In this Light

Kauneusblogi

Luku 952 - 2 x mineraalimeikkivoide Hynt Beauty Velluto Pure Powder Foundation ja Flow by Korento

mineraalimeikkipohja

Vaikka käytän yllättävän paljon mineraalimeikkivoiteita, en ole niistä kovin paljon täällä blogissa puhunut! Eniten palstatilaa on varmasti saanut Jane Iredalen mahtava, pressattu mineraalipohja. Mineraalimeikeissä on nimittäin yksi haastava puoli, ne voivat asettua kuivalle ja pintakuivalle iholle huonosti. Itse elin siihen saakka mineraalimeikkivoidekuplassa, jossa ajattelin näiden sopivan iholle kuin iholle, kunnes ensimmäisen kerran havaitsin meikkipohjien muuttuneen tottelemattomiksi, suorastaan kurittomiksi! Pahimmillaan mineraalimeikkipohjat raidoittuvat iholle, asettuvat laikukkaasti sekä korostavat kasvojen kuivuutta. Ja sitähän kukaan meistä ei varmasti halua? Jane Iredalen pressattu pohja onneksi asettui seesteisesti, mutta kun hoksasin vaihtaa tiheän kabukin mahdollisimman löysään siveltimeen, alkoivat muutkin pohjat asettumaan kauniimmin.

Tykkään mineraalipohjissa eniten niistä, jotka eivät jää iholle mitenkään överihohtavina. Paras mineraalimeikkipohja on sellainen kuin toinen iho, tykkään nimenomaan näiden luonnollisuudesta, joka antaa myös ihon "hengittää" ( vaikka kyseinen termi onkin vähän kyseenalainen, sillä iho ei hengitä ), eikä tuki ihoa paksulla pakkelilla. Esittelenkin seuraavaksi pari suosikkiani, ja postauksen lopussa selviää, miten näitä käytän!
   Velluto Pure Powder Foundation

Hynt Beautyn mineraalipohja Velluto Pure Powder Foundation on eittämättä yksi parhaimmista, mitä olen tähän mennessä kokeillut! Hyntin pohja on siitä ihastuttava, ettei sitä ole kuorrutettu liialla hohdolla vaan tämä on enemmän mattaisampi. Siitä huolimatta se levittyy pintakuivalle iholleni moitteettomasti. Olen kirjoittanut pohjasta ensivaikutelma postauksen vuoden 2017 lopulla. Ja kyllä, olen yhä edelleen merkin pauloissa!

Hyntin mineraalipohjan uniikkius piilee ihoa hoitavassa koostumuksessa, mineraalipohja sisältää liudan erilaisia öljyjä, kuten mm. laventelin eteeristä öljyä, joka voi auttaa taistelussa epäpuhtauksia vastaan, limen eteerinen öljy voi puhdistaa rasvoittuvaa/epäpuhtauksista kärsivää ihoa sekä siloittaa ihon muhkuruisuutta,  bergamotin eteerinen öljy on antiseptisenä myöskin mainio epäpuhtaalle iholle, sillä se auttaa ehkäisemään niitä ja voi nopeuttaa epäpuhtauksien paranemista, kuten myös neilikan eteerinen öljy. Palsamipelargonian eteeristä öljyä käytetään myös aknen hoidossa, se tasapainottaa ihon rasvoittumista, puhdistaa ja rauhoittaa ihoa. Patsuli on myöskin akneen taipuvalle, mutta myös herkälle iholle hyvä valinta sillä se voi myös nopeuttaa ihon parantumista/solujen uudistumista ja nujertaa infektioita.

Hyntin pohjassa ei ole käytetty vismuttia eikä titaanioksidia, mineraaleina ovat sen sijaan mica, maissitärkkelys ja savi! Mica tuo hienovaraista hehkua, mutta tässä ei ole käytetty mitään överihohtavaa micaa. Luulen, että savi tekee sen, että koostumus on kuivahkoa ja jopa tietyllä tapaa jämäkkää. Raaka-aineiden perusteella Hyntin pohja on oivallinen epäpuhtauksiin ja rasvoittuvuuteen taipuvalle iholle, mutta se on myös toiminut omalla pintakuivalla ihollani hyvin! Sävyvalikoima on hyvin rajallinen ja pohjasta onkin kahdeksan sävyä, joista Suomen markkinoilla on kolme sävyä Ivory, Light Beije ja Medium Beige. Tässä ei ole erikseen kylmälle, neutraalille eikä lämpimälle iholle sävyjä, sillä Velluto-tekniikan ansiosta sävyt ovat eläviä ja vivahteikkaita, sopeutuen ihon omaan sävyyn.

