In this Light

Kauneusblogi

Luku 924 - Vuoden 2018 parhaat kosmetiikat

Lupailinkin, että listaisin viime vuoden parhaimmat tuotteet ja kun nopeasti selasin, mistä olinkaan tullut kirjoittaneeksi, tiesin aika nopeasti mihin tuotteisiin päätyisin. Jos olisin lähtenyt tekemään listausta ns. ulkomuistista, siitä ei olisi tullut mitään! Olin nimittäin siinä harhakuvassa, että kuluneena vuonna en olisi niin paljoa ehtinyt esimerkiksi ihonhoitotuotteista kirjoittaa mutta taisinkin olla vähän väärässä. Mutta pidemmittä puheitta, tässä minun listaus vuoden parhaimmista tuotteista! Koska oma filosofiani lähtee "ihonhoito ensin ja vasta sitten meikki", listaus painottuu ihonhoitoon mutta on mukana minun mielestäni paras meikkituote. Kun klikkaat otsikossa olevaa tuotteen nimeä, pääset lukemaan alkuperäisen postauksen. Postaukset tuotteet on muuten itse ostettuja, lukuunottamatta paras meikkituote -kohtaa.

Paras putsari  - So bio Etic Miselli Aloe Vera ja ruusu


sobio4

En tiedä, tuleeko tämä kenellekään yllätyksenä, mutta minä nostan vuoden parhaimmaksi putsariksi So Bio Eticin miselliveden, ja nimenomaan tämän Aloe vera ja ruusu -version, joka on suunnattu herkälle iholle. Toisena vaihtoehtona olisi tälle paikalle ollut Oilixian Gummy Facial Cleanser, mutta ykköseksi kiilannut misellivesi vei käyttömukavuuden takia pisteet kotiin. Itselläni misellivesi on käytössä aamuputsarina, ja silloin tällöin mutta hyvin harvakseltaan saatan käyttää sitä illallakin. Rakastan misellivettä, sillä se on iholla tuotetunnuton, ei kirvele, ei saa ihoa punoittamaan, eikä saa ihoa ärsyyntymään. Miselliveden tehokin on omasta mielestäni parasta A-luokkaa, vaikka en käytäkään tätä juuri koskaan meikin poistamiseen.


Paras kuorinta/naamio - Madara Exfoliating Oil-to-Milk Scrub

Madara2

Tänä vuonna löysin Madaran kunnolla! Vuoden parhaimmaksi kuorinnaksi/naamioksi valikoituikin tämä Madaran hellävarainen, mutta tehokas Oil-to-Milk Scrub. Meillä on joka sunnuntai treffit saunassa, ja tämä vaikuttaa siltä ettei kuorinnan koostumukseen pääse lämpö vaikuttamaan negatiivisesti. Kuorinta on tarpeeksi hellävarainen, ettei oma nirso ihoni ota siitä itseensä, eikä iho jää tämän jäljiltä liian kuivaksi. Huippu tuote, joka on saanut minut jälleen mekaanisten kuorintojen käyttäjäksi.

Paras seerumi/öljy -  Bybi Supercharge seerumi

bybi4

Bybi on yhä edelleen yksi suosikkimerkkini, ellei se kaikista suosikeista suosikein! Merkin Supercharge seerumi on oikeastaan kevyt ihoöjy, ei siis sellainen perinteinen ihoon salamana hulahtava seerumitiiviste. Oma ihoni kuitenkin rakastaa öljyjä, ne tasapainottavat sekä lukitsevat kosteuden. Bybin seerumissa on ihana, karkkimaisen vihertävä tuoksu ja tämän hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan.


Paras kasvovesi/hoitovesi -  Whamisa Deep Rich


kesäpohjustus3

Jos hoitonesteeksi olisi valikoitunut jokin muu, kuin Whamisan Deep Rich, olisitte voineet kärrätä minut suoraan päivystykseen! Deep Richin ansiosta ymmärsin, että hoitonesteissä on eroavaisuuksia. Korealainen luonnonkosmetiikkamerkki Whamisa oli muuten merkki, jota haluaisin rakastaa mutta valitettavasti aivan kaikki tuotteet eivät ole sopineet omalle iholleni 100 %:sti. Tämä hoitonestekin on hyvin hoitava, ja olen kuullut että osalle tämä on voinut olla liian ihoa aktivoiva. Aionkin vielä testata merkin muita hoitovesiä, mutta Deep Rich on tosiaankin hoitonesteiden aatelia!

