In this Light

Kauneusblogi

Luku 970 - Tämän hetken puuterisuosikkini, Clarins Pore Perfecting Matifying Kit

Puuteri

Olin pitkään todella puuterivastainen ihminen. 90-luvulla, ollessani lapsen ja teinin välivaiheessa, ja aloittaessani meikkaamisen oli trendinä käyttää puuteria. Ja paljon. Onneksi tämä vaihe kesti vain parisen vuotta, ja 90-luvun loppupuolelta asti suosin enemmän kuulaampaa meikkiä. Tai siis, meikkivoide saattoi olla peittävämpääkin, mutta jätin puuterit jäähylle. En niinkään halunnut sammuttaa meikkipohjan hehkua, enkä oikeastaan kokenut puuteria tarpeelliseksi. Muotilehdissä puhuttiin huippumallien kasteenkuulaista meikkipohjista, ja imin tämän meikkifilosofian lähes pakkomielteiseksi elämänohjeeksi.

Jossain vaiheessa vuoden 2013 vaiheilla aloin varovaisesti innostua puutereista. Olin tätä ennen suosinut hyvin pitkään mineraalipohjia, mutta vuoden 2011 ja 2012 vaiheilla Korresin sävyttävä päivävoide sekä Diorin Nude-meikkivoide veivät meikkipikkusormeni. Ja koska mineraalipohja oli jäkipuuteroinnin suhteen hyvin huoleton, alkoi puuteri-innostukseni nousta vasta sen jälkeen kun nestemäiset meikkipohjat valloittivat sydämeni. Huomasin, että meikkipohjat tuntuivat kaipaavan kestävyyden kannalta pientä puuterisilausta. Ja monta kertaa puuteri viimeistelee meikin, häivyttäen kevyesti ihohuokosiakin. Arvostan puutereissa eniten sitä, että ne ovat kasvoilla keveitä, eivätkä liian mattaavia. Sekä tietysti puutereiden tärkeintä ominaisuutta, eli meikkipohjan kiinnittämistä ja kestävyyden lisäämistä.

  Claripuu2Claripuu4

Olen käyttänyt todella paljon irtopuutereita, mutta nyt olen löytänyt huipun kivipuuterin! Siinä missä kivipuuteri kuulostaa 90-luvulla meikanneelle pelottavalta, ne ovat onneksi 2010-luvulle tultua kehittyneet huimasti. Kivipuuterin suurin etu irtopuuteriin nähden on se, etteivät nämä pölise ja ovat muuten siistimpiä käsitellä. Ei enää pitkin meikkipöytiä leviäviä puuterijauhoja!

Clarinsin Pore Perfecting Matifying Kit ( 42 € /  6,5 g ja 70 lappua ) on itseasiassa kaksiosainen meikkituote. Se sisältää kivipuuterin, mutta myös puuteripapereita joilla iholta voi imeyttää rasvaa. Jos iho on oikein rasvoittuva, suosittelen meikkiä korjatessa ensiksi imemään puuteripapereilla rasvan pois ja vasta sitten lisäämään puuteria. Oma ihoni ei enää oikeastaan rasvoitu enkä joudu korjaamaan meikkipohjaa päivän mittaan.

Claripuu6

Pakkaus on näppärä ja kevyt, joten se kulkee tarvittaessa helposti laukussa mukana. Mukana tulee ohut vippa. Ja vipalla tämä tuote kannattaakin levittää!

Puuteri on pannussa valkoista, tuotekuvauksessa se mainitaan läpikuultavaksi. Iholla sävy häivyttyykin huomaamattomaksi. Rakastan levittää puuterin pehmeällä vipalla, jolloin lopputulos on luonnollinen, mutta kestävä. Puuterin luvataan tasoittavan ihoa, ja sitä tämä tekee maltillisesti. Puuterin raaka-ainelista on pitkä, ja sen suhteen vähän emmin ostopäätöstä. Onneksi päätin kuitenkin ostaa tämän, sillä puuteri kiinnittää meikin ja saa sen kestämään koko päivän, ollen iholla kauniin luonnollinen. Rasia on myös matkustusystävällinen, ja puuteri onkin reissannut kanssani niin Satakunnassa, Tukholmassa sekä ihan työpaikalle ja takaisin.

inci: POLYMETHYLSILSESQUIOXANE. SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE. DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER. SILICA. DIMETHICONE. ZINC STEARATE. PHENYL TRIMETHICONE. PHENOXYETHANOL. KAOLIN. PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE. CAPRYLYL GLYCOL. TOCOPHERYL ACETATE. BUTYLENE GLYCOL. AQUA/WATER/EAU. SILICA DIMETHYL SILYLATE. ACACIA SENEGAL GUM. HYDROXYETHYL UREA. LAPSANA COMMUNIS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT. CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT. ALGIN. HEXYLENE GLYCOL [MS2928A]

Mikä on sinun suosikkipuuterisi?

6 Kommentit

 1. Onpa kaunis rasia ja näppärää, että puuteripaperitkin kulkevat ohessa. Mä olen hurahtanut it Cosmeticsin tuotteisiin ja ostin sekä kiinteän että irtopuuterin. Myös Blotterazzi on näppärä väline meikkipohjan korjailuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on näppärä rasia, ja kiva kun se on kevytkin! Oi, it Cosmeticsia täytyisi kokeilla! Kunhan vaan saisin itseni keskustaan asti :D

   Poista
 2. Mulla on myös tuo, ja juuri viikonloppuna yritin päättää, onko Beccan kivipuuteri parempi vai huonompi kuin tämä. Beccan versiosta postausta tulossa blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beccankin puuteri on huippu, mutta itse taidan tykätä tästä Clarinsista hippasen enemmän :)

   Poista
 3. Luojan kiitos kosmetiikka on kehittynyt sitten 90-luvun! Itse tykkään Clarinsin meikeistä, mutta puuteri on minulle vähän se ja sama. Yleensä ostan halvempien merkkien tuotteita, koska ne kelpaavat minulle varsin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, meikit ja kosmetiikka on ihan erilaista kuin lähes 30-vuotta (!!) sitten! Clarinsilla on kivoja meikkejä, tykkään meikkipohjista vaikka se suhteellisen uusi, hyvin seerumimainen olikin vähän floppi mun iholla :P

   Poista

Lähetä kommentti

Follow