mineraalimeikkipohja

Syksyllä markkinoille tuli suomalaisen Flow Cosmeticsin oma meikkisarja, Korento! Tulinkin hankkineeksi Erikan Oranssi Orava -puodissa vieraillessani Korennon mineraalipohjan, Erika oli itse siihen tykästynyt todella paljon. Flowllahan on valikoimissaan mineraalimeikkipohja ja tämä uusi Korennon pohja eroaa vanhaan siinä, että tässä mineraalipigmentit ova päällystetty lesitiinillä eli rasvalla. Tämän ansiosta pohja ikäänkuin liukuu iholle paremmin, jolloin se toimii paremmin kuivalla iholla. Korennon pohjassa on myös enemmän valoa heijastavia pigmenttejä, jolloin se on iholla hehkuvampi kuin Flown aiempi pohja.

Korennon pohjassa on käytetty yksinkertaisuudessaan micaa sekä lesitiiniä, ja ilmeisesti myös sinkkioksidia, titaanioksidia, rautaoksidia väripigmenteissä jos asian oikein ymmärsin.
  mineraalit1.1

Hyntin pohjasta minulla on vaalein sävy Ivory, joka on omalle iholleni aavistuksen vaalea. Korennon pohjasta valitsin sävyn Warm 03, joka on sitten minulla liian tumma. Mutta tällaista se on välillä mineraalipohjien kanssa, sopivan sävyn löytyminen voi olla haastavaa. Itse olenkin käyttänyt näitä pohjia sekoittamalla niitä keskenään! Ja siinähän ne toimivat mainiosti.

Hyntin pohjan hinta on 49 € - 51 €/ 8 g ja Korennon 35 € / 10 g. Hintaero tulee varmasti osittain raaka-aineista, sillä Hyntin pohjassa on käytetty eteerisiä öljyjä. Laadukkaat eteeriset öljyt eivät ole mitään halpaa kamaa, toki en tiedä mistä Hyntin pohjan öljyt ovat tulleet. Itselleni kummankaan hinta ei ole kynnyskysymys, Hyntin pohjan tosin taisin ostaa Black Friday -alesta. Molemmissa purkeissa on kätevä käännettävä sisäkansi, joka estää puuterin pöllyämisen vallattomana.


korentopohjahynt1

Mineraalimeikkipohja on silloin hyvä, jos iholla ei ole paljoa kohtia joita pitäisi täyttää. Eli mahdolliset ihohuokoset ja juonteet jäävät näkyville, toki mineraalipohja häivyttää niitäkin. Tietysti sekin vaikuttaa, millaiset ihonhoitotuotteet sekä meikinpohjustajat levität alle. Iho kannattaa olla hyvin kosteutettu sekä  ihonhoitotuotteiden on syytä antaa imeytyä kunnolla. Muuten meikki voi jämähtää märkiin kohtiin.

Kuvassa kasvoillani on näiden kahden mineraalimeikin sekoitus, Hyntin Ivory on minun iholla tietyssä valossa jopa siniseen vivahtava, kun taas Korento on kultaisen persikkainen. Yhdessä ne muodostavat "mun iho mutta parempi" -sävyn. Vielä vuosi sitten kiinnitin mineraalipohjan irtopuuterilla, vipalla painellen, mutta nykyään pystyn ohittamaan sen toimenpiteen. Mineraalimeikkipohja pysyy ihollani hyvin koko päivän, iltaa kohden ihon omat, nykyään vähäisemmät rasvat alkavat toki puskea läpi. Mutta ihosta tulee silloin hehkuvampi, ja oikeastaan silloin kun mineraalipohja on saanut hetken asettua iholle, on lopputulos kauniimpi kuin heti siveltimellä sudittuna.

Käytätkö sinä mineraalipohjaa? Onko sinulla ollut haasteita mineraalipohjien kanssa? Mikä on sinun suosikkipohjasi?

2 Kommentit

  1. En käytä ja syy on se, että haasteita on ollut. :D IDUNin pohja on tähän astisista lempparini. Tarttuu vähiten kuiviin kohtiin kiinni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko koskaan kokeillut levitystä mahdollisimman löysällä siveltimellä? Mulle on perinteiset, tiiviit kabukit ihan no no, niillä tulee liian paksu pohja, joka jumahtaa pintakuviin kohtiin sekä pahimmassa tapauksessa vielä raidoittuu. Mä olen huomannut, että tällä hetkellä tykkäänkin mineraalipohjista eniten, nestemäiset ovat nyt olleet haastavia :D

      Poista

Lähetä kommentti

Follow