Paras kasvorasva - Bakel P-Lipic


Bakel1

Vaikka suosinkin nykyään lähes tyystin luonnonkosmetiikkaa, on minun ihonhoitorutiineissani ehdottomasti sija tällaisille tuotesarjoille, jotka sisältävät 100 %:sti vaikuttavia raaka-aineita, eikä mitään turhia fillereitä. Bakelin tuotteita käyttäessä huomaa hyvinkin helposti eron, nämä oikeasti tekevät iholle jotain! ( toki täytyy huomioida, että jokainen on yksilöllinen, ja minun tuotekokemus voi olla hyvinkin erilainen kuin jonkun toisen ). Bakelin P-Lipic on kevyt, geelimäinen kosteusvoide, josta ei kuitenkaan puutu paukkuja. Se sopii ympäri vuoden rasvoittuvalle tai sekaiholle, talvella se voi olla kuitenkin liian kevyt pintakuivalle iholle sekä kuivalle iholle. Itse olen huomannut, että voide rauhoittaa ihoa ja olenkin säästellyt tätä tilanteisiin, joissa iho on hepuloinut. Tämä on ollut ihana tuote esimerkiksi rauhoittamaan epäpuhdasta ihoa, ja itselläni voidetta käyttäessä aina finnit vähentyvät. Ainoa huono puoli Bakelissa on haastava saatavuus.

Paras aurinkotuote - Hynt Beauty Sun Prep


Hynt1

Himoitsin aikoinaan Hynt Beautyn Sun Prep, meikkiä pohjustavaa aurinkovoidetta todella kuumasti, ja onneksi en joutunut pettymään kun sen otin käyttöön! En ole löytänyt luonnonkosmetiikan puolelta aurinkorasvaa, johon olisin 100 % tyytyväinen, mutta Hyntin tuote on tähän mennessä paras kokeilemani tuote tällä saralla. Ainoa miinus tulee suojakertoimen pienuudesta, joka on vaan nykyisellään 25. Mutta tässä on hyvin miellyttävä, lähmäämätön ja paakkuuntumaton koostumus. Jos olet aiemmin vierastanut luonnonkosmetiikan "jankkimaisia" koostumuksia, lupaan että yllätyt Hyntin suhteen. Tämä on siis ihan kuin normaalia kasvovoidetta, jolla on meikkiä pohjustavia ominaisuuksia. Tuote siis sekä kosteuttaa ihoa, suojaa sitä auringolta ja kiinnittää meikin. Voisiko parempaa tuotetta ollakaan? Pitäisikin tilailla uusi pullo uuteen, lähestyvään kesäsesonkiin!

Paras erikoistuote -  Bobbi Brown meikinpohjustusvoide Vitamin Enriched Face Base


bobbi1-2

Yllätyin, miten paljon ihastuin, tai siis ihoni rakastui tähän Bobbi Brownin kulttimaineessa olevaan meikinpohjustusvoiteeseen! Oma pintakuiva sekaihoni ilmeisesti rakastaa eniten voidemaisia meikinpohjustustuotteita, jotka samalla kosteuttavat. Olen maalaisjärkeillyt, että osalla tällaiset kosteuttavat pohjustustuotteet parantavat meikin pysyvyyttä sen takia, koska kosteutettu iho pysyy paremmin tasapainossa, eikä ala puskemaan rasvaa niin nopeasti kuin jos käyttäisi mattaavia tuotteita. Ja kuivalla ihollahan kosteuttava tuote on sen takia tärkeä, että se vähentää ihon kuivuutta, jolloin meikki levittyy paremmin. Teoriassa minun ihotyypilleni, jos kävelisin kauppaan, suositeltaisiin jotain mattaavaa ja blurraavaa pohjustajaa mutta henkilökohtaisesti tykkään, ja ihoni tykkää, enemmän tällaisista kosteuttavista pohjustajista. Bobbin pohjustaja tekee sen minkä pitääkin, valmistelee ihon meikkiä varten kosteuttamalla ja aavistuksen täytelöittämällä ihoa. Vaikka tuote ei ole luonnonkosmetiikkaa, tulen luultavasti jatkossakin tätä ostamaan - sen verran tästä tykkään!

Paras meikkituote - Elizabet Arden Plush Up Lip Gelato huulipunat ( pr-näyte )


Ellu2

Elizabeth Ardenin huulipunat ihastuttivat totaalisesti, kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa blogista miltä nämä näyttävät huulillani! Huulipunissa on kaikki kohdallaan, kaunis pakkaus, upea, höyhenen kevyt ja geelimäinen koostumus ( nämä eivät ole siis todellakaan mitään jankkipunia! ), runsas pigmenttisyys ja moderni sävyvalikoima. Punat eivät myöskään kuivata huulia, ainaostaan mainitsen että huulet on suotavaa rajata näiden kanssa, muuten puna voi helposti karata juonteisiin.

