli joka on kyllä ihana.

    VastaaPoista
  4. Suihkugeeli kuulostaa ihanalta tuoksuyhdistelmältä! Tän voisi ostaa, jos bongaisin vaikka joulun jälkeisissä aleissa. Muuten ostan aika halpoja suihkareita, kunhan tuoksu on vaan hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suihkugeelin tuoksu on ihanan raikas ja piristävä! Toivon mukaan onnistuisit bongaamaan alesta :)

      Poista
  5. Mulla on monia lämpimiä muistoja Burt's Beesistä, pitäisi varmaan viritellä niitä uudestaan pitkän tauon jälkeen. Bansku-kävivoide on yksi lemppareitani yöksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bansku-käsivoidetta täytyisikin ostaa, muistan että se taisi olla sun ja Jusun lemppareita :)

      Poista

Lähetä kommentti

Follow