Paras takinkääntö -Madaraan rakastuminen

Yep, tästä on pakko mainita erikseen, sillä koin loppuvuodesta totaalisen Madaraan hurahtamisen. En olisi iki kuuna päivänä ajatellut, että tulisin rakastumaan Madaraan. Ei, kuvittelin että esimerkiksi Whamisa veisi sydämeni -  ja niin se veikin - mutta ihoani ei. Eli olisin halunnut rakastua päätä pahkaa Whamisaan, mutta ihoni päätti olla toista mieltä. Minulla oli sen sijaan vahvat ennakkoluulot sen suhteen, ettei Madara soveltuisi iholleni. Pelkäsin ihoni saavan allergisen reaktion ja kun Madara aikoinaan tuli markkinoille, tuntui jokaisesta tuotteesta löytyvän denatoroitua alkoholia, joka valitettavasti pitkässä juoksussa kuivattaa ihoani. Mutta en muista, lopulta alepäivien siivittämänä tänä syksynä rohkenin kokeilla Madaraa. Ja niin vain huomasin, ettei ihoni saanut hepulia! Wow, aloin miettiä mitä kaikkea olenkaan näiden vuosien aikana menettänyt..nyt olenkin ottanut kiinni menetettyjä vuosia ja kokeillut Madaralta todella paljon naamioita ja kuorintoja. Pikku hiljaa rohkenen testailla myöskin muita tuotteita, voi olla että minusta ei tule ihan kaikkien tuotteiden fani, mutta ainakin tämän hetkisten kokeilujen perusteella olen hurahtanut Madaraan. Eli mitä tästä opimme? Ei pidä olla liian ennakkoluuloinen, eikä tehdä oletuksia. Vain kokeilemalla selviää, tykkääkö ihosi jostain tuotteesta vai ei. Yritänkin olla jatkossa avarakatseisempi kosmetiikan suhteen ( pitäen pääpainon kuitenkin luonnonkosmetiikassa! ), enkä tuudittautua vahvoihin ennakko-oletuksiini sen suhteen, millaisiin tuotteisiin ihoni on joskus vuonna 2013 reagoinut.

7 Kommentit

 1. Mulla on ihan sama lemppari misellivesi<3 Aivan superihana elämyksellisyyden puolesta kuin myös teholtaan!
  Mukavaa sunnuntaita ja loppiaista, S <3

  VastaaPoista
 2. Kiva lista! Whamisan hoitovesi oli mulla myös hyvä ja BYBIin olen piakkoin tutustumassa lisää. Madaraan tutustuin myös itse kunnolla tänä vuonna. :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja tuotteita olit tähän postaukseen kerännyt. Itse innostuin viime vuonna miselle vesistä ja erilaisista putsareista :)

  VastaaPoista
 4. Bakel on siitä ihana, että se on vielä cruelty free, joten mullekin se on brändi, josta en luovu vaikka luonnonkosmetiikkapainotteisesti tuleva vuosi kuluukin: Bakelin lisäksi mulla on muutama muukin ihonhoitobrändi joita varmasti tulen käyttämään aina ja ikuisesti. :D Mutta esim. markettien selektiivisistä ihonhoitobrändeistä on aika helppo luopua, kun taas hoitolasarjoissa on muutamia, mistä en luopuisi. ^_^

  Toi Bobbi Brown on tosi kiva meikin alle, ei ehkä mikään ultimaattinen suosikki, koska olen ollut havaitsevinani ettei mulla meikki pysy ihan niin pitkään sen kanssa nättinä. Sen päälle kyllä kaikki leviää kuin unelma, mutta loppupäivästä meikkivoiteet ei näytä enää niin hyviltä kuin jonkin muun pohjustajan kanssa.

  Whamisalta mä tykkään hoitovesistä eniten normaalin ihon versiosta, käytän kyllä Richiäkin, mut normaalin ihon on mun lemppari. ^_^

  VastaaPoista
 5. Whamisan hoitovedet on ehdottomasti munkin listalla! Kiva että löysit Mádaran, se on mun mielestä yksi monipuolisimpiä luonnonkosmetiikan brändejä. Ja tykkään niin paljon siitä miten sen tuoksut ja koostumukset ovat niin helposti lähestyttäviä, pakkaukset kauniita ja hinnat näihin suhteutettuna kohtuullisia, että koko merkki vaan tekee musta kunniaa luonnonkosmetiikalle.

  VastaaPoista
 6. Näitä parhaiden listauksia on aina mielenkiintoista lueskella :) Jusukin oli listannut tuon BYBIn seerumin vuoden parhaaksi öljyksi, joten se mun täytyy kyllä korkata itsekin käyttöön piakkoin! Kasvoveden jo käytin viime vuonna, mutta tuo on vielä testaamatta. Ja mitä tulee tohon takinkääntöön; mulla oli viime vuonna ihan sama juttu! Mádaralta tuli viime vuoden aikana löydettyä vaikka mitä huipputuotteita, joten katson brändiä nykyään ihan eri silmin, kuin vaikka joskus pari kolme vuotta sitten :D

  VastaaPoista
 7. Piti ostaa So bio Eticin misellivettä taas pullollinen, kun sitä sai hyvään alehintaan. Onneksi sitten vaikka Cittarista saa lisää, kun Hehku lopettaa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Follow